Slik skjærer du pizza for å få helt rettferdige stykker
To matematikere med litt (for mye?) tid til overs har kommet frem til en delemetode som gir like store pizzastykker.

(SIDE2): Har du noen gang delt pizza med vennene dine og endt opp i krangel der alle er sure fordi det var komplett umulig å skjære like stykker til alle?
Å dele en pizza i like store deler, virker forholdsvis enkelt i i utgangspunktet. Med én gang du står der med kniven eller pizzaskjæreren i hånden, viser det seg imidlertid ofte at det slett ikke er så enkelt som du kanskje trodde.
Men - null problem. Nå har nemlig matematikerne Joel Haddley og Stephen Worsley ved University of Liverpool i London lansert en teori som skal gi like store pizzastykker, skriver Nyheter24.
Deler du pizzaen din i 12 stykker, er det smartere å skjære i en stjerneaktig form fremfor rett over pizzaen, slik man kanskje tradisjonelt ville gjort:

Hvis dette med like store pizzastykker til alle er en sak som engasjerer deg noe helt voldsomt, finnes det også en metode for å få 36 helt like biter, ifølge Nyheter24:

Den folkekjære retten er kjent for å skape debatt. For eksempel sommeren 2015, da pizzeriaen Pitea i Sverige lanserte sin Vulkan Pizza, som eksploderte på nett og endte opp som tema i både nasjonale og internasjonale medier.
I høst gikk det også en debatt om man burde eller ikke burde tørke overflødig fett av pizzaen. Om det er verdt det eller ikke tviler forskerne på.
Heldigvis finnes det smarte grep du kan ta for å lage en sunnere variant: 4 tips til sunnere pizza