Hytte på Kvitjell

Drømmehytta til Linda og Christian har alt. Middagen lages med en app fra skiheisen

Her er det er bare å spenne på seg skiene og suse av sted  enten nedover eller bortover. Og mens familien koser seg i vinterparadiset, klargjør middagen seg selv på kjøkkenet. Den nybygde hytta har rett og slett gitt familien Handeland alt de ønsket seg.

VARMT INTERIØR: Alle hyttas rom, med unntak av soverommene, har veggfargen Telemarkgrå, en spesialfarge fra Telemarkhytter. Teppet fra teppeabo.no gir varme og lunhet til kjøkkenet, samtidig som det bidrar til å skille spisesonen fra arbeidssonen. Det rustikke kjøkkenbordet er fra Home & Cottage, og stolene er de klassiske Syveren-stolene fra Fritz Hansen. Wegner-stolene i kortendene er kjøpt på finn.no.
VARMT INTERIØR: Alle hyttas rom, med unntak av soverommene, har veggfargen Telemarkgrå, en spesialfarge fra Telemarkhytter. Teppet fra teppeabo.no gir varme og lunhet til kjøkkenet, samtidig som det bidrar til å skille spisesonen fra arbeidssonen. Det rustikke kjøkkenbordet er fra Home & Cottage, og stolene er de klassiske Syveren-stolene fra Fritz Hansen. Wegner-stolene i kortendene er kjøpt på finn.no. Foto: Annette Nordstrøm
Sist oppdatert

NTFor seks år siden bygget de seg hytte i et langrenns-terreng.

Tanken var at kort avstand til tre ulike ski-anlegg skulle sikre den perfekte beliggenhet for den sporty familien.

– Så feil kan man ta!

Familien opplevde at de stadig kjørte til Kvitfjell for å kjøre slalåm, til tross for at det var bakken som lå lengst unna.

– Da hyttetomtene på Kvitfjell Varden kom for salg, var vi derfor ikke i tvil – vi måtte bare slå til, sier Linda Handeland.

Den nybygde hytta ligger så tett inntil slalåmbakken at det bare er å spenne på seg brett eller ski, og skli av gårde.

BELIGGENHET: Herfra er det bare å spenne på seg ski eller brett og sette utfor, eller velge langrennsløypa med adkomst til snaufjellet, sykkelterreng og unike turmuligheter. En fantastisk luksus, synes Linda.
BELIGGENHET: Herfra er det bare å spenne på seg ski eller brett og sette utfor, eller velge langrennsløypa med adkomst til snaufjellet, sykkelterreng og unike turmuligheter. En fantastisk luksus, synes Linda. Foto: Annette Nordstrøm

– I tillegg har vi langrennsløype med adkomst til snaufjellet, fantastisk sykkel-terreng og unike turmuligheter rett utenfor. Vi har rett og slett fått full pakke!

Valgte ferdighytte som et utgangspunkt

Telemarkhytta på solsiden av Kvitfjell er i utgangspunktet en ferdighytte som leveres nøkkelklar, men familien hadde andre ønsker.

ÅPENT: Kjøkkenet i svart, matt linoleum er fra Designa, og benkeplaten i 30 millimeter svart granitt heter Nero Assoluto. Familien har valgt bort overskap til fordel for en enkel hylle, for et mer åpent uttrykk. Et vitrineskap passer på glass og tallerkener.
ÅPENT: Kjøkkenet i svart, matt linoleum er fra Designa, og benkeplaten i 30 millimeter svart granitt heter Nero Assoluto. Familien har valgt bort overskap til fordel for en enkel hylle, for et mer åpent uttrykk. Et vitrineskap passer på glass og tallerkener. Foto: Annette Nordstrøm

– Vi valgte å fjerne alle standardleveranser og i stedet tilpasse rom og eksteriør etter våre egne preferanser, sier Linda.

Alle romløsninger, bad og VVS er endret. Romløsningene er tegnet sammen med Telemarkhytter, men fliser, kjøkken og bad har familien selv stått for innkjøp av.

