Forskning

Studie: Kvinner i 20-årene elsker denne typen seksuell eksperimentering

Det er én ting rike kvinner i 20-årene vil i sengen mer enn andre.

Foto: Colourbox.com
Publisert

En ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Sexual Medicine bekrefter det mange menn har hatt en følelse av lenge. Kvinner eksperimenterer gjerne med analsex.

Les også: Damenes største sexfantasier

Men hvilke kvinner? Det gjelder åpenbart ikke alle. Av de totalt 10.400 heteroseksuelle kvinnene i studien, hadde 36 prosent prøvd den typen sex. I 2007 svarte leserne til Side2, Norges største magasin for kvinner, på liknende spørsmål. Da svarte 38 prosent av kvinnene at de likte analsex, mens 30 prosent svarte at de så absolutt ikke likte det. I tillegg hadde 31 prosent av kvinnene aldri prøvd det.

Den nye studien ser ut til å ha identifisert en gruppe av kvinner som statistisk sett er mest interessert i denne typen seksuell eksperimentering, skriver magasinet Esquire

Ifølge rapporten i Journal of Sexual Medicine er det kvinner i 20-årene med høyere utdanning, god inntekt og som ikke er spesielt religiøse som oftere enn andre grupper oppga at de hadde analsex.

Les også: Ting menn gjør i senga som kvinner ikke kan fordra

Analsex er imidlertid ikke fullt så vanlig blant single kvinner. De fleste som forsøkte eller praktiserte det var enten gift eller bodde sammen med partneren sin.

Til sist kan det jo være interessant å nevne at Center for Sexual Health Promotion ved universitetet i Indiana melder at «tvåan» oftere gir orgasme enn om man har vaginal sex.

En undersøkelse gjennomført av professoriatstudenter ved universitetet viste at 94 prosent av kvinner som hadde analsex sist gang de hadde sex fikk orgasme, mens det kun var 65 prosent av de som hadde vaginalsex.

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2015.

Les også