- Vi er autentiske jævler

Whiskylunsj blant fiffen på en torsdag formiddag. Ronni Le Tekrø fornekter seg ikke.

Publisert

(SIDE2): Det er ikke vanskelig å legge merke til Ronni Le Tekrø (44) i lobbyen på ærverdige Grand Hotell i Oslo.

Han sitter alene i full heavyrockuniform og super whisky fra en miniatyrflaske. Klokka er to på en grå torsdag formiddag.

- Du har ikke gitt opp rockelivet ennå, ser jeg?
- Jeg veit ikke jeg, ass. Vi er jo spreke karer fortsatt, både fysisk og mentalt. Men det virkelig ville rockelivet har jeg kulan litt med for min del. Det er derimot andre i bandet som har tatt opp den tråden igjen. Klart det blir litt festing på veien, vi er jo autentiske jævler. Du kommer ikke inn på bar og er tøff i trynet mot TNT. Det blir i så fall det siste du gjør. Hehe.

- Tungrock med humør
Klar melding ut, altså. Ronni Le Tekrø og hans TNT er aktuelle med ny plate. «Atlantis» kommer bare et år etter deres forrige. Og gitaristen sjøl virker svært oppspilt over resultatet.

- Vi har tatt TNTs stil, som alltid har vært original etter min mening, og ekspandert den uten å miste oss selv. Skiva består av tungrock med humør og vi leker oss virkelig med musikken. Det er slutt på den tida vi spilte for å tjene penger og være kommers. Det handler kun om glede nå, noe som er deilig, sier Le Tekrø.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Positiv til nedlasting
Veteranen stiller seg helt uforståelig til heksejakten på nedlasting av musikk fra internett og sammenligner det med kassettkopieringen han selv drev med på sytti- og åttitallet.

- Jeg har solgt jævla mye skiver, for å si det sånn. Bare med «Intuition» i 1989 solgte vi 800.000. Så jeg tenker liksom: «Been there, done that». Jeg var med på det der Ylvis-greiene nå nylig, og det å stille opp i sølvdrakt og susp er det lengste jeg går for å selge meg, ass. Hehe. Jeg er blitt så gammel at jeg ønsker bare å bli respektert for gitarspillet mitt.

Henger på veggen til Ozzy
Det mangler i hvert fall ikke på respekt for Le Tekrøs gitarspill i det internasjonale tungrockmiljøet. Selveste Ozzy Osbourne er en stor fan.

- Vi varmet opp for ham senest i fjor. Jeg elsker Ozzy og Black Sabbath. Vet du at hjemme på soverommet til Ozzy og Sharon henger det bilder av fire gitarister. Det er Jimi Hendrix, Randy Rhodes, Eddie Van Halen og meg. Det at jeg henger på veggen til Ozzy betyr mer for meg enn å være på VG-lista. Jeg trenger liksom ikke henge på noen andre soverom enn det, sier han og ler høyt.

- Er dere fortsatt svære i utlandet?
- Altså, det er ikke som åttitallet da vi alene spilte jevnlig for opptil 40 000 mennesker. Men la meg illustrere: På en rolig tirsdag i Madrid trekker vi fortsatt tre tusen. Så vi spiller ikke i tredjedivisjon, for å si det sånn.

Erobret Stiftsgården
Side2s oppfordring gjenforteller Ronni det morsomste han har opplevd på turné. Og interessant nok skjedde det i TNTs hjemby, Trondheim.

- Hehe, det må bli da jeg og Diesel (trommeslageren i TNT) greide å bryte oss inn i bakgården på Stiftsgården i Trondheim. Den plassen er sinnssykt bevokta, vet du. Vi hadde med oss et TNT-flagg og fikk heisa opp det i flaggstanga. Journalisten fikk også dokumentert det med kameraet sitt. Så TNT har faktisk erobra Stiftsgården. Høhøhø.

- Har du noen gode råd til unge band i dag?
- Jeg driver og produserer noen unge heavyband for tida, og jeg føler egentlig ikke de trenger noen råd. De er seriøse gutter alle sammen. For øvrig vil jeg legge til at samfunnet burde vært mer som tungrockmiljøet. Her har nemlig de yngre stor respekt for oss gammelgutta, flirer Le Tekrø.

Visitt fra Åge
Ronni Le Tekrø er kanskje tungrocker, men han hører da også på annen musikk.

- Jeg elsker Neil Young. En av låtene på skiva vår, «Me and dad» er veldig inspirert av Young.

Før han får sluttført resonnementet sitt om bra musikk som skiller seg fra hans egen sjanger, spretter Le Tekrø opp fra stolen i stram giv akt. En annen storhet i Trondheims musikkmiljø - ingen ringere enn Åge Aleksandersen - er også på Grand Hotell.

- Faen jeg digger grooven på den nye skiva di, skryter Ronni og håndhilser entusiastisk.

Åge nikker, smiler og sier takk. Etter noen minutters jovialt passiar, forlater Aleksandersen åstedet. Le Tekrø lener seg konspiratorisk over bordet.

- Han veit faen meg at jeg ikke liker trønderrock. Men jeg orker ikke si sannheten lenger. Jeg er blitt for gammal. En gammal fyr med ung kone. Og det er genial kombinasjon. Høhøhø.

TNTs nye album «Atlantis» er i butikkene fra mandag 22. september.


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2008.

Les også