Finalistene i «Kompani Lauritzen» 2023

Visste du dette om «Kompani Lauritzen»-finalistene?

De har utfordret seg selv og kjempet seg gjennom tøffe utfordringer for å bli den beste versjonen av seg selv. Nå er disse fire kjendisene klare for å knive om seieren i «Kompani Lauritzen».

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> Lørdag er det finale i sesong 4 av «Kompani Lauritzen». Didrik Solli-Tangen, Tete Lidbom, Agnete Husebye og Grunde Myhrer kjemper om å nå helt til topps.
KOMPANI LAURITZEN: Lørdag er det finale i sesong 4 av «Kompani Lauritzen». Didrik Solli-Tangen, Tete Lidbom, Agnete Husebye og Grunde Myhrer kjemper om å nå helt til topps. Foto: TV 2
Sist oppdatert

Denne våren har 14 kjendiser vært gjennom intense utfordringer og beinhard disiplin på Setnesmoen leir.

På lørdag er det tid for den store finalen, der finalistene Agnete Husebye, Grunde Myhrer, Didrik Solli Tangen og Tete Lidbom skal kjempe om den store seieren.

Du kan se finalen på TV 2 lørdag 29. april eller her på TV 2 Play.

Visste du dette om årets finalister?:

Agnete Husebye

1. Agnete Sofie Monadatter Husebye kommer fra Lørenskog og er mest kjent under navnet Agnetesh.

2. 27-åringen startet en egen YouTube-kanal i 2015 og slo gjennom som influenser i 2017. Hun har vunnet flere priser, blant annet Norges favorittinfluenser under Kids› Choice Awards, Årets Youtuber under NRKs Gullsnutten og Årets influenser under Vixen Awards.

3. I 2019 ga hun ut boken «Agnetesh hacker voksenlivet. Mine 111 beste lifehacks».

<b>ÅRETS FINALISTER:</b> Agnete, Grunde, Didrik og Tete kunne slippe gleden løs og klemme hverandre etter at de hadde fått hver sin oransje beret på hodet.
ÅRETS FINALISTER: Agnete, Grunde, Didrik og Tete kunne slippe gleden løs og klemme hverandre etter at de hadde fått hver sin oransje beret på hodet. Foto: TV 2

4. Høsten 2020 var Agnete deltager i «Skal vi danse» og inngikk et noe spesielt veddemål med sin dansepartner Bjørn Wettre Holthe (41).



Kjent som: Agnetesh

Fullt navn: Agnete Sofie Monadatter Husebye

Alder: 27 år (f. 1996)

Yrke: Youtuber

Se mer

– Hele greien startet egentlig bare på tull. Det er jo mange som får spørsmål om man er sammen med dansepartneren sin, meg inkludert, forklarte hun til «God kveld Norge».

De inngikk derfor et veddemål om at hvis duoen skulle vinne «Skal vi danse», skulle de gifte seg – og så skille seg etter en uke. Det ble uansett ingen realitet, for danseparet endte på 7. plass.

5. Agnete har lenge drømt om å få være med på «Kompani Lauritzen».

– Jeg elsker jo programmet, og det har alltid vært nummer én på lista over det jeg hadde lyst til å være med på. Selv om jeg ikke hadde noen forutsetninger for å klare meg bra, forteller hun til Romerikes Blad.

Hun har imidlertid klart seg meget bra, og er nå en av fire finalister!

6. Hunden hennes Pippi har hjulpet henne mye.

– Pippi er verdens beste. Hun er perfekt. Jeg tror ikke jeg ville klart meg så godt gjennom pandemien uten henne. Det er ensomt å bo alene og være innestengt, har Agnete fortalt til VG.

Hunden, som er en australsk cobberdog, har til og med sin egen Instagram-profil. Pippitesh har nesten 12 000 følgere!

