Ulvesveis

70-tallet er tilbake. Dette bør du tenke på før du slenger deg på Tiktok-trenden

#WolfCut har blitt en viral trend på Tiktok som mange har kastet seg med på. Håret er tydelig inspirert av 70-tallet, og den rufsete og fyldige stilen har falt i smak hos mange. Men hva skal til for å kle den?

WOLFCUT: Hårtrenden som tar helt av på TikTok, og som kan minne om Farah Fawcett sin hårsveis, er en blanding av «mullet», emo-lugg og 70-talls «shag».
WOLFCUT: Hårtrenden som tar helt av på TikTok, og som kan minne om Farah Fawcett sin hårsveis, er en blanding av «mullet», emo-lugg og 70-talls «shag». Foto: Getty Images
Publisert

70-tallet er tilbake, og jeg har lagt min elsk på gardinluggen som legger seg delikat rundt ansiktet.

Det er alltid gøy med virale videoer, ikke minst nye hårtrender, og ulvesveisen er absolutt intet unntak!

Jeg mener det er viktig at håret skal tilpasses den som skal bære det og ikke nødvendigvis trendene. Men jeg sier aldri nei takk til inspirasjon.

Cecilie Krogh

Cecilie Krogh

Cecilie Krogh er hårstylist og makeup artist.

Hun har en rolle som fast ekspert for God Morgen Norge og skriver ukentlige skjønnhetsspalter for KK, Dagbladet og Se & Hør.

Hun jobber som Creative Director for Jan Thomas Studio.

Ja takk til sirkulerende trender

Ulvesveisen er tydelig inspirert av 70-tallet. Farah Fawcett var først ute, og det er gøy å se stjerner i dag som Billie Eilish og Miley Cyrus som bærer hver sin variant.

Håret skal ose av bevegelse og volum! Bytt gjerne ut hårsprayen med en saltvannsspray for å tilføre det lille ekstra.

Ulvesveisen er en klipp som virkelig rammer inn ansiktet. Tung lugg, oppklippet hele veien rundt, og stylet med bøttevis av volum. Dette er en trend som passer både til et kortere hår og lengre hår.

HÅRTREND: Miley Cyrus har hatt på seg en versjon av dette "shaggy" snittet siden 2019. Hun har myke, graderte lag og en omfangsrik krone som fremhever ansiktet godt.
HÅRTREND: Miley Cyrus har hatt på seg en versjon av dette "shaggy" snittet siden 2019. Hun har myke, graderte lag og en omfangsrik krone som fremhever ansiktet godt. Foto: Getty Images

Jeg skal være ærlig – noen slipper litt billigere unna.

Les også: Fra dum blondine til smart businesskvinne

Hvem kler det best?

Ulvesveis er i hovedsak et hårklipp som er fylt med sprø lag og volum, som foreløpig tar Tiktok med storm.

I skrivende stund har #wolfcut nesten 500 millioner visninger på Tiktok.

Det sies at det er en blanding av "mullet" (Hockeysveisen), Emo-lugg og 70-talls "Shag". Sveisen er i hovedsak full av volum som gir et rufsete utrykk.

"Gjør det selv-hack"

Mange av videoene viser hvordan man lager "Wolf Cut" selv, ved å binde håret til en høy hestehale (eller to) og kutte rett over endene av ponnien (e) til å lage ujevne lag.

Noe av det som gjør Ulvekutten tiltalende, er at de hakkete lagene er enkle å lage hjemme, siden de med vilje er ujevne.

Uansett om du bestemmer deg for å ha ulvekuttet kort og edgy eller ønsker å bli myk og shaggy, er det ulvekutt for de fleste.

Kilde: PureWow.com

Se mer

Et naturlig tykt hår vil være lettere å style slik enn det motsatte, ettersom frisyren består av oppklipte lag. Tynt hår vil fremstå enda tynnere om det klippes opp for mye. En idé da kan være å la seg inspirere av luggen, og heller beholde hele lengder i resten av håret.

Jeg anbefaler ikke å endre hårsveisen på impuls. Det er jo gjerne slik at når enten høsten eller våren kommer, ønsker man å føle seg «litt ny». Man burde også tenke over hva man har tid til av vedlikehold.

Hvor mange frisørbesøk krever denne frisyren? Er det noe du har tid til? Klipp og style håret med mening.

Et langt, smalt ansikt vil kle å bygge volum på sidene. En frekk bob til kragebenet og en lekker 70-talls lugg for å bryte opp ansiktet er veldig flatterende. Har man et bredere ansikt, ville jeg ha tenkt volum på topp og litt lenger lengder.

Les også: Nybakt supermodell-mamma slaktes for dette bildet

SHAGGY UTRYKK: Billie Eilish klipper snittet sitt med et sett med ansiktsrammede gardinstikk og hakkete lag som gir hele utseendet en fjæret effekt.
SHAGGY UTRYKK: Billie Eilish klipper snittet sitt med et sett med ansiktsrammede gardinstikk og hakkete lag som gir hele utseendet en fjæret effekt. Foto: Skjermdump Instagram, Billie Eilish.

Styling-tips

Om du har kastet deg på ulvesveis-trenden, er styling-mulighetene mange.

For å ta 70-tallet virkelig helt ut, kan du rulle opp håret med store varmruller eller føne det med en rundbørste. Miley Cyrus sees ofte med en styling som virker litt mer tilfeldig. Stå opp, rufs i håret, og la det stå til.

STRANDBØLGER: Her er Debby Ryan som bærer ulvekuttet med frynser, balayage høydepunkter og et hode fullt av strandbølger.
STRANDBØLGER: Her er Debby Ryan som bærer ulvekuttet med frynser, balayage høydepunkter og et hode fullt av strandbølger. Foto: Skjermdump Instagram, Debbyryan

Jeg vet ikke om det er Covid-19 eller at man ønsker en farge som tåler lenger tid mellom hvert frisørbesøk, men fargene skal være naturlige, og kreve minst mulig vedlikehold.

Foliestriper, deilige naturtoner og blondfarger, som gir en følelse av sommer, er store hitter denne sesongen. Naturlig? – Ja takk!

Jeg gidder ikke bruke hele sommeren min på hårpleie, og da tror jeg ikke andre gjør det heller. Invester i en god fuktighetskur som også lukker skjellagene. Da kan du annenhver gang bruke sjampo/balsam og sjampo/hårkur. La kuren sitte så lenge du har sjansen. Om det er 2 minutter, er det bedre enn ingen kur!

Jeg lover; i dusjen føles det ut som om du sparer tiår. Samtidig er det faktisk lettere å få kuret håret når man ikke føler at man bruker halve sommeren bare på hårpleie.

Denne saken ble første gang publisert 26/07 2021.

Les også