Polsk riksmusikkdag

Gitaristen, komponisten og bandlederen Miroslaw ”Carlos” Kaczmarczyk har bodd i Norge i bortimot 20 år. Likevel er fortsatt Polen viktig for han.

Publisert

Loud Jazz Band
In Concert – Living Windows
LJB Music Records/MusikkLosen

I løpet av de fem siste åra har det nå kommet fire cder i postkassa med Loud Jazz Band. Bak bandet og musikken har Kaczmarczyk stått og med sitt nye utgangspunkt i Siggerud utenfor Oslo, har han stått fjellstøtt på sitt jazzrock-uttrykk.

Til tross for kvaliteten på det Loud Jazz Band har levert, har det tydeligvis vært vanskelig å slå gjennom her hjemme. Derfor er det hyggelig at dørene fortsatt er vidåpne for Loud Jazz Band i Kaczmarczyks opprinnelige hjemland og denne liveinnspillinga fra Gdansk den 24. februar i fjor forteller oss at bandet og musikken er så vital som vi kunne håpe på.

Som tidligere består LJB av en blanding av norske og polske musikanter. Kongeriket er representert med Michael Bloch på saksofon, Kristian Edvardsen på elbass, Erik Johannessen på trombone og Erlend Slettevoll på piano, mens trommeslager Ivan Makedonov, som opprinnelig kommer fra Bulgaria, også er bosatt i Norge. De polske musikerne er perkusjonisten Maciej Ostromecki og saksofonisten Wojtek Staroniewicz og de åtte har holdt sammen i flere år. Det høres tydelig på det homogene uttrykket.

Som på de tidligere møtene er all musikken skrevet av Kaczmarczyk og det dreier seg om melodiøs og vakker jazzrock med et solid trøkk i seg. Det er kanskje ikke all verdens nytt i Loud Jazz Band sin musikk og uttrykk, men det er gjort med sjel og empati og det holder lenge for meg. Både solistisk og ensemblemessig er det høy kvalitet på det som blir servert og nok en gang oppfordrer jeg norske arrangører til å låne mer enn ett øre til Loud Jazz Band.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2008.

Les også