7. Hun har en bachelorgrad i videojournalistikk fra TV-skolen på Lillehammer.

8. Agnete fikk en ny tilværelse etter å ha vært med i TV-serien «16 ukers helvete» i 2022.

– Jeg har fått testet selvkontrollen min. Jeg har aldri hatt muskler før, men nå har jeg det. Jeg er mye sterkere og kan gjøre ting jeg ikke kunne gjøre før. Dessuten har jeg fått mye mer energi, og jeg føler meg skikkelig frisk. Det bobler i kroppen, fortalte hun til VG.

9. På «Kompani Lauritzen» møtte hun en gammel kjenning – som hun tidligere faktisk hadde bakgrunnsbilde av på mobilen! Agnete ble nemlig stor fan av Grunde da han var med i «Paradise Hotel» og tullet i YouTube-videoene med at hun var forelsket i ham. Vennene hennes kontaktet Grunde, og han kom som overraskelsesgjest i bursdagen hennes.

– Syntes det var veldig gøy og flaut, siden jeg ikke visste om han skjønte at alt var tull, og at jeg ikke faktisk var forelska i han på ordentlig, har hun forklart til Dagbladet.

10. Agnete har et talent som ikke så mange kjenner til.

– Jeg kan plystre dobbelt, avslører hun til Romerikes Blad.

<b>SKAL VI DANSE:</b> Agnete Husebye fikk Bjørn Wettre Holthe som dansepartner da hun var deltager i «Skal vi danse» i 2020. De veddet om at de skulle gifte seg dersom de vant konkurransen!
SKAL VI DANSE: Agnete Husebye fikk Bjørn Wettre Holthe som dansepartner da hun var deltager i «Skal vi danse» i 2020. De veddet om at de skulle gifte seg dersom de vant konkurransen! Foto: Espen Solli / TV 2

Les også: Agnete Husebye: «Jeg kommer til å få kreft. Det er greit. Da får jeg ta det når det kommer»

Grunde Myhrer

1. Oslo-mannen var deltager i sesong 9 av «Paradise Hotel» i 2017. Han ble stemt hjem etter bare to dager, men sjekket inn igjen på hotellet etter kort tid.

2. 27-åringen fikk en rekke hatmeldinger etter at han gjorde comeback på «Paradise Hotel».

– Det går på utseendet mitt, ting jeg sier, hvordan jeg snakker og hvordan jeg er. Det er alt fra at jeg er en taper, ekkel, creepy, at jeg fortjente å ryke til mye grovere ting. Noen har også truet at jeg bør se ut av vinduet, fordi de står utenfor, fortalte han til Dagbladet i 2017.

3. Grunde ble mobbet i tenårene, men han fortalte det ikke til noen, ikke engang til foreldrene sine.

– Jeg fikk høre fra noen gutter allerede første uken på ungdomsskolen at jeg «ikke måtte komme her og komme her», for da ville de banke meg. De neste årene måtte jeg leve med stygge kommentarer om hvordan jeg snakket, kledde meg, om hårsveisen og generelt om hvordan jeg var, fortalte han til VG i 2017.

<b>AGNETE HUSEBYE:</b> Agnete vant prisen for årets influenser under Vixen Awards i 2019.
AGNETE HUSEBYE: Agnete vant prisen for årets influenser under Vixen Awards i 2019. Foto: Vidar Ruud/NTB

4. Han har spilt fotball, ishockey og innebandy, men det ble svømmingen han satset på. Den sporty fyren valgte å flytte hjemmefra som 16-åringen for å gå på videregående i Telemark.

Alder: 27 år

Fra: Oslo

Yrke: TV-personlighet og foredragsholder

Se mer

– Jeg går på idrettslinja i Porsgrunn. Klubbens gode miljø og dyktige trenere trakk meg fra hovedstaden, fortalte Grunde til Telemarksavisa i 2012.

