Vinnerne av forræder 2023

Vant «Forræder» 2023: – Jeg har aldri vunnet noe i mitt liv

En fotballfrelst programleder og en komiker delte seieren i «Forræder» på TV 2 etter å ha feid alle motspillerne av banen.

<b>VINNERNE:</b> – Jeg allierte meg med denne karen her – og det var smart, sier Marlene Stavrum om Jon Martin Henriksen.
VINNERNE: – Jeg allierte meg med denne karen her – og det var smart, sier Marlene Stavrum om Jon Martin Henriksen. Foto: Svein Brimi
Publisert

Finalen i høstens sesong av «Forræder» på TV 2 var nervepirrende til siste sekund. Spenningen ble utløst da to lojale spillere gikk til topps. Det har aldri skjedd før.

En av forræderne har alltid vunnet i tidligere sesonger av det populære TV-programmet.

Komikeren Marlene Stavrum (29) og programlederen for «Spårtsklubben» på VGTV, Jon Martin Henriksen (33), delte førsteplassen etter å avslørt den siste forræderen.

Vant «Forræder» 2023

– Jeg ble først plukket ut og spurt om å være forræder. Det sa jeg nei til, for jeg hadde røket ut med en gang. Jeg ville aldri klart å holde masken, og derfor tror jeg det var en klok avgjørelse, sier Jon Martin og smiler.

Han forteller at han på forhånd hadde bestemt seg for å si ja til forræder-rollen, hvis han ble spurt.

– Men da vi satt i rådssalen og jeg ble plukket ut, kjente jeg at det ikke var noe for meg. Det var ikke av samvittighetsgrunner, men mer at jeg ville ha blitt avslørt nokså tidlig, sier Jon Martin som er dårlig på å ha pokerfjes.

Han og Marlene er glade for seieren, og er stolt over å være de første lojale som har gått til topps i spillet.

Les også: Frode Grodås avslører: – Det er en viktig grunn til at jeg viser meg frem på TV

<b>HARD KAMP:</b> 22 deltagere kjempet om seieren i tredje sesong av «Forræder» på TV 2.
HARD KAMP: 22 deltagere kjempet om seieren i tredje sesong av «Forræder» på TV 2. Foto: TV 2

Hemmelig plan

– I serien fløt jeg lenge på en bølge og steppet opp noen hakk først mot slutten. Jeg hadde en god følelse da jeg sto opp finaledagen, og tenkte at seieren var innen rekkevidde.

– Etter at jeg ble sikker på at Morten Thoresen var en forræder, tok jeg en prat med Marlene. Vi ble på tomannshånd enige om at «nå tar vi ut resten», forteller Jon Martin.

Det bekrefter Marlene.

– Jeg allierte meg med Jon Martin etter at jeg var trygg på at han var lojal. Det var den eneste måten å vinne på som lojal, forteller Marlene.

Jon Martin synes det var en opplevelse å være med i «Forræder».

– Det var ordentlig kjempegøy, og jeg hadde lett vært med en gang til. Jeg ble fanget inn i spillet og levde i min egen boble som alle andre der inne. Jeg er nesten flau over hvor glad jeg ble da jeg fanget forrædere. Det ble noen jubelscener som ikke står tilbake for gode fotballscoringer. Jeg har aldri før vunnet noe i mitt liv, så dette var gøy, sier Jon Martin.

Les også: Viggo Venn møtte kjæresten på klovneskole: – Drømmen er å flytte hjem og stifte familie med Julia

<b>PÅ BALLEN:</b> Jon Martin er programleder i «Spårtsklubben» på VGTV med Erik Follestad Johansen (t.v.), Ida Fladen og Mads Hansen.
PÅ BALLEN: Jon Martin er programleder i «Spårtsklubben» på VGTV med Erik Follestad Johansen (t.v.), Ida Fladen og Mads Hansen. Foto: VGTV

Fryktelig engasjert

Marlene sitter igjen med den samme følelsen.

– Jeg elsker spill, og det er jo akkurat det serien er. Det er et klart skille mellom spill og virkelighet i «Forræder», sier Marlene.

Likevel går hun med all energi inn i ethvert spill hun er med i.

– Utfordringen min er at jeg blir så voldsomt engasjert og går inn i min egen boble. Denne gangen holdt det til seier – og det med Jon Martin som er en fantastisk flott fyr, sier Marlene.

<b>TO KOMIKERE:</b> Viggo Venn var den eneste deltageren Marlene kjente fra før. – Han er virkelig blitt verdenskjent, sier Marlene om Viggo, som vant «Britain›s Got Talent» tidligere i år.
TO KOMIKERE: Viggo Venn var den eneste deltageren Marlene kjente fra før. – Han er virkelig blitt verdenskjent, sier Marlene om Viggo, som vant «Britain›s Got Talent» tidligere i år. Foto: Svein Brimi

Jon Martin opplevde hele gjengen i «Forræder» som helt fantastiske.

– Alle var veldig følelsesstyrt, uten altfor spisse albuer som det kanskje var litt av i tidligere sesonger. Det er en gjeng som det er lett å like, mener han.

Denne saken ble første gang publisert 25/11 2023.

Les også