bolig

Camillas og Kristians Beatles-leilighet er helt spesiell

På St. Hanshaugen i Oslo har Camilla og Kristian Solhaug latt seg inspirere av kostymer når de har valgt farger til leiligheten.

Musikkstuen. Den beige nyansen gir rommet en vibe av California, noe paret forbinder med sine mange opphold og reiser der. Sovesofaen er fra Bolia, Beatles' kunst fra Yellowkorner og putene fra Eske. Den brune rørstolen sto på hybelen til Camillas far på 70-tallet, det samme gjorde den brune lampen.
Musikkstuen. Den beige nyansen gir rommet en vibe av California, noe paret forbinder med sine mange opphold og reiser der. Sovesofaen er fra Bolia, Beatles' kunst fra Yellowkorner og putene fra Eske. Den brune rørstolen sto på hybelen til Camillas far på 70-tallet, det samme gjorde den brune lampen. Foto: Mint Agency
Sist oppdatert

– Vi elsker fargene fra kostymene The Beatles brukte i albumet Sgt. Pepper's Lonely Hearths Club Band, fra jaktantrekkene i Tre Nøtter til Askepott og maleriet Pike med perleøredobb. Det var også disse vi hadde i bakhodet da vi startet prosessen med å velge ut fargene til leiligheten.

Camilla og Kristian kjøpte leiligheten i januar 2021 og var klare på én ting.

– Vi skulle velge farger vi likte! Tidligere hadde vi en litt mer monokrom stil, men det trivdes vi ikke med. Vi ville ha farger som var behagelige for øyet og som passet sammen, sier Camilla.

Det de endte opp med var de lune fargene fra 60- og 70-tallet.

Målet var å få en behagelig og nostalgisk atmosfære i leiligheten. Det meste av leiligheten var i så god stand at de kun trengte å male flatene, med unntak av badet som de valgte å pusse opp fra bunnen.

Den brune stuen har de gitt navnet Musikkstuen. Kristian er musiker, og her får han plass til gitarer og vinyl. Tanken var å bruke den beige ørkenfargen for å gi rommet en vibe av California, noe paret forbinder med sine mange opphold og turer til Los Angeles.

Les også: Besøkende hos Ann Kristin og Alexander kan ikke unngå å legge merke til det spesielle ved huset

Camilla og Kristian Solhaug har latt seg inspirere av kunsten når de har valgt farger til leiligheten.
Camilla og Kristian Solhaug har latt seg inspirere av kunsten når de har valgt farger til leiligheten. Foto: Mint Agency

Ekstra stue

Britisk 60-talls inspirasjon kom inn senere med Beatles-bildet og putene i fløyel, men ørkenfargen gir fremdeles en følelse av ro og kreativitet som de ønsket for dette rommet.

Musikkstuen fungerer også som gjesterom, da den lilla sofaen er en sovesofa.

– Størst mulig fellesareal, det er jo noe alle vil ha? I den forrige leiligheten hadde vi et gjesterom som aldri ble brukt i det daglige, nå har vi en ekstra stue med sovesofa som fungerer som musikk- og avslapningsrom, sier Kristian.

På kjøkkenet måtte de prøve tre ulike nyanser av mint før de endte opp med Jotuns Exhale. De ønsket seg en behagelig og frisk mintfarge som skulle stå til de mer enn hundre år gamle mørke møblene, og denne var akkurat passe dempet.

Les også: Slik pynter Halvor Bakke huset til jul

Møt Camilla & Kristian

Camilla (37) og Kristian Solhaug (37) bor på St. Hanshaugen i en 88 kvm stor klassisk leilighet fra 1895. Camilla er lege, Kristian er musiker. 

 Stilen vår er en blanding av nostalgisk, fargerikt, rocka, hjemmekoselig og lunt. Vi prøver å fange sjelen i den gamle bygården, samtidig som vi tar inn moderne elementer og egne interesser.

Det viktigste for oss når vi har innredet har vært å være oss selv. Hvis du tar inn det du liker, blir det mer personlig og særegent.

Mye gjenbruk

I tillegg til farger er paret brennende opptatt av både design og gjenbruk.

– Vi har mye brukt som vi har fått og funnet hos mødre, bestemødre og oldemødre. Ta for eksempel den brune rørstolen og den brune lampen i Musikkstuen. De er fra 70-tallet og var inventar på hybelen til faren til Camilla.

Camilla og Kristian har også investert i ny design. De har gått for møbler som ikke følger noen trend, men som de forhåpentligvis vil like like godt om 40 år. At valget falt på Gubis Pacha-stoler, designet på 70-tallet og relansert i 2018, er derfor ikke så rart. De passer perfekt inn i stilen.

Travertinbordene i den blå stuen har også et 70- og 80-tallspreg.

Følg Camilla og Kristian på Instagram:

@melkogchampagne som viser bilder fra leiligheten

Instafavoritt:

@seashells.and.chandeliers som drives av Camilla Andersen. Hun viser bilder fra sitt fargerike hjem i Oslo, og er en stor kilde til inspirasjon.

Badet var det eneste rommet paret måtte renovere.

– Det ga oss muligheten til å gjenspeile byggets historie i interiøret og ta vare på det gamle fra tiden bygården ble bygget. Vi har valgt stilen og fargene fra trappeoppgangen og portrommet og er veldig fornøyde med det.

Les også: Hytta hadde stått ubrukt i flere år. Så flyttet stjernedesigneren inn

Vær personlig

Her er Camilla og Kristians beste innredningstips:

Omgi deg med ting og minner som gir deg en god følelse. Minner om reiser, en tid i livet, eller folk du er glad i. 

Forsøk å ikke følge trendene slavisk, da må du bytte ut tingene for ofte. 

Velg farger som får deg til å føle deg vel. 

Kjøp gjerne brukt. 

Bestem deg på forhånd hvilke aktiviteter du ønsker å ha plass til hjemme, da er det lettere å finne møbler som passer til disse.

Camilla og Kristian går ofte på interiørshopping, både på nett og i butikker. Camilla er den spontane, er Kristian den som oftest setter bremsene på. «Nei, dette har vi allerede, eller dette trenger vi ikke», kan han gjerne si.

Det er ikke til å stikke under stol at noen av innkjøpene har vært under heftig diskusjon, innrømmer de, men det har alltid kokt ned til at begge til slutt er blitt fornøyde.

Se bildene av leiligheten:

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Rom 123 nr 09 2021

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2022, og sist oppdatert 03/01 2022.

Les også