5. Gjennom flere sesonger hadde Grunde sommerjobb som badevakt i populære Frognerbadet i Oslo.


6. Som 12-åring bestemte Grunde seg for at han skulle satse på idrett og holde seg unna alkohol.

– Jeg har aldri drukket i hele mitt liv, jeg har aldri smakt alkohol. Jeg tok det valget ganske tidlig som ung idrettsutøver, fordi jeg satset. Etter det har jeg på en måte ikke hatt noe behov for det heller. Det har gått fint, for jeg har klart å ha det gøy på fest uten alkohol, har han fortalt til Dagbladet.


7. Han reiser rundt i Norge og holder foredraget «Ung og edru», der han deler sine egne erfaringer og svarer på spørsmål fra ungdom som opplever drikkepress.

8. Høsten 2017 var Grunde en av deltagerne i «Skal vi danse». Den veltrente mannen imponerte underveis, men ble svært skuffet da han havnet på 3. plass.

<b>GRUNDE MYHRER:</b> I 2017 var Grunde en av deltagerne i «Skal vi danse». Han svingte seg helt til en tredje plass i konkurransen.
GRUNDE MYHRER: I 2017 var Grunde en av deltagerne i «Skal vi danse». Han svingte seg helt til en tredje plass i konkurransen.

– Det er selvfølgelig kjipt for en konkurransemann å ryke ut rett før finalen, sa han til VG.

9. I 2019 skulle Grunde utføre sitt aller første singelhopp etter å ha avsluttet fallskjermkurs ved Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg. Det gikk ikke helt som planlagt.

Ferden endte i toppen av en furu 23 meter over bakken. Han ble ikke skadet, og i de to og en halv timene det tok for redningsmannskapet å få ham ned, sang han «Jungelboken»-sangen «Ta livet som det faller seg».

10. Først etter at innspillingen av «Kompani Lauritzen» var over, fikk Grunde ifølge Se og Hør vite at sersjant May Tømmervold (42) fra TV-serien var en av dem som var med på å redde ham ned fra tretoppen. Hun var nemlig en del av brann- og redningspersonellet som kom til Jarlsberg.

Les også: Turab Awan: – Jeg hadde ikke så mange venner på den tiden

<b>MAY TØMMERVOLD</b>: Sersjant May Tømmervold (42) fra Kompani Lauritzen hjalp Grunde Myhrer etter en fallskjermulykke i 2019.
MAY TØMMERVOLD: Sersjant May Tømmervold (42) fra Kompani Lauritzen hjalp Grunde Myhrer etter en fallskjermulykke i 2019. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Didrik Solli-Tangen

1. Didrik Solli-Tangen fra Porsgrunn fikk sitt store gjennombrudd da han vant «Melodi Grand Prix» i 2010 med låten «My Heart Is Yours». Sangen var skrevet spesielt til ham av selveste Hanne Sørvaag. Dette året ble «Eurovision Song Contest» arrangert i Norge siden Alexander Rybak vant året før. Det holdt dessverre bare til 20. plass av 25 for Didrik.

Født: 11. juni 1987

Alder: 35 år

Yrke: Klassisk sanger

Kjent fra: Melodi Grand Prix, Stjernekamp og Maskorama

Søsken: Emil Solli-Tangen

Kjæreste: Angelica Omre

Barn: Luke og Demi

Se mer

2. 35-åringen fikk bakoversveis dagen etter MGP-seieren. På «Skavlan» fortalte han at den som vant, måtte arrangere fest, så den da 22 år gamle artisten inviterte til champagne på hotellrommet. Da han skulle sjekke ut dagen etter, ble han presentert for en regning på hele 16 000 kroner. Heldigvis for den unge studenten var det pappa som dro kortet!

3. Våren 2012 gikk Didrik helt til topps «71° nord – Norges tøffeste kjendis». I løpet av de 10 første sesongene av det tøffe reality-programmet var Didrik den eneste vinneren som ikke var en tidligere toppidrettsutøver.

4. Høsten 2017 deltok Didrik i populære «Stjernekamp». Han kom helt til finalen, men Adam Douglas stakk av med seieren.

5. Didrik begynte ikke å ta sangtimer før han var 16 år. Før det var han nemlig trommeslager i punkbandet Lykkehjul.

– Vi ble aldri noen stor suksess, men jeg likte meg på scenen. Det var jo der all oppmerksomheten var, forteller Didrik til Utdanningsnytt.

6. Etter 10 år i Oslo valgte Didrik å flytte hjem til Heistad utenfor Porsgrunn. Her kjøpte han hus sammen med Angelica Omre. Nå har de barna Luke og Demi.

<b>DIDRIK SOLLI TANGEN:</b> Didrik har ikke bare vunnet sangkonkurranser. I 2012 kjempet han seg helt til topps i den tøffe realitykonkurransen «71° nord – Norges tøffeste kjendis».
DIDRIK SOLLI TANGEN: Didrik har ikke bare vunnet sangkonkurranser. I 2012 kjempet han seg helt til topps i den tøffe realitykonkurransen «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Foto: Eirik Helland Urke / TVNorge

– Porsgrunn er bra, men det er noe spesielt med Heistad. Jeg har fått senket skuldrene. For meg har det vært bra å flytte hjem. For samboeren min Angelica var det nok litt tungt i starten, men nå har hun fått en jobb hun er fornøyd med og ting begynner å stemme for henne også, fortalte Didrik til lokalavisen Varden i 2019.

7. Mamma Hildegun Solli-Tangen fortalte til Dagbladet i 2017 at eldstesønnen hennes var tidlig ute med det meste.

– Han var tidlig ute med alt, fikk tenner da han var tre måneder, begynte så vidt å gå da han var ti måneder. Han var en blid og fornøyd gutt. «For en solstråle!» står det i bøkene jeg lagde til ham da han var liten. Jeg sier det uten å skryte, for det var noe vi ofte fikk høre fra andre også.

8. En drøm gikk i oppfyllelse for Didrik i 2010. Da ble han invitert med på scenen av den berømte tenoren José Carreras (76) i Hamar OL-Amfi.

– Dette er det jeg har drømt om hele livet. Carreras er et stort forbilde, og han driver jo med det jeg liker best: Svisker, eller populærmusikk innenfor operaen, forklarte Didrik til VG.

9. Høsten 2021 var Didrik en av de hemmelige deltagerne i superpopulære «Maskorama», og jammen stemte ikke TV-seerne Snømonsteret helt til topps! Det ble en ny og utfordrende opplevelse for artisten.

– Det er helt sjukt varmt inni her, minst 50 grader inne i kostymet. Og trangt, sa han til VG etter å ha tatt av seg hodet på Snømonsteret.

<b>MELODI GRAND PRIX:</b> I 2010 sang den da helt ukjente Didrik Solli-Tangen seg til topps i «Melodi Grand Prix» med låten «My Heart Is Yours», som var skrevet av Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe.
MELODI GRAND PRIX: I 2010 sang den da helt ukjente Didrik Solli-Tangen seg til topps i «Melodi Grand Prix» med låten «My Heart Is Yours», som var skrevet av Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe. Foto: NTB Scanpix

10. Lillebror Emil Solli-Tangen (33) var med i den aller første sesongen av «Kompani Lauritzen».

– Han har gitt et par tips. Han har sagt at jeg må holde hodet kaldt og tenke klart så langt det lar seg gjøre. Det er nok det som er den største utfordringen der inne, å ha med seg hodet inn i utfordringene. Så jeg får håpe jeg klarer det, forteller Didrik til Nettavisen.

Artisten har holdt hodet klart og tatt seg helt til finalen.

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

Tete Lidbom

1. Tete Andreas Agbota Lidbom fra Trondheim, er programleder i «P3morgen» og NRK-podkasten «Heia Fotball», som han har sammen med Sven Bisgaard Sundet. Duoen har ledet podkasten siden 2014, og sendingene kan ofte vare i flere timer.

2. 37-åringen har tidligere jobbet som musikkprodusent i NRK P3.

