gikk «all in»:

Janne og Henrik har egen «foreldresuite» på hytta

På den lune fjellhytta i Trysil finner familien roen og stor glede i hverandres nærvær. For Janne og Henrik ble lykken komplett da hytta ble utvidet med en egen foreldresuite – med badekar på rommet!

<p class=MsoNormal>Bak snøgavlen skimtes den påbygde, nye delen av hytta. Til venstre for inngangsdøren henger den ene skien fra et gammelt skipar etter Jannes farfar. Den andre har lillebroren arvet og har på sin hytte.

Bak snøgavlen skimtes den påbygde, nye delen av hytta. Til venstre for inngangsdøren henger den ene skien fra et gammelt skipar etter Jannes farfar. Den andre har lillebroren arvet og har på sin hytte. Foto: Sveinung Bråthen

Publisert

Det føles nesten litt feil å kalle det en hytte. Kanskje heller et hjem nummer to, sier Janne Loga.

Å kjøpe hytte på fjellet var egentlig ikke planen. Familien på fire var godt fornøyd med den lille leiligheten de leide på åremål i Hemsedal, og det siste året hadde de tatt flere turer over grensen på jakt etter et lite torp eller en hytte. Aller helst ved sjøen eller et lite vann. Men et vennepar skrøt av Fageråsen og inviterte dem til sin hytte der. Før de rakk å gjøre alvor av invitasjonen, fant de den lille hytta på finn.no.

– Den var helt perfekt for vår familie, som er glad i små, koselige og lune hjem. To dager etter ringte vi megleren og fikk beskjed om at det var kommet inn et bud med frist om fem timer. Vi kastet oss rundt, endret på avtaler og en time senere satt vi snuten mot Trysil. Før fristen var omme, var hytta vår!

Hytta var på kun 64 kvadratmeter, men den åpne løsningen over tre nivåer var godt utnyttet, så det var aldri noen begrensning.

Les også: Vidar Davidsens hytte med fantastisk utsikt

– Da vi bygget på hytta, la vi betong rundt hele og satt opp skigard. I år har snøen begravd det meste, men Henrik har måkt frem noen sitteplasser, boden og boblebadet.
– Da vi bygget på hytta, la vi betong rundt hele og satt opp skigard. I år har snøen begravd det meste, men Henrik har måkt frem noen sitteplasser, boden og boblebadet. Foto: Sveinung Bråthen

– Snarere tvert imot. Vi liker å være sammen, smiler Janne.

Egen foreldresuite

Likevel, hyttas tre soverom var alle så små at det maks var plass til senger med 120 centimeter i bredde. Etter to år bestemte paret seg for å bygge ut hytta og lage sin egen drømmesuite av et soverom. Janne jobber som frilanser og skriver om designhoteller rundt i verden. Etter å ha besøkt flere unike hotellrom, var paret full av ideer om hvordan den nye fløyen skulle se ut.

Janne og Henrik koser seg ofte i hytteveggen. – Vi elsker ull og har noen kilo av det her på Logalodgen, både til å ha på kroppen, sitte på og tulle rundt oss. Om mulig, så handler vi helst lokalt.
Janne og Henrik koser seg ofte i hytteveggen. – Vi elsker ull og har noen kilo av det her på Logalodgen, både til å ha på kroppen, sitte på og tulle rundt oss. Om mulig, så handler vi helst lokalt. Foto: Sveinung Bråthen

– Et stort soverom med badekar, store fliser på gulv og vegger, vindu fra gulv til tak og stemningsskapende lamper sørger for at rommet ble akkurat slik vi hadde ønsket oss, sier Janne fornøyd.

– Jeg er også utrolig imponert over håndverkerne her oppe. Kjells Hytte-service som satt opp den nye delen for oss, har virkelig gjort ypperlig arbeid. Og innenfor budsjett og tidsfrister, legger hun til.

