Still Going Strong

Bedre måte å markere sitt 35-årsjubileum på enn gjennom denne konserten og denne plata er nesten ikke mulig.

Publisert

Magnolia Jazzband & Topsy Chapman
Live at Oslo Concert Hall
MJB/Musikkoperatørene

Etter at Magnolia Jazzband hadde eksistert i cirka fem år, arva bandets trommeslager gjennom 27 år, Bonsak Schieldrop, en del penger. Sjenerøst inviterte han med seg hele bandet over til New Orleans og «der» har bandet vært – både før og ikke minst siden.

Bonsak Schieldrop forlot tida i 2001, men Magnolia har fortsatt i hans ånd og på mange vis oppleves denne jubileums CD-en også som en hyllest til Schieldrop.

Med Anders Bjørnstad på trompet, Torstein Ellingsen på trommer, Håkon Gjesvik på piano, Gunnar Gotaas på trombone, Per Hobbel på bass, Arild Holm på banjo og Georg M. Reiss på klarinett og altsaksofon, har Magnolia opplevd ei ganske så stabil besetning og det er tydelig at dette er en homogen og empatisk gjeng som setter bandet foran sine egne egoer. Det betyr på ingen måte at det ikke er solister av høy klasse her – det er det nemlig over hele fjøla.

Sjangermessig holder Magnolia seg i tradgata, men de har også hentet klare impulser fra swingepoken. De behersker alt like godt og foran et fullsatt Oslo Konserthus sto det tydeligvis ikke på inspirasjonen heller.

Ved en rekke anledninger har de hatt med seg vokalisten Topsy Chapman og «mer» New Orleans enn henne er det vanskelig å få det. Hun stortrives åpenbart og på «Muddy Water» møter vi henne kun sammen med den originale Magnolia-pianisten, unikumet Morten Gunnar Larsen.

Magnolia Jazzband har hatt ei flott og kompromissløs karriere i den gode saks tjeneste i 35 år. Det er på alle vis et oppegående og livskraftig band også i 2008. Måtte de neste 35 bli like heftige – jeg er sikker på at Bonsak Schieldrop sitter der oppe på en eller annen sky og smiler over det han får høre.

Side2 vil bli bedre - bli med på vår leserundersøkelse her

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2008.

Les også