<b>HERLIG GJENG:</b> Fra starten var de 14 kompaniaspiranter. En etter en har forsvunnet ut av konkurransen, og nå er det bare fire kompanijegere igjen som i anledning bragden fikk sitte i bilen til oberst Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård.
HERLIG GJENG: Fra starten var de 14 kompaniaspiranter. En etter en har forsvunnet ut av konkurransen, og nå er det bare fire kompanijegere igjen som i anledning bragden fikk sitte i bilen til oberst Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: TV 2

3. Trønderen har spilt trommer i en rekke band, blant annet i punkbandet Disko Violente. Interessen startet tidlig.

Fult navn: Tete Andreas Agbota Lidbom

Født: 9. april 1986

Alder: 36 år

Yrke: Radioprogramleder

Bosted: Oslo

Se mer

– Jeg trommet på sofaen til mamma med strikkepinner. Og så hadde vi noen bra musikklærere på ungdomsskolen som lot oss låne musikkrommet. Og to veldig tålmodige besteforeldre som lot meg ha trommene i badstua i kjelleren, har han fortalt til Adresseavisen.

4. Tete har opplevd å motta trusler på grunn av fotball, uten at det har skremt ham nevneverdig.

– Det spørs litt på settingen og hvem avsenderen er. Men i fotballsettingen er det sjelden veldig personlig, selv om det blir sendt til deg. Sinnet er ofte knyttet til at et lag har tapt eller at jeg ikke har vært hyggelig med favorittspilleren deres Ronaldo, fortalte han til Aftenposten i fjor.

5. Tete er oppkalt etter faren Tete, som kom fra Ghana i Afrika til Trondheim for å studere på 1980-tallet.

6. Under P3-aksjonens 100 timer lange sending i 2020 ble det bare totalt 18 timer med søvn på Tete.

7. Tete har opplevd rasisme helt siden han gikk i barnehagen i Trondheim.

– Jeg brukte mange år på å innse at jeg ikke så norsk ut. Jeg gikk på barneskolen første gang jeg innså at jeg faktisk er brun. Noen ropte «neger!» til kompisgjengen, og jeg reagerte ved å tenke «hvem er det du mener?», se meg rundt og konstatere at «det er da virkelig ingen negre her?», før han pekte på meg. Da gikk det et lys opp for meg, har han forklart til Adressa.

8. Trønderen pleier bare å spise to måltider om dagen.

<b>P3 MORGEN:</b> Karsten Blomvik, Adelina Ibishi og Tete Lidbom underholder lytterne på morgenkvisten i «P3morgen».
P3 MORGEN: Karsten Blomvik, Adelina Ibishi og Tete Lidbom underholder lytterne på morgenkvisten i «P3morgen». Foto: NRK

9. Tete snek seg til jobb i studentradioen – uten at han var student! Han tenkte at et halvt års tid var fint å sette på CV-en.

– Dermed kunne jeg få komme inn og overbevise eventuelle arbeidsgivere dersom det skulle bli en jobb ledig, har han innrømmet til Adresseavisen.

10. Han lærte seg faktisk å svømme ordentlig av sin kollega i «Kompani Lauritzen»: Grunde Myhrer. Det skjedde under «Svømmevenn» på NRK i 2021. Da hjalp Grunde Tete med å overvinne vannskrekken.

<b>TETE LIDBOM:</b> I 2021 deltok Tete i NRK-programmet «Svømmevenn» for å vinne over vannskrekken. Han fikk hjelp av ingen ringere enn sin med-kompanijeger Grunde Myhrer i vannet.
TETE LIDBOM: I 2021 deltok Tete i NRK-programmet «Svømmevenn» for å vinne over vannskrekken. Han fikk hjelp av ingen ringere enn sin med-kompanijeger Grunde Myhrer i vannet. Foto: NRK

Denne saken ble første gang publisert 24/04 2023, og sist oppdatert 24/04 2023.

Les også