Derfor elsker vi smaken av bacon
Hemmeligheten ligger bokstavelig talt i luften.

Baconsalt, bacondrops, bacontannkrem og selv kondomer med baconsmak. Vi elsker smaken av stekt svinehud så mye at vi smakstilsetter all verdens produkter med den unike sammensetningen.
Les også: Ti grunner til at bacon er sunt for deg
Men hvorfor er det slik at akkurat bacon er så universelt uimotståelig?
De to forskerne Mitchell Moffit og Gregory Ball bak YouTube-kanalen AsapScience mener de har svaret. Og hemmeligheten ligger verken i smaken eller i det sprø, knasende kjøttet. Det skal ligge i duften.
Farlig godt: Shaneka åpnet ild da hun ble snytt for bacon
Lukten av stekt bacon inneholder kjemiske forbindelser som stimulerer hjernen vår på en positiv måte, hevder forskerne.
- Når baconet blir varmet opp, smelter fettstoff, og sukkerarter og aminosyrer kommer sammen i en helt unik kombinasjon, forklarer duoen i videoen.
Den kjemiske reaksjonen heter Maillard-reaksjonen på forskerspråket. Det er den samme prosessen som gir det meste av stekt kjøtt sin forlokkende smak og aroma.
Se videoen her: