Stjernekamp-aktuelle Carina Dahl

Carina Dahl: – Drømmen var aldri å være «kjent», drømmen var å bli en artist og kunne leve av det

– Jeg husker da jeg var yngre fikk jeg ofte reaksjoner på «Ja, selvfølgelig fikk hun platekontrakt fordi hun er datteren til Morten Diesel Dahl». Men det er kun jeg som kan stå for min suksess.

MUSIKERFAMILIE: Carina er vokst opp i en musikerfamilie. Hun har tilbrakt mye tid backstage med rockestjerner under oppveksten. Faren hennes Morten Diesel Dahl var med i rockebandet TNT.
MUSIKERFAMILIE: Carina er vokst opp i en musikerfamilie. Hun har tilbrakt mye tid backstage med rockestjerner under oppveksten. Faren hennes Morten Diesel Dahl var med i rockebandet TNT. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg husker da jeg var en liten jente. Da var Jennifer Lopez et av mine største forbilder. Hun var både sanger, danser og skuespiller. Jeg har alltid vært en positiv person som liker å gjøre mye forskjellig, forteller Carina Dahl (36) til Klikk.no.

Siden Carina var en liten jente, hadde hun en drøm om å underholde. Hun ønsket å spre glede til andre, samtidig som at hun elsket gleden det ga henne.

Da hun var yngre, prøvde hun flere forskjellige aktiviteter. Hun elsket å være aktiv og prøve noe nytt. Hun gikk blant annet på musikk, dans, turn, ballett, trylleskole og håndball.

Carina likte å ha mange fritidssysler. Men drømmen har alltid vært å bli en artist. I artistyrket så hun muligheten til å vise dansegleden på scenen, og skuespillergleden i musikkvideoer.

– Jeg kan balansere alt i den store drømmen som alltid har vært å være en artist. Det er det jeg har jobbet mot hele livet, sier Carina.

TERAPI: Carina forteller at musikk er hennes terapi. Det gir hun mye glede å skape musikk og opptre foran folk som finner glede i musikken hennes.
TERAPI: Carina forteller at musikk er hennes terapi. Det gir hun mye glede å skape musikk og opptre foran folk som finner glede i musikken hennes.

Musikalsk glede

Carina er oppvokst i Trondheim med en musikerfamilie. Hun beskriver forholdet til familien som støttende og kjærlig. En familie som heier på hverandre. En familie som alltid har støttet Carina.

Da de fleste på hennes alder levde det vanlige A4 livet, fikk Carina et innblikk på et liv som var litt utenom det vanlige.

Faren hennes Morten Diesel Dahl er blant annet kjent fra rockebandet TNT, som var et av Norges største rockeband. Hun vokste opp med musikere slik som Ronni Tekrø i TNT, Dag Ingebritsen, Torstein Flakne fra Stage Dolls og Terje Tysland. For henne var det som å ha en stor gjeng med gode onkler som alltid stilte opp for henne.

MUSIKK: Musikk har alltid vært en sterk interesse for Carina. Drømmen var alltid å bli en artist.
MUSIKK: Musikk har alltid vært en sterk interesse for Carina. Drømmen var alltid å bli en artist. Foto: Privat

Carina tilbrakte store deler av oppveksten sin med rockestjerner backstage, hvor hun fikk et nært innblikk på musikerlivet. «En vakker dag vil jeg også stå på en scene. Jeg vil opptre og underholde», tenkte Carina.

Hun hadde allerede som ung jente dannet seg litt erfaring på hva musikeryrket hadde å by på. Hun var klar for å følge faren sine fotspor. Hun var forberedt på hva fremtiden som musiker hadde å bringe.

Jakten på Platekontrakt

Allerede som 14 åring spilte Carina inn en barneplate, og drømmen om å bli en artist vokste seg større.

Som 20-åring flyttet Carina til Stockholm i Sverige med sin daværende kjæreste. Der bestemte hun seg for å ta artistdrømmen til ett nytt nivå. Nå ønsket hun å bli signert hos et plateselskap.

Med store ambisjoner og ønske om å skape mer musikk, gikk Carina fra dør til dør til ulike plateselskap.

Les også: Julius (17) følger i stjerneforeldrenes fotspor

UNDERHOLDE: Carina har alltid trivdes på scenen. Hun liker gleden det gir andre, og henne selv.
UNDERHOLDE: Carina har alltid trivdes på scenen. Hun liker gleden det gir andre, og henne selv. Foto: Privat

– Jeg prøvde alt jeg kunne for å få en platekontrakt. Jeg ville virkeliggjøre drømmen min og slippe mer musikk.

Hun prøvde lenge, men ble ofte møtt med et skuffende svar. Hun var lei. Hun mistet mye av motivasjonen og håpet. «Nå gir jeg opp snart», tenkte hun.

«Nei. Du skal ikke gi opp. Nå setter vi oss ned, og lager et tankekart. Hvem kan vi kontakte? Hvem kjenner vi? Hvordan kan vi komme oss videre?», sa den daværende kjæresten til Carina.

– Vi tok tak i ting, istedenfor å gi opp. Noen ganger trenger man bare det lille «pushet», og noen som støtter deg når ting føles litt håpløst, sier Carina.

Da Carina var i 20-årene signerte hun sin første platekontrakt med TMC Music. Like etter slapp hun sin første ordentlige singel. På den tiden ga hun ut sitt første debutalbum «Hot Child».

– Det var veldig stort. Bare det å bli signert i Stockholm var kjempestort, sier en stolt Carina.

Gjennom motgangen har hun lært å ikke miste motet. Hun har lært at alt man trenger er gode folk rundt seg som er støttende og oppmuntrende. Personer som kan løfte henne opp når hun faller.

FAMILIE: Å vokse opp i en musikerfamilie inspirerte Carina til å drive med musikk selv. Hun utviklet mye kjærlighet for musikeryrket,
FAMILIE: Å vokse opp i en musikerfamilie inspirerte Carina til å drive med musikk selv. Hun utviklet mye kjærlighet for musikeryrket, Foto: Privat

I 2012 returnerte Carina til hjemlandet sitt. Hun hadde fått platekontrakt i Norge med daWorks Records og skulle være med på «Tigerstaden». Siden har hun blitt værende i Norge og utviklet seg som artist. I dag er hun signert hos plateselskapet Tylden & Co.

«Kjendis-datteren»

Som datteren til en kjent musiker har det ikke alltid vært lett.

– Jeg har ikke direkte følt at jeg er i skyggen av pappa. Men jeg har følt at talentet mitt ikke alltid har blitt tatt på alvor fordi jeg er datteren til «TNT trommisen Morten Diesel». Jeg har alltid stått på egne ben i artistkarrieren min. Han kan ikke stå for mitt talent.

– Jeg husker da jeg var yngre fikk jeg ofte reaksjoner på «Ja, selvfølgelig fikk hun platekontrakt fordi hun er datteren til Morten Diesel Dahl». Jeg bodde i Stockholm på den tiden. Det var jeg som gikk og banket på dører for å få en platekontrakt, forteller Carina.

FAR OG DATTER: Carina og faren hennes slapp singelen "Somethin Stupid" sammen i 2015 for inntekt for kreftforeningen.
FAR OG DATTER: Carina og faren hennes slapp singelen "Somethin Stupid" sammen i 2015 for inntekt for kreftforeningen.

Carina mimrer tilbake til oppveksten med faren sin, hvor mye av hverdagen var preget av musikk og underholdning. Hun beskriver han som en støttende og oppmuntrende person. Mammaen hennes har også vært en sterk støttespiller hele veien som er raus på ros. Carina føler seg heldig for at hun kan få gode tips og råd fra foreldrene sine.

