AVSLØRER:

Thomas Numme skjelte ut kona i søvne

Anette Walther Numme har fått føle på nervene til ektemannen før hans debut som musikalartist i «Mamma Mia». – Nå kjenner jeg på en stor lettelse, sier Thomas Numme til Her og Nå.

<b>I BARIS: </b>Thomas entret scenen i bar overkropp i rollen som «Harry» i Folketeatrets oppsetning av «Mamma Mia». – Den scenen har regissøren forhandlet frem, ler «Nummis» – som har gruet seg til dette i halvannet år.
I BARIS: Thomas entret scenen i bar overkropp i rollen som «Harry» i Folketeatrets oppsetning av «Mamma Mia». – Den scenen har regissøren forhandlet frem, ler «Nummis» – som har gruet seg til dette i halvannet år. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

Etter å ha gledet nordmenn på TV gjennom to tiår, beveget Thomas Numme (51) seg innpå et nytt og ukjent territorium da han takket ja til rollen som «Harry» i ABBA-musikalen «Mamma Mia» på Folketeateret. Etter debuten som musikalartist, var det en euforisk «Nummis» som pustet lettet ut.

– Nå kjenner jeg på en stor lettelse over at det gikk fint. Jeg hadde det ufattelig gøy. Det var altså så god stemning i salen. Vi fikk mye energi, så nå svever jeg, smiler han til Her og Nå.

Det var en ganske uventet telefon Thomas fikk da han ble tilbudt rollen i mars i fjor, og på grunn av pandemien har han gått mye hjemme med svært langvarige premierenerver.

– Jeg er en sånn som har gått og tenkt mye. Hele tiden! Jeg går og grubler og tenker: «Husker jeg det, husker jeg det?». Det er faktisk ganske mye jeg skal huske på. Det har skjedd at jeg har gått i søvne og drømt at jeg skal inn på scenen i «Mamma Mia», ler han.

STOLT KONE: Anette har fått erfare hvor stresset Thomas har vært før sin debut som musikalartist, og var både rørt og stolt over prestasjonen hans under premieren av «Mamma Mia» på Folketeatret.
STOLT KONE: Anette har fått erfare hvor stresset Thomas har vært før sin debut som musikalartist, og var både rørt og stolt over prestasjonen hans under premieren av «Mamma Mia» på Folketeatret. Foto: Marius Gulliksrud

Ble skjelt ut av sovende og tissetrengt Thomas

Kona Anette Walther Numme (50), som han i fjor lagde TV 2-programmet «Casa Numme» sammen med, forteller om en episode der ektemannens nerver tok overhånd.

– Thomas går mye i søvne. I sommer skulle han på do, da jeg la merke til at han gikk helt feil vei. Jeg prøvde å stoppe ham og vise han veien til do. Men da ble han så sint på meg, og kalte meg stygge ord. Jeg tenkte: «Jøss, hva er dette?». Da trodde han at jeg var en inspisient på teatret som holdt ham igjen fra å gå på scenen. Så det er klart at han har vært helt utafor og livredd for ikke å levere varene, ler Anette.

På scenen under «Mamma Mia»-forestillingen både hopper, synger og danser Thomas masse – og på et tidspunkt kommer han inn i bar overkropp. Nettopp dette hadde TV-veteranen i tankene da han tidligere i år takket ja til å være med i TVNorge-serien «71° Nord kjendis».

– Jeg tror nesten at han så det som en slags gavepakke at han måtte gå seg slank oppe i fjellheimen. For han har jo en bar overkropp-scene i kveld, som jeg vet at han har vært veldig bekymret for. Men jeg tenker at det er gull å vise vanlig kropp. Så det får han bare stå for, smiler Anette.

<b>GOD TRENING:</b> I sommer var Thomas med på innspillingen av høstens sesong av TVNorge-programmet «71° Nord kjendis». Der raste han ned i vekt og kom i bedre form før musikaldebuten. – Jeg har gjort to sånne ting som jeg ikke hadde trodd at jeg skulle gjøre i år, smiler han.
GOD TRENING: I sommer var Thomas med på innspillingen av høstens sesong av TVNorge-programmet «71° Nord kjendis». Der raste han ned i vekt og kom i bedre form før musikaldebuten. – Jeg har gjort to sånne ting som jeg ikke hadde trodd at jeg skulle gjøre i år, smiler han.

Gikk ned i vekt

– I «71 Grader Nord» gikk jeg ned en del. Det er første gang på 15 år at jeg har vært under 90 kilo. Men så har det jo vært en sommerferie imellom. Da koser jo jeg meg med både grillmat, saus og øl. Så da gikk jeg opp igjen ganske mye. Men etter at jeg har begynt å «trene» igjen her på scenen, så har det ramlet av noen kilo til, forteller Thomas.

Den tidligere «Senkveld»-programlederen mottok trampeklapp for sin prestasjon, og en rørt Anette var på plass for å gratulere ektemannen med teaterdebuten etter teppefall.

– Jeg kjenner at jeg er veldig stolt av Thomas. Jeg synes at det er modig å prøve noe helt nytt i en alder av 50. Forventningene er høye til ham, for han er en profilert programleder. Men han har jo ikke gjort nesten noe i teatersammenheng. Jeg er så stolt av at han tør det, smiler hun.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2021.

Les også