Bør du tørke overflødig fett av pizzaen?

Nå har forskerne talt.

Publisert

(SIDE2): De fleste av oss har fått en pizza som du føler svømmer i fett på toppen av osten. Kanskje har du diskret tatt serivietten og tørket av det verste.

Ja - og nei

Det er både en fordel og en ulempe ved dette, forteller nettstedet Mic.

For det første så er det en misforståelse at «tørkingen» gjør pizzaen så veldig mye sunnere. Men forskere sier at selvfølgelig blir det mindre kalorier om du gjør det. Fett er fett. Men pizza er også pizza. Den er ganske kaloririk uansett hva du gjør.

SJEKK OGSÅ: Åtte DIY-videoer du bør se

Men det amerikanske versjonen av programmet «Matkontrollen» - «Food Detectives - fant at man ved å tørke vekk overflødig fett fra osten, kan redusere inntaket med 35 kalorier. De regnet da med at et pizzastykke er rundt 270 kalorier.

Om det er verdt det, tviler ekspertene på, Årsaken er at det er mye smak i fettet. Når du tørker bort det, så får du som regel også med deg krydder og annet fyll.

SE OGSÅ:

Screen9na04

Velg mindre ost

Med andre ord reduserer du smaken på pizzaen om du religiøst tørker den med en serviett.

Ifølge Scott Wiener, som eier amerikanske Scott's Pizza Tours, så bør du faktisk sørge for å kjøpe pizzaer som ikke er dynket i ost.

Du bør nyte fettet, men du kan velge pizzaer med mindre ost. Da får du både smak og mindre kalorier på kjøpet, er konklusjonen.

SLIK ÅPNER DU VINEN MED EN SKO

Screen9na04