– Jeg har alltid ønsket å drive med musikk fordi jeg elsker musikk. Drømmen var aldri å være «kjent», drømmen var å bli en artist og kunne leve av det, sier Carina.

Les også: – Jeg lever et privilegert liv, der jeg driver og farter mellom to verdensdeler

MOREN DIESEL DAHL: Faren til Carina er blant annet kjent fra rockebandet TNT. Han er en dyktig trommer, som også har inspirert Carina til å drive med musikk.
MOREN DIESEL DAHL: Faren til Carina er blant annet kjent fra rockebandet TNT. Han er en dyktig trommer, som også har inspirert Carina til å drive med musikk. Foto: Privat

Musikk andre kan relatere til

Carina finner mye inspirasjon fra sitt privatliv til å skrive sanger.

– Det er alltid personlig. Det er helt naturlig. Man bruker inspirasjon fra eget liv, og skriver det på en måte hvor folk kan kjenne seg igjen, sier Carina.

For henne har musikken alltid vært en form for terapi. Et fristed hvor hun kan skape noe. Et sted hun kan føle mestring og glede.

– Musikk er min terapi på alle måter. Det er en vanvittig fin opplevelse å skulle gå inn i et studio og skape en låt. Det er en terapi å kunne stå på scenen, og se gleden og følelsene sangene mine bringer frem hos folk, forteller 36-åringen engasjert.

Gjennom musikken sin ønsker hun å skape musikk andre kan relatere til. Hun ønsker at det skal kunne formidle de følelsene de har. Hun vil at folk skal kunne søke både glede og trøst i sangene hennes.

– Hver låt jeg gjør er veldig ulik. Jeg gjør alt fra kjærlighetsballader til festmusikk med humor. Jeg ønsker at folk kan nyte og trives med musikken min i den sinnsstemningen de er i. Om de vil spille de festglade låtene mine på fest, så håper de kan flire og kose seg med dem, forteller Carina.

Hennes nyeste låt «Kjæresten din» er en ballade som har truffet en nerve hos mange.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger av folk som sier at de relaterer til teksten, og at sangen har hjulpet dem på et vis. Det er kjempehyggelig. Det er akkurat det jeg ønsker, forteller Carina.

Carina jobber med festmusikk-sjangeren og ballader. Hun har sluppet flere ballader slik som «Despacito» som solgte platina og «Shallow» som solgte til gull. I motsetning til ballader har hun kjent på at festmusikk-sjangeren kan være litt mannsdominerende. Hun begrunner det med at det er en sjanger hvor det kun har vært gutter som har stått i bransjen.

– Det er gutta som har dominert den sjangeren tidligere. Men jeg tenker at mange synes det er gøy å se en kvinnelig artist på festivalscenen også, sier Carina.

«Ja-menneske»

– Jeg har alltid vært et «Ja-menneske». Jeg elsker å prøve noe nytt og utfordre meg selv. For meg faller det ikke naturlig å takke nei til noe bare fordi det er skummelt.

Carina beskriver seg selv om en person som utfordrer seg selv hele tiden. Hun har mye konkurranseinstinkt. Men hennes konkurranseinstinkt handler ikke om å vinne over andre. Den handler om å vinne over seg selv. Det handler om den mestringsfølelsen det gir.

– Bare det å klare noe man tror man ikke klarer gir så mye glede, mestring og motivasjon. Gjennom alt jeg har prøvd har jeg lært at man kan få til utrolig mye hvis man vil, sier Carina.

– Jeg tror at man kan få et rikere liv ved å tørre å utfordre seg selv. Man må tørre å sette bort tankene på at «Nei. jeg tør ikke. Jeg får det ikke til». Å gå ut av komfortsonen bærer med seg mange fine opplevelser og erfaringer, legger hun til.

