Derfor elsker vi smaken av bacon

Hemmeligheten ligger bokstavelig talt i luften.

SPRØSTEKT BACON: Dette bildet er til å få vann i munnen av!
Publisert

Baconsalt, bacondrops, bacontannkrem og selv kondomer med baconsmak. Vi elsker smaken av stekt svinehud så mye at vi smakstilsetter all verdens produkter med den unike sammensetningen.

Les også: Ti grunner til at bacon er sunt for deg

Men hvorfor er det slik at akkurat bacon er så universelt uimotståelig?

De to forskerne Mitchell Moffit og Gregory Ball bak YouTube-kanalen AsapScience mener de har svaret. Og hemmeligheten ligger verken i smaken eller i det sprø, knasende kjøttet. Det skal ligge i duften.

Farlig godt: Shaneka åpnet ild da hun ble snytt for bacon

Lukten av stekt bacon inneholder kjemiske forbindelser som stimulerer hjernen vår på en positiv måte, hevder forskerne.

- Når baconet blir varmet opp, smelter fettstoff, og sukkerarter og aminosyrer kommer sammen i en helt unik kombinasjon, forklarer duoen i videoen.

Den kjemiske reaksjonen heter Maillard-reaksjonen på forskerspråket. Det er den samme prosessen som gir det meste av stekt kjøtt sin forlokkende smak og aroma.

Se videoen her: