Innred fjellhytta rustikt

RØFT OG MYKT: Røffe overflater kombinert med myke teksturer gir interiøret et spennende uttrrykk © FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto STYLING: Elin Scott

fjellhytta er det lekkert med drivved, saueskinn, kurv og lin. Trekk inn fargene fra fjell, skog og jord, og bli inspirert av den rustikke stilen når du skal innrede fjellhytta.

Tradisjonelt og koselig

De siste årene har interiøret på hytta blitt mer og mer viktig for hytteeiere, og mange ønsker seg et koselig interiør, uten å miste den tradisjonelle hyttefølelsen. Og det er mange ting man kan gjøre for å fornye interiøret, uten å miste den gode hyttesjelen.

Små grep, store forskjeller

Behandling av gulnede vegger og tak kan gjøre store utslag for interiøret. Det finnes mange lekre farger på markedet nå, og særlig brun, grå og blåtoner er stilige og trendy farger på fjellet.

De går godt sammen med jordfarger, og passer utmerket på en fjellhytte, siden de harmonerer så fint med fargene fra naturen ute. La vinduet være en ramme rundt landskapet og fargene utenfor, og innred etter det.

Skap kontraster

For å skape spennende kontraster i interiøret, kan man kombinere malte og beisede flater. Interiørbeis vil gi dybde og spill gjennom treverket, mens malte flater gir kontrast og et moderne preg.

Den rustikke stilen har vært populær lenge, og ingenting tyder på at trenden skal snu, og i hvert fall ikke på hytta. Bland tekstiler med ulike strukturer og teksturer, saueskinn og ryer i varme jordfarger kombinert, med beige, blått og grått. Elementer i drivved, skinn og gamle materialer er tøft å kombinere med flettet kurv, ull og lin.

Gamle materialer

Gamle materialer og drivved er flott å kombinere med nye elementer, og passer godt til den rustikke stilen på fjellet. Stuebord med oppbevaringshylle fra Drivved.

Rustikke møbler til fjellhytta

TØFT BORD: Stilig stuebord i gamle materialer som passer på fjellhytta. © FOTO: Produsentene

Lune skinn

Sauskinn og reinskinn kan man aldri få nok av på fjellhytta. De holder godt på varmen, har lekre fargesjatteringer og gir interiøret et lunt og koselig preg. Reinskinn fra Bohus.

Rustikke møbler til fjellhytta

REINSKINN: Kan legges både på gulvet, benken eller stolen. © FOTO: Produsentene

Nostalgisk benk

Slagbenker kommer i mange farger og fasonger, og er uten tvil et hyggelig element på hytta. Ønsker du et personlig preg kan du kjøpe en gammel benk på finn.no og male den slik du selv ønsker. Benk fra Nordal.

Rustikke møbler til fjellhytta for klikk.no/Hytteliv=

BENK: En gammel eller ny benk kan være både dekorativ og praktisk på hytta. © Foto: Produsentene

Bokstavleken

Bokstaver er en morsom og grafisk veggdekor for deg som ønsker noe litt nøytralt på veggene, men likevel dekorativt. Ved å kombinere bokstaver i trematerialer, rust og sink får du et spennende uttrykk på veggen. Hva med WC på dodøren, eller COOK over komfyren? Bokstaver fra Lobelia.

Rustikke møbler til fjellhytta

GRAFISK DEKOR: Bokstaver gir et spennende uttrykk på veggen. © FOTO: Produsentene

Lingardin

På fjellhytta kan det være lurt med lette og lyse gardiner for å slippe inn mest mulig lys. Linstoff har et røft, men samtidig lunt uttrykk, og passer godt til et rustikt interiør. Lingardiner med trykk fra House Doctor .

Rustikke møbler til fjellhytta

LIN: Lin er lekkert på fjellet. Kombiner det med ull og mykere materialer, for å skape et spennende interiør. © FOTO: Produsentene

Her er det klassiske gjøkuret i en ny drakt, som passer perfekt til et rustikt interiør på fjellhytta. Denne varianten er i valnøtt, men den kommer også i farget, bjørk, stål eller rust. Fra Kvist.

Rustikke møbler til fjellhytta

KOKKO: Et gjøkur på veggen er et lekkert dekorelement på fjellhytta. © FOTO: Produsentene

Kosekrok

Elementer av skinn er både tøft og lekkert på hytta. Lag en kosekrok foran peisen med puff og pledd. Skinnpuff fra Bohus

Rustikke møbler til fjellhytta

SKINNPUFF: En skinnpuff står fint i stil til rustikke møbler. © FOTO: Produsentene

Praktisk og dekorativt

Oppbevaringsmuligheter får man aldri nok av, og disse rustikke kurvene er perfekte til både klær og ting og tang. De er også et dekorativt element i seg selv. Kurver fra House Doctor

Rustikke møbler til fjellhytta

FLETTET KURV: Kurver er både dekorative og praktiske til oppbevaring. © FOTO: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!