STJERNEKAMP: Carina er nå aktuell i Stjernekamp. Hun har tidligere vært å se på flere reality-program slik som Masterchef, Farmen, 71 grader nord, Big Brother og Melodi Grand Prix.
STJERNEKAMP: Carina er nå aktuell i Stjernekamp. Hun har tidligere vært å se på flere reality-program slik som Masterchef, Farmen, 71 grader nord, Big Brother og Melodi Grand Prix.

Gjennom karrieren sin har Carina vært med på mye forskjellig. Hun har blant annet vært på forsiden av FHM i 2012. Hun har flere ganger blitt definert som glamourmodell.

– Jeg har aldri vært en glamourmodell. Jeg var på én forside for lenge siden. Jeg tror folk har lengre sommerjobber enn det for å si det sånn, fniser hun.

– Jeg står for alt jeg har gjort i livet. Det er ikke så graverende i mitt liv. Jeg har vært med på «Farmen Kjendis», «71 grader Nord Kjendis», «Melodi Grand Prix», «Masterchef» og nå «Stjernekamp». Jeg har fått opplevd mye forskjellig. Jeg er heldig som har fått opplevd så mye allerede, forteller Carina.

Hun trekker frem 71 grader Nord som en spesielt lærerik og morsom opplevelse.

– Det var kjempegøy. Det gir mye mestringsfølelse. Man får gjort ting man aldri har gjort før. Man gjør ting man tror man ikke får til. Man kan få til alt man vil, og det gjelder alt i livet, sier Carina.

Les også (+): Jeg løy og sa jeg var gravid fordi jeg ville gifte meg

Stolthet

Nå er Carina aktuell i årets jubileumssesong av «Stjernekamp».

– Det var en ære å bli spurt. Det er en artig opplevelse som betyr mye. Man gjør ting som er litt skummelt, men så mestrer man det. Hele opplevelsen er veldig givende.

– Jeg lærer utrolig mye. Man får prøvd mye forskjellig og ulike sjangre. Man trener og lærer ulike måter å synge på. Det handler mye om å tørre å utfordre seg selv og prøve noe nytt, forteller Carina.

FESTMUSIKK OG BALLADER: Gjennom årene som artist har Carina mestret festmusikk-sjangeren og ballader. I sangene hennes bruker hun mye av sitt privatliv som inspirasjon. Hun ønsker å dele musikk som andre kan relatere til.
FESTMUSIKK OG BALLADER: Gjennom årene som artist har Carina mestret festmusikk-sjangeren og ballader. I sangene hennes bruker hun mye av sitt privatliv som inspirasjon. Hun ønsker å dele musikk som andre kan relatere til. Foto: Privat

Gjennom et liv i rampelyset og en kamp om suksess som artist, sitter Carina igjen med flere stolte øyeblikk.

– Jeg er mest stolt av at jeg alltid har turt å være meg selv. Jeg har turt å gjøre det jeg har lyst til uten å tenke over hva andre tenker og mener. Jeg har klart å sette søkelys på det som føles rett for meg.

Hun understreker at det ikke alltid har vært like lett å prøve å virkeliggjøre drømmen sin.

– Det har ikke kommet av seg selv. Det har vært mange år med hard jobbing, lite penger og frustrasjon. Det har gått ofte i perioder. Hvor noen perioder er bra, mens andre er dårlig. Jeg føler at de siste seks årene så har det bare gått bedre og bedre. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, sier Carina.

– Jeg er veldig glad i livet mitt som det er nå. Jeg gjør det jeg elsker. Jeg tjener penger på det jeg elsker. Jeg har alltid vært en person som liker å ha mange baller i lufta. Jeg har investert pengene mine i bolig i Trondheim selv om jeg bor i Oslo, jeg har et eget eventselskap jeg jobber med, flere design-samarbeid, også har jeg musikken. Jeg er veldig glad for at jeg har satset hardt, og jobbet hardt mot alt jeg har oppnådd til nå, avslutter Carina.

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2021, og sist oppdatert 30/09 2021.

Les også