Norsk Kaffeinformasjon

Norsk Kaffeinformasjon ble stiftet i 1962 og er et opplysningskontor for kaffe.

De er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans.

Les mer om Norsk Kaffeinformasjon.

Testutvalg

Norsk kaffeinformasjon tester hele tiden aktuelle traktere på markedet, samt nyheter. (Flere produsenter sender sine nyheter, i tillegg er Norsk Kaffeinformasjon ute i butikk og sjekker hva som er på markedet og kjøper inn det de ikke får levert.)

Les mer her

Kaffe drikkes av veldig mange av oss. Om morgenen, i løpet av en arbeidsdag eller som en avslutning på et måltid om kvelden. Kaffe kan faktisk forebygge både demens, diabetes og gjøre deg mindre støl etter trening.

Men hvilke traktere lager den beste kaffen og er de dyreste trakterne best i test?

Av de 37 trakterne som Norsk Kaffeinformasjon nylig testet, er det tolv av dem som koster fra 1600 kroner og oppover.

Av disse tolv er det kun fire som er godkjente, og tre av dem er ifra Moccamaster.

Det var flere modeller enn trakterne fra Moccamaster som ble godkjent, men disse var i en rimeligere prisklasse.

Klikk.no har tidligere skrevet om alle de godkjente trakterne i denne testen, i tillegg til en svensk test av kaffetraktere som ikke nådde opp til forventet resultat.

Gjennomgående feil

De åtte trakterne som ikke fikk godkjent-stempelet hadde et par fellesnevnere.

Ole Sønstebø i Norsk Kaffeinformasjon sier at alle traktere som skal bli godkjent må brygge god kaffe.

Dette betyr at temperaturen skal være riktig når vann og kaffe er sammen, og den skal være 92-96 grader. I tillegg skal kontakttiden være mellom 4 og 6 minutter. Med kontakttid menes den tiden vann og kaffe er sammen.

- En gjennomgående mangel hos kaffetrakterne som ikke fylte godkjenningskravene, var at det var for lang kontakttid mellom vann og kaffe, forteller Sønstebø.

Det var også ofte for lav temperatur under mesteparten av bryggingen.

Nesten i mål

Alessi var den eneste modellen som nesten ble godkjent.

- Den hadde faktisk for kort kontakttid, og nådde dermed nesten opp, sier Sønstebø.

Modellen til Alessi manglet bare litt ekstra kontakttid for å kunne komme innenfor kravene til godkjenning.

Av alle trakterne i testen som ikke oppnår godkjenningen, er dette likevel den som kommer nærmest.

Testutvalg og testmetodikk

Alle trakterne testes ved full kapasitet og med 1 liter. For traktere som tar mindre enn 1 liter, testes maskinen med full kapasitet.

Alle trakterne er testet under like forhold og kriterier, og er kaffetraktere for vanlig husholdning.

Hensikten med testene er å undersøke de ulike trakternes evne til å trakte en god kopp kaffe. Det tas ikke hensyn til design eller pris, da hovedfokus er de funksjoner som er direkte relatert til kaffetilberedningen.

Les også:

Ta med huset når du flytter

Varmepumpe gir deg høyere strømutgifter

Denne TV-en er billig og best

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!