Nå er Påskeeggene her
De første påskeproduktene har allerede kommet i butikkhyllene.

(SIDE2): Det er ingen tvil om at de lilla påskeeggene fra Freia er populære og de har vel aldri fått mer oppmerksomhet enn de gjorde i 2015.
Engasjement
Det hele startet med et blogginnlegg fra Sophie Elise Isachsen der hun oppfordret sine lesere til å ikke kjøpe sjokoladeeggene fordi de inneholdt palmeolje, og utvinning av palmeolje er en årsak til at regnskog hugges ned og forsvinner.
Innlegget ble delt flere titalls tusen ganger og Sophie Elise stilte i debatt blant annet med Freia i diverse medier.
- I verste fall blir det ingen påskeegg, sa Freia, og fortalte at de spesielle eggene ikke kan lages uten palmeolje.
Til tross for bloggkampen mot påskeeggene så solgte Freia 188 tonn med påskeegg i 2015, noe som var verken flere eller færre påskeegg enn de solgte i 2014.
- Når det gjelder palmeolje, så bruker vi fortsatt dette som ingredients i noen av våre produkter, da dens egenskaper gir god holdbarhet, smak og konsistens, sier Celin Huseby, kommunikasjonssjef for Mondeléz, som eier Freia, til Side2.
- Påsken kommer tidlig
Nå er årets påskeegg fra Freia på plass igjen i butikker og bensinstasjoner.
- Vi leverer påskeproduktene til våre kunder i god tid før påske, og noen av butikkene begynner å selge disse produktene allerede nå, sier Huseby.
Men Freias påskeegg er ikke de eneste påskeproduktene som er kommet i butikkhyllene.

Også Nidar Påskemarsipan er på plass.
- Vi åpner for distribusjon av påskeproduktene våre 6-7 uker før påske, og det er påskens tid på året som avgjør hvor tidlig påskeproduktene våre kommer i butikk, sier Marthe H. Bogerud Schomacker, senior kommunikasjonsrådgiver i Orkla Confectionery & Snacks Norge til Side2.
- I år er påsken tidlig, og derfor kommer produktene i butikk tidligere enn hva de gjør når påsken kommer sent.
Men er det noe forskjell på marsipanen vi kjøper til jul og den som selges til påske?
- Nidar Julemarsipan og Nidar Påskemarsipan er basert på samme grunnresept, og lages begge etter den originale oppskriften fra 1912. Forskjellen ligger hovedsakelig i form, farge og strøssel, som er med på å gjøre smaksopplevelsen forskjellig, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.