Oppgaven har vært å planlegge første del av en typisk europaferie - fra Oslo til Cortina d'Ampezzo i Dolomittene. Målet har vært å kjøre raskeste vei ned til der Alpene starter, men derfra til ønsker vi en spennende rute.

  • Hvilke er lettest å bruke?
  • Angivelser for km og tidsbruk?
  • Hvor detaljert informasjon får vi om alt fra ferjer til fartsgrenser?
  • Annen relevant informasjon for turen?
  • Hvordan leveres den innsamlede informasjonen?

Det første er selvsagt å kartlegge utvalget ruteplanleggere. For det finnes bøttevis av dem der ute, avhengig av hvilket område du er i og hvilke språk du behersker. For vårt formål utpeker imidlertid disse seg:

ruteplanlegger.naf.no/veibok

maps.google.no

www.viamichelin.com

Av disse er det kun ViaMichelin som ikke gir deg startmeny på norsk. De to første, NAF og Google, er de mest nærliggende for de fleste norskspråklige.

Men ganske raskt ble vi også venner med gode gamle Michelin, som vi opplever som brukervennlig.

To enkle tips til ruteplanleggingen

Før du blir oppslukt av satelittbilder som viser alle detaljer i kryssene gjennom Europa ned til størrelsen på en dobbeltseng med 360 graders vidvinkel:

1. Du finner fortsatt ikke alt på nettet. Så selv om ikke veien / hotellet / restauranten / idyllen dukker opp på dine søk, betyr det ikke at det ikke er der. Noen er bare fortsatt ikke på nett, eller har de ikke betalt for søkemotortreff.

2. Det lønner seg fortsatt å prate med folk underveis. Spør og prat litt på bensinstasjonen, på restauranten eller campingplassen, du får garantert verdifull informasjon som aldri finner veien til nettet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!