Les også: Nybygg i hyttefelt dukket stadig opp på Finn, men Gry så etter noe helt annet

Det mørke kjøkkenet fra Kvik står godt til de svarte veggene og det kalkfarget taket, som sammen skaper den riktige fjellfølelsen familien var ute etter. De rosa pendlene over kjøkkenbenken, Ballroom fra Design by Us, er fra Eske Interiør. Det runde speilet ved vasken, Darkly M, er fra Menu, mens det antikke glasskapet er fra Artilleriet i Göteborg. 
Det mørke kjøkkenet fra Kvik står godt til de svarte veggene og det kalkfarget taket, som sammen skaper den riktige fjellfølelsen familien var ute etter. De rosa pendlene over kjøkkenbenken, Ballroom fra Design by Us, er fra Eske Interiør. Det runde speilet ved vasken, Darkly M, er fra Menu, mens det antikke glasskapet er fra Artilleriet i Göteborg.  Foto: Sveinung Bråthen
Det store spisebordet fra Tom Dixon ble innkjøpt først, og spisesofaene med håndsydde trekk fra Bolina måtte passe inn på centimeteren for å få plass. Noe de heldigvis gjorde! Buffalohodet er fra Bali og takpendelen fra &amp;Tradition. Fløyelsputene er fra Eske Interiør, lyslykt og potter fra Passiflora.
Det store spisebordet fra Tom Dixon ble innkjøpt først, og spisesofaene med håndsydde trekk fra Bolina måtte passe inn på centimeteren for å få plass. Noe de heldigvis gjorde! Buffalohodet er fra Bali og takpendelen fra &Tradition. Fløyelsputene er fra Eske Interiør, lyslykt og potter fra Passiflora. Foto: Sveinung Bråthen

Hvem, hva hvor:

Hvem? Janne Loga (45) og Henrik Sandberg (46) med døtrene Mathilda (14) og Hermine (12), samt katten Selma som alltid er med på hytta. Janne jobber som frilansskribent, mens Henrik er daglig leder i Teft.

Hva? Fjellhytte fra 1990 på ca. 95 kvm, med fire soverom + hems.

Hvor? Majatunet i Fageråsen, Trysil.

På nett? living-it.no og @livingitno

Design og arvegods

Både Janne og mannen Henrik er opptatt av design og interiør, og begge er relativt bestemte. Dette har resultert i heftige diskusjoner underveis, men resultatet blir som regel bra til slutt.

– Henrik er flink til å se helheten og tenke på det praktiske, og det er han som har tegnet både kjøkkenet og påbygget til hytta. Så tar jeg meg av maling, innredning og den siste finishen, sier Janne.

Men begge var fast bestemt på at hytta ikke skulle bli et sted de bare plasserte ubrukte ting hjemmefra. I stedet har de investert i få, men tidløse elementer, som de håndsydde spisesofaene fra Bolina, lærstolene fra Carl Hansen og spisebordet designet av Tom Dixon.

Janne er også veldig glad i lamper og har plukket ut flere i samme stil fra blant annet &Tradition, Northern, Louis Poulsen og Vipp.

– I tillegg inneholder hytta noen elementer med historie, som et gammelt speil arvet fra oldefar, en løper farmor har vevd og et trau som skal ha tilhørt Einar Skjæraasen. Hytta, Logalodgen, er også oppkalt etter stedet Loga hvor begge mine foreldre kommer fra. En liten bit av Sørlandet på fjellet, forteller Janne.

Les også: (+) Den spektakulære hytta har 360 graders utsikt og kan brukes helt gratis

