Oppussing roterom

Dette lille roterommet ble hjemmekontor, walk in OG gjesterom

Jo visst kan man få plass til walk in, gjesterom og kontor på seks kvadratmeter. Bare spør en interiørarkitekt!

<b>FØR:</b> Rommet var allerede ment som garderobe kombinert med kontor, men møbleringen var lite gjennomtenkt. Arbeidspulten var ikke dyp nok og ble ikke brukt, og de innebygde hyllene var for smale til klær. En stor, ubrukt rundovn tok også mye plass.
FØR: Rommet var allerede ment som garderobe kombinert med kontor, men møbleringen var lite gjennomtenkt. Arbeidspulten var ikke dyp nok og ble ikke brukt, og de innebygde hyllene var for smale til klær. En stor, ubrukt rundovn tok også mye plass. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Med kun 55 kvm totalt i leiligheten, teller hver millimeter. Soverommet hadde ikke garderobe, i tillegg var det viktig for oss med kontor og gjesteseng, sier Mikkel Kulsrud som bor i leiligheten sammen med Rikke Fredriksen.

Utfordringen

En buet langvegg skapte ekstra vanskeligheter med å utnytte et allerede lite rom, som bare var 1,80 meter på det smaleste.

Eierne hadde i tillegg mange ønsker for rommet. De ville ha garderobe, gjesteseng og kontorplass på seks kvadratmeter, og alt løst på en måte som ga dem lyst til å bruke rommet.

ETTER: Mikkel Kulsrud og Rikke Fredriksen er veldig fornøyd med sitt lille kinderegg av et rom, og setter særlig stor pris på hjemmekontoret i disse tider. Han er analytiker i Earnst &amp; Young, hun er HR-konsulent i Kredinor. Begge har roller som krever en del møtevirksomhet, slik at å kunne sitte i hvert sitt rom er nødvendig. Han tar stuen, hun får kontoret.
ETTER: Mikkel Kulsrud og Rikke Fredriksen er veldig fornøyd med sitt lille kinderegg av et rom, og setter særlig stor pris på hjemmekontoret i disse tider. Han er analytiker i Earnst & Young, hun er HR-konsulent i Kredinor. Begge har roller som krever en del møtevirksomhet, slik at å kunne sitte i hvert sitt rom er nødvendig. Han tar stuen, hun får kontoret. Foto: Sveinung Bråthen

– Det var en nøtt, men ved å bytte døren og utnytte den ekstra takhøyden, fikk vi til alt, sier interiørarkitekt Bernt A. Pedersen.

– Det første vi gjorde var å fjerne en kakkelovn som aldri ble brukt, samt bytte til en smalere dør, noe som gjorde at begge sider av rommet kunne brukes til skap. For å utnytte takhøyden, bygget vi en ekstra hylle oppå skapene heller enn bare å stable oppbevaringen her, som er en støvfelle, sier han.

Les også: En ny skillevegg i denne gamle loftstuen gjorde susen

UTEN DØRER: En kombinasjon av tette skuffer og skuffer med glassfront gjør at interiøret i garderoben ser gjennomtenkt ut, et smart grep dersom man ikke har dører.
UTEN DØRER: En kombinasjon av tette skuffer og skuffer med glassfront gjør at interiøret i garderoben ser gjennomtenkt ut, et smart grep dersom man ikke har dører. Foto: Sveinung Bråthen
<b>PRAKTISK HYLLE: </b> Den er fraa Anne Linde og fungerer som nattbord. Den lille fuglen er fra Hoptimist, Illums Bolighus.
PRAKTISK HYLLE: Den er fraa Anne Linde og fungerer som nattbord. Den lille fuglen er fra Hoptimist, Illums Bolighus. Foto: Sveinung Bråthen

Det ble også valgt en seng med skuffer under for å maksimalisere oppbevaringen.

Dette kostet forvandlingen:

Håndverker, inkludert materialer og maling: kr 70 000

Garderober og seng fra Ikea: kr 10 000

Elektriker: kr 12 000

Totalt: kr 92 000

– Til den buede langveggen fikk vi spesialtilpasset en benkeplate, slik at all tilgjengelig plass benyttes. Det rare hjørnet i enden av buen er «maskert» ved å sette opp et speil, som også øker romfølelsen.

Les også: Malte hele leiligheten mørk – inkludert tak og lysbrytere

Farger og materialvalg

Eierne ønsket et lyst og lett inntrykk, som ikke avvek for mye fra resten av den klassiske leiligheten.

En grånyanse ble valgt til veggene, den er både varm og fremhever de klassisk hvite møblene på en god måte.

SENGEPLASS: Først ble det satt inn en Norli enkeltseng fra Ikea, med tre skuffer under, før kontorplass og garderobe kom på plass. En skuff ble ofret i kampen om plassen. I «fotenden» av sengen, der veggen buer mest, er det satt opp en Vikedal speildør fra Ikea. Litt for å skape romfølelse, litt for å gjøre noe praktisk ut av det merkelige hjørnet. Kontorstolen fra Bohus hadde paret fra før. Rommet er malt i nyansen 9930 Tåkedis fra Jotun.
SENGEPLASS: Først ble det satt inn en Norli enkeltseng fra Ikea, med tre skuffer under, før kontorplass og garderobe kom på plass. En skuff ble ofret i kampen om plassen. I «fotenden» av sengen, der veggen buer mest, er det satt opp en Vikedal speildør fra Ikea. Litt for å skape romfølelse, litt for å gjøre noe praktisk ut av det merkelige hjørnet. Kontorstolen fra Bohus hadde paret fra før. Rommet er malt i nyansen 9930 Tåkedis fra Jotun. Foto: Sveinung Bråthen
FORNØYDE: Det har blitt en stor forbedring, men også en funksjonell garderobe og et presentabelt gjesterom, synes paret som bor i leiligheten.
FORNØYDE: Det har blitt en stor forbedring, men også en funksjonell garderobe og et presentabelt gjesterom, synes paret som bor i leiligheten. Foto: Sveinung Bråthen
EKSTRA HYLLER: Garderobeskapene er uten dører, både for å spare plass og lette tilgangen til garderoben, som er daglig i bruk. De høyeste Pax-modulene fra Ikea ble nesten små i det høye rommet, dermed ble det påbygget ekstra hyller. Å bruke hyller fremfor å stable i kun bokser, er praktisk for å unngå støv. I tillegg gir det mulighet for oppbevaring av mindre bokser.
EKSTRA HYLLER: Garderobeskapene er uten dører, både for å spare plass og lette tilgangen til garderoben, som er daglig i bruk. De høyeste Pax-modulene fra Ikea ble nesten små i det høye rommet, dermed ble det påbygget ekstra hyller. Å bruke hyller fremfor å stable i kun bokser, er praktisk for å unngå støv. I tillegg gir det mulighet for oppbevaring av mindre bokser. Foto: Sveinung Bråthen

– Vi vurderte også å bytte gulvet for å lette inntrykket i rommet, men ettersom det er samme gulv i hele leiligheten, ble det en for stor operasjon.

Denne saken ble første gang publisert 15/01 2021, og sist oppdatert 15/01 2021.

Les også