– Vi brukte noe lengre tid på å planlegge og lete etter løsninger da vi bygget denne hytta enn forrige gang. Her skal vi bli resten av livet, derfor har vi vært ekstra kritiske, sier Linda.

Les også: Drømmer du om ny hytte? Dette koster hyttedrømmen


Styrer middagen fra skiheisen

Gjennom jobben sin har hun både kunnskap og kontakter som kom godt med i prosjektet, hun er gründer av Handeland PR.

FANTASTISK UTSIKT: Foran panoramavinduene, i stuens første sone, står to gode lenestoler fra Slettvoll. Her kan man trekke seg litt tilbake, men samtidig være en del av det sosiale livet i hytta. Dette er Lindas favoritthjørne, og det perfekte sted for å slappe av med interiørmagasiner! Det er også her morgenkaffen gjerne inntas. Det lille bordet mellom stolene er fra Slettvoll. Puffen er fra Ygg & Lyng og sisalteppet fra Teppeabo. Vasene er fra Hviit.
FANTASTISK UTSIKT: Foran panoramavinduene, i stuens første sone, står to gode lenestoler fra Slettvoll. Her kan man trekke seg litt tilbake, men samtidig være en del av det sosiale livet i hytta. Dette er Lindas favoritthjørne, og det perfekte sted for å slappe av med interiørmagasiner! Det er også her morgenkaffen gjerne inntas. Det lille bordet mellom stolene er fra Slettvoll. Puffen er fra Ygg & Lyng og sisalteppet fra Teppeabo. Vasene er fra Hviit. Foto: Annette Nordstrøm

– Jeg har alltid vært nysgjerrig på historien som ligger bak et produkt, og hvordan den kan formidles. Da jeg for 15 år siden så muligheten til å starte eget firma, grep jeg sjansen. Med årene har jeg bygget opp et solid nettverk, sier Linda.

– Det gir en egen ro å kjenne lukten av ren og frisk natur. Jeg kunne aldri bodd i byen, sier Linda.
– Det gir en egen ro å kjenne lukten av ren og frisk natur. Jeg kunne aldri bodd i byen, sier Linda. Foto: Annette Nordstrøm

Ikke unaturlig falt valget av kjøkken og bad på Designa til Kvitfjell-hytta.

Mer uvanlig er kanskje materialvalget: linoleum.

– Det er laget av nesten bare naturmaterialer og har en varm overflate som krever veldig lite vedlikehold. Materialet demper også lyder og er svært slitesterkt, sier Linda.

Kjøkkenet er dessuten utstyrt med en sous vide-ovn. Den er det primært Christian som betjener.

– Det er uten tvil han som er gourmetkokken i familien, og etter at ovnen kom i hus, sous vider han alt, ler Linda.

Alt fra eplekake til ribbe trylles frem fra ovnen, og prosessen styres gjerne via en app fra skiheisen.

– Jeg synes det er helt fantastisk at det går an!

Les også: Se forvandlingen: Dette slitne roterommet ble et moderne drømmebad

Naturlig og tidløst

Hytta er innredet ganske stramt og minimalistisk, men det har likevel vært viktig at den skal oppleves som lun og varm.

VALGTE STOR SOFA: I «kosesonen» står en hjørnesofa, bord og tv. Perfekt for familiens tv-kvelder! Sofaen, bordet og lyslyktene er fra Slettvoll, og lampen er fra W22 Design. Bildet på veggen heter Paparazzi og er av Benedicte Aubert Ringnes. Pleddet er fra Høie.
VALGTE STOR SOFA: I «kosesonen» står en hjørnesofa, bord og tv. Perfekt for familiens tv-kvelder! Sofaen, bordet og lyslyktene er fra Slettvoll, og lampen er fra W22 Design. Bildet på veggen heter Paparazzi og er av Benedicte Aubert Ringnes. Pleddet er fra Høie. Foto: Annette Nordstrøm

Ikke alt er helt på plass ennå, og det er et bevisst valg.