Sofaen fra ygg &amp; lyng er tatt med hjemmefra. I tv-stuen har den fått selskap av Colonial Chair, designet av Ole Wanscher, og en kiste fra Frankrike brukt som bord. Taklampen er en mindre versjon av den over spisebordet, mens leselampene er VL38 fra Louis Poulsen. Potter, planter og stearinlys er fra Passiflora. 
Sofaen fra ygg & lyng er tatt med hjemmefra. I tv-stuen har den fått selskap av Colonial Chair, designet av Ole Wanscher, og en kiste fra Frankrike brukt som bord. Taklampen er en mindre versjon av den over spisebordet, mens leselampene er VL38 fra Louis Poulsen. Potter, planter og stearinlys er fra Passiflora.  Foto: Sveinung Bråthen
På hemsen har ungene slått leir fra dag en. En god madrass og overmadrass gjør at den også kan brukes til overnatting. Kosekroken har lyslenke og puter fra Eske Interiør, Tine K, Day Home og Ikea.
På hemsen har ungene slått leir fra dag en. En god madrass og overmadrass gjør at den også kan brukes til overnatting. Kosekroken har lyslenke og puter fra Eske Interiør, Tine K, Day Home og Ikea. Foto: Sveinung Bråthen
Hytta er bygget i tre nivåer. Fra kjøkkenet går det en liten trapp ned til gjesterommet med fire spesialbygde køyer og badet, mens den andre trappen leder opp til peis, tv-stue og hems. Den runde høyttaleren fra Bang &amp; Olufsen fyller hele hytta med musikk fra morgen til kveld. De to glasslampene fra Muuto har det passende navnet Cosy.
Hytta er bygget i tre nivåer. Fra kjøkkenet går det en liten trapp ned til gjesterommet med fire spesialbygde køyer og badet, mens den andre trappen leder opp til peis, tv-stue og hems. Den runde høyttaleren fra Bang & Olufsen fyller hele hytta med musikk fra morgen til kveld. De to glasslampene fra Muuto har det passende navnet Cosy. Foto: Sveinung Bråthen

Det gode hytteliv

Mat og vin spiller en viktig rolle i parets hverdag, og et soverom ble villig ofret for et større kjøkken. Med åpen løsning og to spisesofaer plassert rett ved kjøkkenbenken, har kjøkkenet blitt hyttas hjerte. Her sitter de, og av og til ligger, fra morgen til kveld mens det lages mat, nytes litt vin og lyttes til musikk.

– Hytta har blitt et sted vi drar for å senke skuldrene, for å puste inn og puste ut. Et sted hvor tiden enten brukes på hverandre eller til å finne egen ro. Noen ganger blir det store og lange måltider og turer. Andre ganger ligger vi bare i hver vår krok med en bok og hvert vårt pledd.

At familien er utrolig fornøyd med resultatet, både størrelsen og atmosfæren inne, er det liten tvil om. Ikke minst den lune uteplassen uten innsyn og skiløypene rett utenfor.

– Det eneste jeg kan savne er utsikt, og vi drømmer om en dag å få tegne og bygge alt fra scratch. Men det skal mye til før vi skiller oss fra hula vår! konkluderer Janne.

Les også: Hytta til Linda og Christian har alt. Middagen lages med en app fra skiheisen

FORELDRESUITE: Hotellsuiten, foreldresoverommet, er Jannes drømmerom. De mørke veggene mykes opp av elementer i støvet rosa. Sengen er fra Fagmøbler, og Sirocco-lampene fra Milla Interiør. Gardinene er fra Ikea og sengetøyet fra Abate. – Jeg bruker badekaret hver dag. Et varmt bad med dempet musikk, stearinlys, deilige oljer og fyr i peisen utenfor er maksimal lykke for meg. Uansett årstid!
FORELDRESUITE: Hotellsuiten, foreldresoverommet, er Jannes drømmerom. De mørke veggene mykes opp av elementer i støvet rosa. Sengen er fra Fagmøbler, og Sirocco-lampene fra Milla Interiør. Gardinene er fra Ikea og sengetøyet fra Abate. – Jeg bruker badekaret hver dag. Et varmt bad med dempet musikk, stearinlys, deilige oljer og fyr i peisen utenfor er maksimal lykke for meg. Uansett årstid! Foto: Sveinung Bråthen
<b>FORELDRESUITE: </b>– Vi gikk «all in» da soverommet vårt skulle innredes, og drømmen om badekar på rommet er inspirert av hotellreiser.De store flisene på gulvet fortsetter opp på veggen bak sengen og fungerer som sengegavl, og badekaret er eggeformet og svært komfortabelt. Alt er fra Bella Studio. Den store, solide kranen er spesialbestilt fra Italia, mens gardinene og håndklekurven er fra Country Chic. Drivvedplanken over badekaret fant Henriks bestemor i fjæra for mange år siden. Her står gjerne duftlys og badeprodukter fra Aesop.
FORELDRESUITE: – Vi gikk «all in» da soverommet vårt skulle innredes, og drømmen om badekar på rommet er inspirert av hotellreiser.De store flisene på gulvet fortsetter opp på veggen bak sengen og fungerer som sengegavl, og badekaret er eggeformet og svært komfortabelt. Alt er fra Bella Studio. Den store, solide kranen er spesialbestilt fra Italia, mens gardinene og håndklekurven er fra Country Chic. Drivvedplanken over badekaret fant Henriks bestemor i fjæra for mange år siden. Her står gjerne duftlys og badeprodukter fra Aesop. Foto: Fotograf Sveinung Bråthen

