Wolfmother oppløses

Bandet som tok verden med storm går nå hver til sitt.

Foto: (Universal)
Publisert

(YEYE): De tre medlemmene i det australske bandet Wolfmother har besluttet å gå hver til sitt.

Umiddelbar virkning
bandets egen Myspace kan man lese at bassist og keyboardspiller Chris Ross og trommis Myles Heskett forlater bandet umiddelbart. Vokalist og gitarist Andrew Stockdale er nå på utkikk etter erstattere og planlegger å lage et nytt album under samme bandnavn.

Langvarige problemer
Bandet turnerte verden over gjennom 2006 og tidlig 2007, og langvarige problemer i gruppen fikk dem til å ta en lang pause gjennom resten av 2007 for å drøfte fremtiden. Tidlig i 2008 regruppere de og jobbet med nytt materiale. Da de ble inspirert av dette, dro de ut og spilte et par show for å «teste» de nye sangene og for å finne veien fremover.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Uforsonlige forskjeller
Under en av disse, da de headlinet på Splendour In The Grass Festival i Australias Byron Bay, gikk det rykter om mulige forandringer. Det var så etter dette showet av Chris Ross annonserte at han velger å forlate bandet på grunn av uforsonlige personlige og musikalske forskjeller. Myles Heskett besluttet da også å forlate bandet i stedet for å være en del av det «nye» bandet. Paret har jobbet sammen med noen sanger en stund, og de planlegger å fokusere på dette nye prosjektet i fremtiden.

Mer musikk? Les her!

Supersuksess
Wolfmothers album med samme tittel er en av de mest suksessfulle australske rockeutgivelser i dette århundret. Det har solgt over 1,3 millioner kopier og fått flere ARIA priser og en Grammy - som gjorde dem til det første australske bandet til å motta en slik pris på 25 år.

Ber fansen forstå
Andrew Stockdale, Myles Heskett and Chris Ross vil ikke si noe foreløpig annet enn å si at de ser veldig fram til å lage ny musikk i årene fremover. I mellomtiden vil de bare be fansen å være så snille forstå at tross alle deres forsøk over en lang periode klarte de bare ikke å finne en harmonisk måte å jobbe sammen på, og det har ledet til beslutningen de har tatt i dag.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Denne saken ble første gang publisert 11/08 2008.

Les også