Test av viltsaus

Viltsausene er ikke særlig ville

- Her er det jo bare buljong, løk og salt.

Sist oppdatert

- Jeg syns de skuffer alle sammen, sier Høyer-Dahl som heller ville laget en vanlig brun saus enn å kjøpe en av disse posesausene.

- Den første smaker litt brent roux og har en rar ettersmak, sier Ramos. Han refererer til Toros Viltsaus.

- Ja, det er jo bare brent brun saus, sier Sjuve.

Ingen av de er imponerte over hverken Viltsaus eller Jegersaus fra Toro som begge får terninkast tre.

Tips fra kokken: For å lage en ordentlig viltsaus er viltkraft, eller viltfond, og einebær et must. Man kan også putte brunost og eller tyttebær, gjerne frosne, opp i sausen. Det er også fint å putte opp i litt rømme helt til slutt.

- Men nummer 18 (Knorr viltsaus journ. anm) skiller seg ut! Den har aroma av einebær og sopp, sier Ramos.

Og dermed får den terningkast fire av panelet og stikker av med seieren i denne kategorien.

Når du har funnet ut hva slags saus du vil ha til viltkjøttet er neste steg å bestemme seg for hvilken vin du bør ha til.

En soppsaus stikker av med seieren

- Her har jeg fire hakk forskjell! Jeg flesker til med terningkast seks på den første. Den har jo faktisk en ærlig og herlig sopparoma, sier Sjuve. Han referer til Toros Kantarell og sjampignongsaus.

De andre to sier seg enige, men ingen av de vil opp på sekseren, så det blir med femmeren.

Kantarellsausen til Knorr gjør det heller dårlig, og får terningkast to av panelet.

- Her er det jo bare buljong, løk og salt. De har rett og slett glemt soppen, sier Høyer-Dahl.

- Hadde jeg fått den i en blindtest hadde jeg aldri gjettet på at det var en soppsaus, sier Sjuve.

Saus handler mye om teknikk, og dersom du kan denne teknikken kan du lage hundre sauser.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også