Sting, Beck og Wettre

Pianisten Jason Rebello har god smak. .

Foto: Petter Furuseth (Petter Furuseth)
Publisert

(Molde/side2.no): Han har besøkt Molde med Sting, Jeff Beck og nå vår egen Petter Wettre

44 år gamle Rebello var et vidunderbarn som engelsk jazz hadde ventet på i lengre tid. Det viste seg at han hadde kvaliteter innen en rekke andre sjangre også og han blei raskt plukket opp av artister som Sting, Jeff Beck og Phil Collins og har gjort en rekke turneer og skiver med dem. Likevel er det først og fremst jazzmusiker han er og hans første soloskive er produsert av ingen ringere enn Wayne Shorter.

I 2008 møttes Rebello og tenor- og sopransaksofonisten Petter Wettre i trommeslageren Manu Katchés band. De to fant bokstavelig talt tonen og bestemte seg for å fortsette samarbeidet på egen hånd etter at Katché-bandet blei oppløst. Hva det har ført til fikk vi oppleve helt på tampen av festivalsjef Jan Ole Otnæs sin siste dag som sjef i Molde og det blei ei strålende avslutning på ei 12 år lang vidunderlig reise under Otnæs´ ledelse.

Vi hadde åpenbart med to sjelsfrender å gjøre - Rebello og Wettre trengte ikke å veksle mange blikk for å skjønne hvor veien skulle gå. Med et repertoar bestående av komposisjoner skrevet av begge to samt originale versjoner av standardlåter som «Bye, Bye Blackbird», «It Was a Very Good Year», som blei omdøpt for anledningen til «It Was a Very Good 12 Years», «Sweet Georgia Brown» og « Love You» blei vi servert en god time med usedvanlig personlig, tøff og sterk duojazz av aller ypperste klasse. Rebello er en virtuos som aldri flasher sin enorme teknikk for teknikkens skyld - den har alltid en musikalsk og emosjonell misjon og funksjon. Hvilket anslag og hvilken klangmester Rebello er! Wettre har mange av de samme kvalitetene - en saksofonist som fortjener mye større oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt enn han har fått. Det er et trøkk og en styrke i uttrykket til Wettre som gjør at han hører hjemme i toppsjiktet.

Mot slutten av konserten spilte de to Rebellos usedvanlig vakre komposisjon «Closeness». Den fortalte oss også mye om relasjonen mellom Jason Rebello og Petter Wettre.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2013.

Les også