Ny forskning: Øl kan være bra for hjertet
Beskytter mot hjertesvikt, mener forskerne.

Det er vår, sol og snart 17. mai, og da er det lite som er så deilig som et par iskalde pils med gode venner.
LES OGSÅ: Syv utmerkede grunner til å drikke øl
Nå kan du også nyte en øl eller to med god samvittighet. Italienske forskere mener nemlig at to 0,33-flasker med øl kan beskytte kroppen mot hjertesvikt. Det melder flere utenlandske medier, deriblant The Independent.
Minsker risikoen for hjerteinfarkt
Forskerteamet, som jobber ved IRCCS Mediterranean Neurological Institute i Pozzilli i Italia, har gått gjennom 150 tidligere studier. De har publisert funnene sine i journalen «Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases».
Vi vet fra før av at øl inneholder stoffer som kan motvirke demens og styrke benbygningen.
I tillegg inneholder øl, som vin, antioksidanter som kan være bra for hjertet. Vi vet også at alkohol senker kolesterolet og tynner ut blodet, som igjen minker risikoen for hjerteinfarkt og slag.
LES OGSÅ: Genforskere: - Du eldes saktere av å drikke en iskald øl hver dag
Kun ved moderat inntak
Forskerne understreker at øl kun er fordelaktig ved moderat inntak.
- Men med mindre det er høy risiko for alkoholrelaterte kreftsykdommer eller alkoholavhengighet, så er det ingen grunn til å fraråde friske voksne, som allerede inntar øl i moderate mengder, å fortsette med det, skriver forskerne.
Bransjeorganisasjon finansierte studien
Etter studien ble mye omtalt i aviser i Storbritannia, gikk det statlige helsevesenet, NHS, ut med sin mening om saken.
- Nyheten om påståtte beskyttende effekter av moderat øldrikking har blitt varmt mottatt i media i Storbritannia, men ingen nevnte at studien var finansiert av et italiensk bryggeri sin bransjeorganisasjon, skriver de på sine nettsider.
Det er nemlig The Italian Association of the Beer and Malt Industries som har finansiert studien, men de påstår selv at de ikke har deltatt eller påvirket studien på noen som helst måte.
NHS er forsåvidt enige med forskerne i at et moderat øl- og vininntak kan være fordelaktig for helsen vår, men at selv moderat drikking kan øke risikoen for enkelte kreftyper.