– Vi ville ikke kjøpe alt på én gang. Det er fremdeles ting vi leter etter til hytta, blant annet den perfekte taklampen til stuen. Vi ønsker oss tidløse møbler som skal vare en stund. Hytta skal få være ganske stram og ikke fylles opp med ting.

HJEMMEKONTOR PÅ HYTTA: – Skal jeg komme med bare ETT tips til andre som skal innrede hytte, er det uten tvil å gjøre plass til et kontor, sier Linda. Hyttas femte soverom er innredet som hyttekontor, og det gjør at familien kan være til fjells i alle skoleferier. Taklampen er fra Hoffz, skrivebordet fra Home & Cottage, skinnstolen fra Jess Design og bildet fra YellowKorner.
HJEMMEKONTOR PÅ HYTTA: – Skal jeg komme med bare ETT tips til andre som skal innrede hytte, er det uten tvil å gjøre plass til et kontor, sier Linda. Hyttas femte soverom er innredet som hyttekontor, og det gjør at familien kan være til fjells i alle skoleferier. Taklampen er fra Hoffz, skrivebordet fra Home & Cottage, skinnstolen fra Jess Design og bildet fra YellowKorner. Foto: Annette Nordstrøm

Fra stuens panoramavinduer er det utsikt mot fjell og slalåmbakke. Hytta ligger på en hjørnetomt. Så selv om familien bor så å si midt i bakken, oppleves stedet usjenert og fredelig, og om sommeren har de sol fra tidlig morgen til sen kveld.

For beliggenheten til tross, dette er definitivt ikke bare en vinterhytte.

– Her er vi hele året, og så ofte vi bare kan, sier Linda.

Som selvstendig næringsdrivende har hun hjemmekontor, og Christian lever kontorløst i sin europeiske stilling. Når han ikke er utenlands, kan han like gjerne jobbe fra hytta.

Å innrede det ene av hyttas fem soverom som kontor, var derfor naturlig for familien.

– Det er mitt absolutt beste tips til andre som skal bygge hytte, og det gjør at vi kan bruke hytta i alle skoleferier, sier hun og legger til:

– Dessuten har vi alltid bodd tett på naturen, enten ved vannet eller i skogen. Det gir en egen ro å kjenne lukten av ren og frisk natur!

Les også: Anneliese (74) skulle bare rydde på loftet. Gjorde utrolig funn

Vårt hytteliv

– Hyttekos for oss er når vi kan fyre opp bålpanna og grille pølser ute i gapahuken, eller sitte på terrassen og se på solnedgangen bak fjelltoppene. For meg er det også en morgenstund med kaffe og interiørblad, før alle har våknet. Det er balsam for sjelen!, sier Linda.

ROMDELER: Familiens forrige hytte hadde kjøkken og stue i ett. Det var litt upraktisk, og de savnet flere soner for å kunne trekke seg tilbake ved behov. I den nye hytta er peisen plassert midt i stuen, som en naturlig romdeler mellom stuens to soner. Peisen heter Duo2 og er fra Nordpeis.
ROMDELER: Familiens forrige hytte hadde kjøkken og stue i ett. Det var litt upraktisk, og de savnet flere soner for å kunne trekke seg tilbake ved behov. I den nye hytta er peisen plassert midt i stuen, som en naturlig romdeler mellom stuens to soner. Peisen heter Duo2 og er fra Nordpeis. Foto: Annette Nordstrøm
SORT TRAPP: Trappen kom ferdig fabrikkmalt i fargen Askesort. De mønstrede flisene er fra Modena, mens de svarte flisene i hallen er fra Norfloor. Skjenken er fra Home & Cottage og krukken fra Slettvoll.
SORT TRAPP: Trappen kom ferdig fabrikkmalt i fargen Askesort. De mønstrede flisene er fra Modena, mens de svarte flisene i hallen er fra Norfloor. Skjenken er fra Home & Cottage og krukken fra Slettvoll. Foto: Annette Nordstrøm

– Vi er mest fornøyd med den koselige stuen med peis, og de store vinduene som slipper inn lyset og viser frem den fantastiske utsikten.

