Tar opp kampen med Baileys
Folkefavoritten har fått en ny utfordrer.

(SIDE2): Målt i forhold til befolkningen, er Norge er det fjerde største markedet for Baileys Irish Cream, fløtelikøren laget med irsk whiskey. Nå får folkefavoritten en ny, fransk utfordrer: St.Rémy à la Crème.
St. Rémy à la Crème er produsert av St. Rémy i den lille franske byen Machecoul, nær Nantes, og er produsentens første kremlikør. Likøren er basert på St-Rémy's brandy, og det ferdige produktet smaker ifølge reklamen av rik karamell, kremet sjokolade og hasselnøtter.
Side2s lille smakspanel, som alle er vel kjent med Baileys, ble positivt overrasket av nykommeren, som tidligere bare er lansert i Canada og Nigeria.
- Den ligner Baileys på farge, men smaker ikke like søtt, og det er positivt, mener en av testdeltakerne. Hele panelet er enig om at likøren dermed får et friskere preg, og dermed oppleves som «lettere» enn Baileys.
- Det er som å drikke fløyel, kommenterer en annen. x
Vi testet kremlikøren bar, men den kan også serveres på is, eller i kaffen – som mange liker.

St. Rémy à la Crème
(Testutvalget # 9614701, kr 199,90, Frankrike)
Utseende: Matt brungul.
Lukt: Aroma med preg av karamell, litt fløte og sjokolade.
Smak: Ren og lett karamellpreget, innslag av fløte. Middels fylde. Søt.
Likør under 22%.
Råstoff: Fløte, sukker, fransk brandy, melkeproteiner.
Alkohol 15,00 %
Sukker: 237,10 g/l
Syre: Ukjent
Lagringsgrad: Konsumferdig, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Cointreau