Naken

Toppløse kvinner i New York skaper oppstandelse

Forretningsideen er omstridt, men er helt lovlig.

Publisert

Mer enn 56 millioner turister er innom New York hvert år. I jakten på en del av den økonomiske kaka er det stadig flere kvinner som kaster klærne.

Kroppsmaling

Forretningsideen er enkel: Kvinnene spankulerer rundt på Times Square kun iført stringtruse og kroppsmaling, gjerne av det amerikanske flagget, og stiller opp på bilder sammen med turister. Dette koster mellom 10 og 20 dollar per bilde, og tilbudet har tydeligvis blitt svært populært. I følge avisen The New York Daily News kan det være så mange som 40 halvnakne, kroppsmalte kvinner som arbeider på Times Square i helgene.

Det er imidlertid ikke alle som synes trenden er like bra. New York er et av verdens mest populære reisemål for turister av alle slag, og Times Square er på mange måter selve smørøyet. Ikke overraskende er det derfor endel som synes tilbudet er upassende.

Foto: Donald Derosa (Wikipedia)

Fullt lovlig

Blant de misfornøyde er politisjefen i New York, William Bratton. Han lufter sin frustasjon til The New York Daily News:

- Jeg blir sprø av å se alle de nakne folkene på Times Square, som er dekket av kroppsmaling og kaller det kunst, uttaler politisjefen til avisen.

Det er imidlertid lite Bratton kan gjøre med situasjonen, siden det ikke er ulovlig å gå toppløs i New York. I det siste har imidlertid misnøyen økt kraftig, etter at det ble tydelig at de kroppsmalte jentene også stiller opp på bilder med mindreårige.

I kampen om turistenes kroner stimler jentene rundt grupper av turister, og tar ikke hensyn til at det er barn tilstede.

Dermed spørs det om man ikke vil se endringer i praksisen, men foreløpig er de kroppsmalte jentene en pengemaskin som ruller videre.

Tradisjonsrik nakenhet

Dette er heller ikke første gang noen lager bølger ved å opptre mer eller mindre naken på Times Square. Herremannen ved navn "The Naked Cowboy" har vært et fast inventar på stedet i årevis, og har også opptrådt på TV flere ganger. Men til og med han har gått lei av de nakne jentene.

- Det er så mange pupper at du ikke orker å se på dem lenger, sukker Cowboyen til The New York Daily Express.

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2015.

Les også