Ronnie Ottem skal blogge om det glade liv
Festfikseren skal skrive om det han kan best: Mat, vin, fest og reise.

(SIDE2): Ingenting er som en skikkelig gladnyhet på en mandag: Festfikser Ronnie Ottem skal begynne å blogge for Side2! Med sin lange erfaring i restaurant- og utelivsbransjen er vi helt sikre på at vi kommer til å lære masse om hvordan man arrangerer fantastiske fester, middager og andre livlige lag. I tillegg lover han å servere litt kjendissladder med jevne mellomrom, noe vi naturligvis ikke takker nei til.
Vi har tatt en prat med Ronnie, og gleder oss til å høre mer fra ham i tiden fremover.
Du er festfikser, et noe sjeldent yrke. Kan du fortelle litt om bakgrunnen din?
Jeg har alltid vært interessert i mat, og lagde mye god mat og kaker sammen med mormor da jeg vokste opp. Etter jeg flyttet til Oslo begynte jeg å jobbe i restaurantbransjen, da som restaurantsjef, hovmester og bankettsjef, og var innom både «Bølgen & Moi» og Ekebergrestauranten.
Jeg jobbet med mange spennende mennesker, og innså etter hvert at jeg ønsket å leve av festplanleggingen. Intensjonen min var å kombinere elementer av mat, drikke og musikk i ett, og skape gode og minneverdige fester. Det viste seg heldigvis at det var noe folk ville ha.
Når skjønte du at festfiksing kunne bli et levebrød?
Det er vanskelig, men jeg følte jo at jeg var flink nok til å gjøre det. Det høres kanskje naivt ut, men jeg mener at man MÅ gjøre det man drømmer om. Så jeg måtte bare go for it.
Men man blir ikke rik av det med det første, det tar tid. Det ligger mye jobb bak dette livet. Selv om man smiler på den røde løperen i fire timer, så har jeg nok jobbet 20 timer dagen før. Kanskje har jeg i tillegg bare sovet fire timer. Etterpå er det minst 10 timer arbeid igjen. Så det er 8 timer moro og 40 timer jobb.
Hvilken av festene du har arrangert ble den beste?
Bryllupet mitt. Det ble en 14 timers fest for 500 mennesker. Mannen min og jeg satte sammen alle elementene som gjorde oss glade, i form av mat, musikk og mennesker. Vi fylte rommet med de vi var aller mest glade i, de menneskene som har vært med på å skape gode minner for oss gjennom livet. Det var fantastisk god atmosfære og masse glede i rommet, og jeg blir ennå rørt når jeg tenker på det.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Liker du best å arrangere festen eller være med på den selv?
Er det lov å si 50/50? Jeg vil arrangere én og være med på den neste. Men jeg liker helst at det er enten eller. Det er gøy å drikke vin på fest når jeg er med selv, men jeg vil helst ha full kontroll når jeg er på jobb.
Hva er den villeste forespørselen du noen gang har fått?
Det må være da Norsk Tipping ba meg om å gjøre travsporten kul og trendy, på bakgrunn av meg som homofil festfikser. Jeg greide ikke å gjennomføre det 100 prosent, det var et veldig «far out» arbeidsmiljø og travsporten trenger vel litt mer drahjelp enn det jeg hadde. Men det ble en kjempegøy fest!
Hva er de tre viktigste faktorene for å skape en vellykket fest?
Jeg må få si fire: Gjestelisten, vinene, musikken og maten. De er like viktige.
Går ting alltid som planlagt?
Nei, det gjør ikke det. Men det er jo det som er jobben min: Å ha en backup-plan og en løsning. Gjestene og de som skal kose seg skal ikke merke noen forskjell, de slipper å stresse. Jeg fikser alt.
Hva liker du å gjøre når du ikke planlegger fest?
Da inviterer jeg gode venner på mat og vin hjemme. Jeg elsker å ha gjester og jeg elsker å underholde i form av mat og vin.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Hva trenger du i hverdagen for å være fornøyd med livet?
Kjærlighet fra min mann og gode samarbeidspartnere. Det beste med jobben min er at jeg får lov til å jobbe med så mange dyktige mennesker innenfor hvert sitt fagfelt.
Hva skal bloggen din handle om?
Mat, vin, reise og fest. Jeg skal tipse og inspirere, samtidig som jeg skal spørre leserne om deres tips.
I tillegg skal jeg sladre litt og fortelle hemmeligheter om hvor kjendisene i Norge spiser, drikker og reiser.
LES OGSÅ:10 enkle tips for å kle deg slankere
Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss på Facebook!