Tjener 1,5-2 millioner på kontroversiell avtale

Tone gjør som Aylar.

Foto: Betsson.com
Publisert

Tone Damli Aaberge har inngått en avtale med spillselskapet Betsson. Hun blir dermed «lagkamerat» med John Arne Riise, som også er ambassadør for det svenskeide spillselskapet, som har sitt sete i Malta og er listet på børsen i Stockholm.

Tidligere jobbet også Aylar Lie som ambassadør for Betsson.

Gjennombrudd i 2005

- Vi er veldig stolte og glade over å kunne presentere den folkekjære artisten Tone Damli Aaberge som ny Betsson-ambassadør, sier PR-manager Mikael Mellqvist fra Betsson.com.

Etter det Side3 erfarer, får hun 1,5 til 2 millioner kroner i årslønn

Damli Aaberge (25) ble først kjent for det norske folk da hun i 2005 endte på andreplass bak Jorun Stiansen i Idol.

Hun har gitt ut fire album og har to gullplater på merittlisten. Sogndal-jenta har også vært dommer i Idol og deltaker i den populære TV-serien «Skal vi danse?».

- Tone har massevis av gode egenskaper og vil være en flott ambassadør for Betsson. Både som TV-profil og artist har hun sørget for strålende underholdning til det norske folk i mange år, og vi er trygge på at det blir tilfellet også på Betsson.com, sier Mellqvist i en pressemelding.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Starter kulturfond

Ifølge Betsson vil Damli Aaberge fronte kampanjer på selskapets nettside, samt delta i en del av selskapets arrangementer, for eksempel i forbindelse med det populære kortspillet poker.

- Pokerfjeset må jeg nok øve litt på. Jeg er en person som har vanskelig for å skjule begeistring, og klarer ikke skjule når jeg får gode kort. Det tydelige kroppsspråket mitt tilsier vel at jeg ikke er verdens beste pokerspiller, men gleden er stor, sier Tone.

Tone Damli Aaberge starter også et kulturfond sammen med Betsson. I løpet av de neste to årene vil de dele ut 500.000 kroner gjennom dette fondet.

- Jeg savner mer engasjement rundt kultur, og mener at kulturnorge kan trenge en liten slant. Derfor skal jeg bidra med dette, sier Tone Damli Aaberge.

Foto: Betsson

Les et større intervju med Tone Damli Aaberge her.

Kontroversielt

Da John Arne Riise signerte for samme spillselskap sommeren 2013, ble det møtt av massiv kritikk fra Norges Fotballforbund. NFF svarte med å gjøre Riise til persona non grata . og avlyste en planlagt markering av Riises landslagskarriere.

- Han har selv sagt at han er uaktuell for landslagsspill, men denne avtalen gjør at han også blir uaktuell på alle andre områder, uttalte fotballpresident Yngve Hallén til Nettavisen den gang.

Riise forlenget nylig sin avtale med Betsson.

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2014.

Les også