«KOMPANI LAURITZEN»-aktuelle Tete Lidbom

Tete Lidbom var døden nær under innspilling

Til tross for flere nær-døden-opplevelser og utallige skader har programlederen Tete Lidbom beholdt en klokkeklar tro på at alt ordner seg.

<b>TETE LIDBOM:</b> Radioprogramlederen Tete Lidbom beskriver seg selv som et ja-menneske, og hadde store forventninger før årets «Kompani Lauritzen». Forventningene innfridde – og vel så det.
TETE LIDBOM: Radioprogramlederen Tete Lidbom beskriver seg selv som et ja-menneske, og hadde store forventninger før årets «Kompani Lauritzen». Forventningene innfridde – og vel så det. Foto: Svein Brimi
Publisert

23. august 2022 sjekket 14 kjendiser inn på Setnesmoen leir i Åndalsnes. De siste månedene har TV-seerne fått tatt del i den fysisk og psykisk krevende reisen deltagerne ga seg ut på i fjor.

En av profilene som har utmerket seg, er den utadvendte radioprogramlederen Tete Lidbom (37).

– Det hele var en fabelaktig opplevelse. Jeg er en positiv person og et ja-menneske og hadde en forventning om at det kom til å bli utfordrende og gøy, men det overgikk alle mine forventninger, forteller Tete like før premieren av programmet.

Les også: Dette visste du ikke om Kompani Lauritzen finalistene

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> – Noe av det morsomste med kompaniet er at selv om man er i situasjoner som er skumle eller stressende, så opplevde jeg at jeg kunne trykke til så hardt jeg klarer. Det verste som kunne skje, var at noe stoppet opp og noen kom for å hjelpe meg, forteller han til Her og Nå.
KOMPANI LAURITZEN: – Noe av det morsomste med kompaniet er at selv om man er i situasjoner som er skumle eller stressende, så opplevde jeg at jeg kunne trykke til så hardt jeg klarer. Det verste som kunne skje, var at noe stoppet opp og noen kom for å hjelpe meg, forteller han til Her og Nå. Foto: TV 2

Finalist i «Kompani Lauritzen»

NRK-profilen forteller om en barndom gjennomsyret av fysisk aktivitet. Som trønder har fotballinteressen nærmest ligget i DNA-et, og i oppveksten tilbrakte han utallige timer på gressmatten sammen med lagkameratene.

Fult navn: Tete Andreas Agbota Lidbom

Født: 9. april 1986

Alder: 36 år

Yrke: Radioprogramleder

Bosted: Oslo

Se mer

«Kompani Lauritzen»-oppholdet og lagfølelsen som fulgte med, var en påminnelse om noe han har savnet i livet.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg manglet så mye fysisk aktivitet og utfordringer i livet. At jeg på en måte har glemt å ha det gøy. Det innså jeg der inne. Selv om det til tider var tøft, var «pay offen» så stor!

Møtet med seg selv i det som på mange måter også opplevdes som et sosialt eksperiment, gjorde at Tete åpnet øynene for nye sider av seg selv.

– Jeg er ingen tenker eller grubler, det gjør at jeg ikke reflekterer så mye over hvem jeg er sammen med andre. Derfor var det veldig fint å få gode tilbakemeldinger fra befalet om hvordan jeg forholder meg til andre. At kanskje fordi jeg har det bra med meg selv, har jeg også mer overskudd til å hjelpe og ta vare på andre.

Tete trekker pusten før han fortsetter:

– Det fikk meg til å innse at jeg kanskje er en litt hyggeligere type enn jeg har trodd selv! Så lærte jeg at livet handler ikke alltid om å komme først. Det tror jeg har vært bra – for både venner, kjæreste og familien, ler Tete og forteller om et brennhett konkurranseinstinkt som kan synes å ha blitt temmet etter oppholdet i Åndalsnes.

Les også: Kristian Ødegård innrømmer: – Jeg hadde en agenda da jeg møtte Dag Otto første gang

<b>LÆRERIKT:</b> Etter deltagelsen i «Kompani Lauritzen» har ikke Tete vært så opptatt av å komme først som tidligere. – Det tror jeg er bra for både venner, kjæreste og familie. Nå kan jeg sette på håndbrekket lite grann, slik at det blir litt hyggeligere i noen spillsammenhenger, flirer Tete.
LÆRERIKT: Etter deltagelsen i «Kompani Lauritzen» har ikke Tete vært så opptatt av å komme først som tidligere. – Det tror jeg er bra for både venner, kjæreste og familie. Nå kan jeg sette på håndbrekket lite grann, slik at det blir litt hyggeligere i noen spillsammenhenger, flirer Tete. Foto: TV 2

Fikk lungeinfarkt

Det var ikke gitt at han skulle klare seg så bra i TV-programmet, eller i det hele tatt være en av rekruttene.

Gjennom livet har han nemlig vært forfulgt av uhell, sykdom og skader.

– Jeg har hatt klippekort på legevakten hele livet. Jeg har faktisk mistet tellingen på alt kroppen min har blitt utsatt for. Jeg har ødelagt begge anklene, røket akillesen, hatt en leggskade som fysioterapeuten på sykehuset ikke hadde sett på 30 år (!), jeg har fått en strikkepinne gjennom låret, og som liten stakk jeg to unbrako-nøkler inn i stikkontakten til mormor og morfar fordi jeg lekte vaktmester, ramser Tete opp før han tillater seg å trekke pusten.

– Så fikk jeg lungeinfarkt under en podkast-innspilling – og døde. Jeg var helt borte, ferdig. Så kom heldigvis ambulansepersonellet og fikk meg tilbake, forteller han med den største selvfølgelighet.

Lungeinfarkt er når utilstrekkelig blodforsyning fører til at et område i en lunge dør (nekrose), ifølge snl.no.

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

<b>NÆR DØDEN:</b> I 2016 var Tete nær døden da han fikk lungeinfarkt under podkastinnspilling. Det har gjort at han setter enda mer pris på livet.
NÆR DØDEN: I 2016 var Tete nær døden da han fikk lungeinfarkt under podkastinnspilling. Det har gjort at han setter enda mer pris på livet. Foto: TV 2

Blodpropp på lungene

Ifølge VG skal Tete i tillegg hatt en blodpropp på lungene, lungebetennelse og vann på lungene. Det var med andre ord alt annet enn udramatisk.

– Mange har spurt meg om jeg ble redd for å dø etter det som skjedde. For meg ble det nesten omvendt. Da var det i hvert fall ikke noe poeng i å ikke leve og ha det gøy mens man faktisk lever! Kan du dø av noe så tilfeldig som en blodpropp, så er det ikke det jeg skal gå rundt å være redd for.

<b>«SOMMERSKUTA»:</b> Tete har vært ansatt i NRK i over 11 år, og vi har blant annet hørt ham som radioprogramleder og sett ham som profil i «Sommerskuta».
«SOMMERSKUTA»: Tete har vært ansatt i NRK i over 11 år, og vi har blant annet hørt ham som radioprogramleder og sett ham som profil i «Sommerskuta». Foto: NRK

At NRK-profilen kom seg uskadet gjennom deltagelsen i «Kompani Lauritzen», er nærmest som et lite under å regne. Tetes sykdomshistorie gjorde ikke at 37-åringen holdt tilbake. Tvert om gikk han utfordringene uredd i møte.

– Jeg er uredd og har en tanke om at alt går bra – det er jeg et levende bevis på. Det ordner seg alltid!

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2023.

Les også