Stor koseplate

Legendariske Robert Plant og stemmeprakten Alison Krauss synger høsten inn på denne klassiske duettplata.

Publisert

Robert Plant & Alison Krauss

Raising Sand

Decca/Universal

Led Zeppelins legendariske frontfigur og sangvirtuos Robert Plant er like allsidig som Zeppelin i sin tid var stor. På «Raising Sand» slår han seg sammen med bluegrassfavoritten Alison Krauss for en coversamling det er flaut å ikke ha hørt.

Det vil si, om du liker amerikansk folkemusikk vel og merke. Her er vi innom både country, blues, gospel og naturligvis bluegrass og de to stemmepraktene utfyller hverandre og spiller sammen på underlig godt vis. Til å begynne med virker Alison Krauss litt overkjørt av Robert Plant, men dette inntrykket endrer seg gjennom plata og forholdet de to imellom blir likestilt.

«Raising Sand» er coverplate hvor Plant og Krauss synger en broket samling av låter av Gene Clark, Townes van Zandt, Mel Tillis, Milt Campbell, Naomi Neville, Roly Jon Salley, Dorothy LaBostrie & McKinnley Miller, Sam Phillips, Phil & Don Everly og Tom Waits & Kathleen Brennan.

Stemningen er myk og behagelig og det er slett ingen grunn til å frykte kalde og forblåste norske høstkvelder med denne skiva i spilleren. Kos deg.

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2007.

Les også