Janne: Slik er mitt hytteliv

– Hyttekos for oss er egentlig en forlengelse av livet hjemme. Vi lager like mye god mat med like gode viner til. Men her er det enklere tilgang til naturen, så det blir flere turer ut, både på beina og med ski, men også kos ved hytteveggen til alle årstider.

– Jeg er mest fornøyd med den lune hulestemningen, kjøkkenrommet og hotellsuiten – soverommet vårt. Jeg elsker å våkne opp til utsikten av skigarden og skogen ute, mens Henrik er mest fornøyd med utsikten til badekaret.

Utepeisen i modellen Hafjell er hyppig i bruk. – Vi kan aldri få nok ildsteder, enten det er peis, bålpanne eller lykter. Spesielt i den mørke tiden er det livsviktig med lys og flammer. Men de er også i bruk resten av året. 
Utepeisen i modellen Hafjell er hyppig i bruk. – Vi kan aldri få nok ildsteder, enten det er peis, bålpanne eller lykter. Spesielt i den mørke tiden er det livsviktig med lys og flammer. Men de er også i bruk resten av året.  Foto: Sveinung Bråthen

– Mitt beste hytteminne er de gangene vi har feiret julen her alene, oss fire. Med mange rolige dager, herlige måltider og penskjorta over joggebuksa – og selvfølgelig snølandskapet og stemningen utenfor.

– Noe av det viktigste for meg er at hytta reflekterer hvem vi er. Vi forandrer oss og går gjennom epoker, arver noe og sparer gjerne til god design. Men de gamle kistene og vedkassen fra Frankrike kan ikke erstattes, de blir nok med oss resten av livet.

– Det er vanskelig å være bastant på hva som aldri kommer inn på hytta, men jeg er ikke så glad i hvite overflater og plastikk.

Les også: (+) Her har den norske båtprodusenten virkelig funnet suksess­oppskriften

Badet var relativt nyoppusset da familien overtok hytta, med en kombinert vaskemaskin og tørketrommel over varmtvannstanken, noe som er helt genialt. Siden det ikke er noen vinduer her, valgte Janne å male veggene i den lyse fargen Kalk fra Jotun, det samme som taket i resten av hytta. – Jeg avhengig av velduftende såper og stearinlys. Grønne planter som takler lite lys og vann er også et must.
Badet var relativt nyoppusset da familien overtok hytta, med en kombinert vaskemaskin og tørketrommel over varmtvannstanken, noe som er helt genialt. Siden det ikke er noen vinduer her, valgte Janne å male veggene i den lyse fargen Kalk fra Jotun, det samme som taket i resten av hytta. – Jeg avhengig av velduftende såper og stearinlys. Grønne planter som takler lite lys og vann er også et must. Foto: Sveinung Bråthen
Soverommene til jentene er enkle, men er likevel lune og inviterende.
Soverommene til jentene er enkle, men er likevel lune og inviterende. Foto: Sveinung Bråthen
– Det går stort sett fint å få med oss jentene på hytta. De er flinke til å kose seg, og vi har det veldig morsomt sammen, sier Janne.
– Det går stort sett fint å få med oss jentene på hytta. De er flinke til å kose seg, og vi har det veldig morsomt sammen, sier Janne.

Denne saken ble første gang publisert 02/04 2021.

Les også