  • Eies av Linda og Christian Handeland med barna Felix (17), Ella (15) og bokseren Nelly (8).
  • Linda er kommunikasjonsrådgiver i eget byrå, Handeland PR. Christian er europeisk kundedirektør i Electrolux.
  • Nybygget hytte på 175 kvm fra Telemarkhytter. Modellen heter Storeble Panorama H, med oppstue.
  • Varden på Kvitfjell
  • @lindahandeland på Instagram
Se mer

Familiens beste hytteminne er fra da de skulle feire deres aller første jul sammen på hytta, det var stor stas i ny hytte!

– Vi kvitter oss aldri med lyslyktene våre! Jeg er håpløst glad i å brenne stearinlys og klarer ikke å kvitte meg med lyslykter. De får «ferie» i skapet, men blir hentet frem igjen ved ulike anledninger.

Styling av hytta: Linda Elmin

SPA: På badet ønsket Linda å skape en skikkelig spafølelse. Derfor er det valgt matte, svarte fliser både på vegger og gulv fra Flisekompaniet. Baderomsinnredningen i svart, matt linoleum er fra Designa. På toppen ligger en robust 20 millimeter tykk benkeplate fra Kuma. Blandebatteriet i messing fra Tapwell tilfører rommet varme og luksus. Speilet er fra Aytm og pendellampen fra Buster + Punch.
SPA: På badet ønsket Linda å skape en skikkelig spafølelse. Derfor er det valgt matte, svarte fliser både på vegger og gulv fra Flisekompaniet. Baderomsinnredningen i svart, matt linoleum er fra Designa. På toppen ligger en robust 20 millimeter tykk benkeplate fra Kuma. Blandebatteriet i messing fra Tapwell tilfører rommet varme og luksus. Speilet er fra Aytm og pendellampen fra Buster + Punch. Foto: Annette Nordstrøm
BAD OG BADSTU: En dusjnisje med takdusj sto høyt på ønskelisten da hytta skulle bygges. I tillegg har det blitt plass til en liten badstue. Blandebatteriet er fra Tapwell.
BAD OG BADSTU: En dusjnisje med takdusj sto høyt på ønskelisten da hytta skulle bygges. I tillegg har det blitt plass til en liten badstue. Blandebatteriet er fra Tapwell. Foto: Annette Nordstrøm
VENTER PÅ LIFTGARDINENE: På soverommene er det valgt en litt varmere brunfarge enn ellers i hytta, nemlig Barista fra Jotun. Etter hvert skal det også på plass liftgardiner her, men Linda ville bo seg inn litt først. Lampen er Forest Lamp, designet av Nicolette Brunklaus.
VENTER PÅ LIFTGARDINENE: På soverommene er det valgt en litt varmere brunfarge enn ellers i hytta, nemlig Barista fra Jotun. Etter hvert skal det også på plass liftgardiner her, men Linda ville bo seg inn litt først. Lampen er Forest Lamp, designet av Nicolette Brunklaus. Foto: Annette Nordstrøm
VAKRE LAMPER: Prikken over i-en på kjøkkenet er lampene fra Ochre. Skjermen er laget av mørkegrå hestehår på burgunderfarget underlag, med anheng av horn og ben. Skjenken er limited edition fra Ikea. Falken på bordet er fra Åpent Hus på Vinderen, og den er egentlig en sparebøsse. Glass og skåler er fra Hviit.
VAKRE LAMPER: Prikken over i-en på kjøkkenet er lampene fra Ochre. Skjermen er laget av mørkegrå hestehår på burgunderfarget underlag, med anheng av horn og ben. Skjenken er limited edition fra Ikea. Falken på bordet er fra Åpent Hus på Vinderen, og den er egentlig en sparebøsse. Glass og skåler er fra Hviit. Foto: Annette Nordstrøm

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2021, og sist oppdatert 26/03 2021.

Les også