Wenche Andersen

Slik blir Wenche Andersens TV-fremtid

TV 2 vil fortsatt ha med Wenche Andersen på laget, selv om den populære kokken neste sommer fyller 70 år og blir pensjonist.

<b>WENCHE ANDERSEN:</b> Wenche Andersen har ikke bestemt seg for når hun slutter på TV. Men hun har gitt ledelsen beskjed om at de må si fra når hun begynner å surre eller rote.
WENCHE ANDERSEN: Wenche Andersen har ikke bestemt seg for når hun slutter på TV. Men hun har gitt ledelsen beskjed om at de må si fra når hun begynner å surre eller rote. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I TV 2 er regelen at man må slutte når man runder 70 år, og i løpet har 2023 kjente profiler som Ernst A. Lersveen, Øyvind Brigg og Finn Ove Hågensen måttet takke for seg etter lang og tro tjeneste.

Men kokken Wenche Andersen, som fyller 70 år 10. juli neste år, får lov til å fortsette.

Les også: Wenche Andersen: – Du har et langt ark å fylle. Jeg er på slutten av rullen, jeg, nå

Ny kontrakt

Det bekrefter redaksjonssjef Sissel Randsborg i «God morgen, Norge» overfor TV 2.

Hun forteller at formelt sett skjer endringen ved at hun nå vil ha kontrakt med produksjonsselskapet Mastiff som produserer det populære morgenprogrammet for TV 2.

– Dette er noe Wenche og jeg har hatt en dialog om lenge, i en del år faktisk, forteller Sissel Randsborg til kanalens eget nettsted.

<b>POPULÆR TRIO:</b> Programlederne Espen Fiveland og Desta Marie Beeder sammen med kokken Wenche.
POPULÆR TRIO: Programlederne Espen Fiveland og Desta Marie Beeder sammen med kokken Wenche. Foto: Marit Hommedal

Ifølge Randsborg har det vært et veldig tydelig ønske fra begge parter at Wenche fortsatt skal ha en naturlig og fast plass i «God morgen Norge».

– Hun vil være med videre og kommer til å ha faste dager i kjøkkenet, så bestemmer Wenche i stor grad selv hvor ofte det blir, forteller Randsborg.

Les også: (+) Jeg bærer på en stor hemmelighet. Min mann får aldri vite sannheten

Fortsetter i «God morgen, Norge»

I dag jobber Wenche Andersen tre dager i uken.

– Wenche Andersens mangeårige innsats for norsk matkultur er knapt mulig å overvurdere. Flere generasjoner er vokst opp med Wenches kunnskap og klokskap. Vi i TV 2 er dypt takknemlig for at hun gjør dette arbeidet hos oss, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Andersen bekrefter at hun skal fortsette i TV-programmet.

– Jeg har sagt at jeg gjerne vil være med på reisen videre og at jeg brukes der det er behov for meg, om det er en dag her og der, eller slik som i dag, forteller Wenche Andersen til TV 2.

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2023, og sist oppdatert 26/11 2023.

Les også