Trine Hattestad måtte ha fire runder med cellegift

– Kroppen er merket for resten av livet

Trine Hattestad klarte å trene samtidig som hun fikk cellegift, og den tidligere spydkasteren tror det hjalp henne mye i den tøffe tiden.

<b>TRINE HATTESTAD:</b> Trine Hattestad fikk livet snudd på hodet da en rutinekontroll viste at hun hadde fått brystkreft. Operasjon og cellegift har merket henne for livet.
TRINE HATTESTAD: Trine Hattestad fikk livet snudd på hodet da en rutinekontroll viste at hun hadde fått brystkreft. Operasjon og cellegift har merket henne for livet. Foto: HELGE MIKALSEN/VG/NTB
Sist oppdatert

Rett før jul i 2017 fikk Trine Hattestad (56) beskjed om at rutinekontrollen i mammografi viste at hun hadde brystkreft.

– Det var et sjokk å få beskjed om at jeg hadde kreft, forteller hun til lokalavisen Østlandets Blad.

Den tidligere spydkasteren, som fortsatt har norsk rekord med 69,48 meter, følte med én gang at hun «fikk verden i hodet» og tenkte at hun skulle dø. Hun klarte likevel relativt kjapt å komme seg ut av mørket og øyne håp.

– Det var jo en dramatisk beskjed å få. Men jeg går fort i angrepsposisjon. «Fader, dette skal jeg klare», sa jeg til meg selv.

Firebarnsmoren ble operert kort tid etter at svulsten ble funnet. Plutselig var livet snudd på hodet.

– Det var veldig merkelig. Jeg følte meg helt frisk, og plutselig var jeg veldig syk, forklarte hun til Dagbladet i 2019.

Les også: Eli Rygg har forsonet seg med døden

<b>GULLJENTA:</b> Under OL i Sydney i 2000 vant Trine gull. Hun har også to VM-gull, et EM-gull og hele 14 NM-gull å se tilbake på.
GULLJENTA: Under OL i Sydney i 2000 vant Trine gull. Hun har også to VM-gull, et EM-gull og hele 14 NM-gull å se tilbake på. Foto: NTB

Fire runder med cellegift

Kreften ble oppdaget tidlig, og selv om hun ble operert, måtte Trine likevel gjennom fire runder med cellegift.

Født: 18. april 1966

Alder: 56 år

Yrke: Tidligere spydkaster

Nå jobber Trine som instruktør på treningssenteret Puls i Oppegård.

Se mer

– Det var steintøft. Det er ingen grunn til å legge skjul på noe, men jeg gjorde noe viktig samtidig som jeg var skikkelig dårlig. Jeg valgte å trene.

– Det hjalp meg veldig til å komme meg gjennom den tøffe perioden. Endorfinene som kom av treningen og den gode selvfølelsen, bidro til å holde motet oppe, fortalte Trine til avisen.

Hun oppfordrer dem som kan om å prøve å trene selv om man er i en tøff behandling, og hennes viktigste råd til alle kvinner er å ikke neglisjere innkallingene til mammografiundersøkelse.

Da Trine var toppidrettsutøver, var hun kjent for sitt brede smil og sitt lange, flotte hår. Da hun gikk på cellegift, forsvant hele manken.

<b>MISTET HÅRET:</b> For fem år siden ble Trine operert for kreft i brystet. Hun måtte også gjennom fire behandlinger med cellegift som gjorde at hun mistet alt håret.
MISTET HÅRET: For fem år siden ble Trine operert for kreft i brystet. Hun måtte også gjennom fire behandlinger med cellegift som gjorde at hun mistet alt håret. Foto: LINE MØLLER, VG/NTB

– Det lange håret er borte. Jeg mistet alt. Det var litt rart. Jeg som hadde hår nesten ned på rumpa, fortalte hun til Dagbladet i 2019 da håret hadde begynt å gro ut igjen.

Les også: (+) Da Vibeke våkner, tenker hun at hun har fått et kall om å gjøre slutt på alt. Hun setter seg i bilen. Heldigvis rekker politiet frem i tide

Er kreftfri

Selv om hun i dag er kreftfri og får positive beskjeder etter hver kontroll, synes hun det er en mental påkjenning å vente på svarene.

– I tillegg merker man jo at kroppen har vært gjennom noen tøffe runder. Kroppen er merket for resten av livet. Man er redd det skal skje igjen, innrømmer hun til Østlandets Blad.

Selv om hun har lagt spydet på hyllen for lengst, har Trine fortsatt fokus på trening. Til daglig jobber hun som instruktør på treningssenteret Puls i Oppegård utenfor Oslo.

<b>PÅ LAG MED DATTEREN:</b> I 2020 var Trine og datteren Julie med i den første sesongen av «Familiens ære» på NRK. Julie spiller nå håndball for Oppsal.
PÅ LAG MED DATTEREN: I 2020 var Trine og datteren Julie med i den første sesongen av «Familiens ære» på NRK. Julie spiller nå håndball for Oppsal. Foto: NRK

I tillegg holder hun foredrag, og hun jobber også med et hemmelig bokprosjekt.

De siste årene har 56-åringen blitt bestemor til flere små.

– Det er så koselig med barnebarn. Jeg har mye kontakt med dem da de bor i nærheten, forteller hun til lokalavisen.

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2023, og sist oppdatert 16/02 2023.

Les også