Vi Menn - oss gutta

Når en kvinne spør "er jeg tjukk", er du dømt til å ryke på en smell

Lytt til Vi Menns nye podcast Oss Gutta. 5. episode: Peter Nagy om kvinner og vekt.

Sist oppdatert

Hør "Oss gutta" som podkast her eller trykk på playknappen under for å lytte til teksten.

Vi Menns nye podcast, Oss Gutta, i 5. episode: Peter Nagy gir råd når du får spørsmålet du aldri må svare på.

Når du snakker med en kvinne om vekt, er det verbale landskapet teppebombet med synkeminer. Regelen om at ærlighet varer lengst gjelder aldri, bare så det er avklart.

Når en kvinne spør: «Syns du jeg er blitt tjukk?» er du dømt til å ryke på en smell.

Et klassisk dustesvar i den kategorien er: «Ja, men jeg syns du er fin likevel». Like mislykkede er de utslitte: «Ja, men det er det indre som teller», «Mer å ta i, mer å være glad i», og det velmente rett-fra-hjertet-svaret: «Ja, men så lenge det medfører at du får større bryster er jeg mer enn happy».

Prøv gjerne på den gjennomkloke, analytiske: «Ja, du er blitt tjukkere med åra, men det er vanlig for kvinner og å foretrekke fremfor at du var blitt tynn og skranten», hvis du vil sove i hundehuset den neste uka, da.

Et annet svar som kommer fra hjertet, men ikke faller i god jord er: «Ja, du er blitt tjukkere, men fordelen er at du er blitt mer oppblåst i ansiktet, og det jevner ut rynkene» eller det bunn ærlige: «Ja, men det verste er at det legger seg på helt feil steder».

Du tror kanskje at du kan løse opp stemningen med et fleipete, flåsete svar som helt åpenbart er ment som en spøk? Prøv deg på: «Neida, det er bare klærne som har krympa», «Neida, du er ikke lubben, du er smellfeit» eller «Ja, nå er du snart så tjukk at du må ha rumpa i en trillebår», så vil du smertefullt oppdage at dette temaet ikke innbyr til skjemt.

Noe fasitsvar på denne gordiske floken har jeg ikke, men min anbefaling er at du svarer et klart og tydelig NEI. «Nei, du er ikke blitt tjukk», «Nei, du er ikke tjukkere enn da jeg traff deg».

Nei, nei, nei, svar nei, selv om du juger så det renner av deg, selv om sylfiden du en gang falt for nå kunne vært søstera til Dovregubben. Det spiller uansett ingen rolle hva du svarer, for hun har egentlig ikke spurt deg om noe som helst.

Spørsmålet er i virkeligheten en konklusjon, du vet det, hun vet det, speilet vet det, badevekta vet det, klærne vet det, hun er blitt tjukk, og hun hater det og derfor hater hun deg og resten av verden også. Det fins flere minefelt innenfor emnet kvinner og tjukk. Vi er mange medlemmer i den lite ettertraktede klubben «Menn som har spurt kvinnen om hun er gravid, men, nei da, det er hun ikke».

Har du først begått denne brøleren, hjelper det ikke om du er verdensmester i verbal roing, du er dømt til evig fortapelse. Av eksempler på håpløse forsøk på å redde seg inn igjen nevnes: «Men du kler de ekstra kiloene», «Det er vel bare luft», «Har du fått i deg noe du ikke tåler» eller «Du skal kanskje ha mensen, jenter pleier å være litt oppblåste og gretne da».

Gravidproblematikken er en slags Catch 22. Du ser at hun kanskje er gravid, men velger å ikke bemerke det før du er heeeelt på den sikre siden. Når hun da svarer: «Ja, jeg har termin om to uker», svarer hun egentlig: «Hva-i-helveteer- jeg-så-feit-til-vanlig-at-du-ikke-ser-forskjell ». Noen menn er dårlige på timingen. Når kvinnen freser: «Barnet kom for fire måneder siden», hjelper det lite med oppfølgere som: «Alt vel med mor og barn?» eller «Viktig å spise for to mens ungen får pupp».

Andre underkategorier under emnet kvinner og tjukk, går på kvinner og kjoler. Dere skal ut, og hun prøver kjoler. Da kommer spørsmål som: «Er jeg fin i denne kjolen?», «Syns du kjolen er for lang, for trang eller for lang og trang på en gang?», samt selvfølgelig: «Ser jeg tjukk ut i denne kjolen?».

Her gjelder selvfølgelig samme kjøremønster som under hovedkategorien, jug så det renner av deg, svar utelukkende positivt og tro ikke at svaret ditt spiller noen rolle. Hun snakker egentlig med seg selv. Og for all del, ikke bli engasjert.

Ikke tenk at jommen er hun fin i den kjolen, selv om hun er blitt tjukk. Det er uansett ikke den kjolen hun kommer til å ha på seg når dere endelig kommer dere ut døra.

Denne saken ble første gang publisert 17/05 2019, og sist oppdatert 16/05 2019.

Les også