- Melankolsk, men ikke dyster

Charlotte Jacobsen velger seg elgitarer og trommer, fremfor lavmælt akustisk musikk til sine melankolske sanger.

Publisert

(SIDE2): Charlotte & The Co-Stars har holdt sammen siden 2003. Denne uken debuterer det norske b&et med platen «Win Love Win». Frontkvinnen Charlotte Jacobsen vil ikke gå med på at det har tatt lang tid med den første platen.

- Jeg har jo samlet opp en del låter, det er først nå jeg har sanger jeg kan stå inne for, sier Charlotte Jacobsen til Side2.

Kjente produsenter
Frode Jacobsen fra Madrugada og Alex Kloster Jensen fra Ricochets og My Midnight Creeps har produsert platen, som har et lydbilde som minner om Chris Isaac og David Lynch-filmer.

- Vi er heldig som hadde Frode og Alex som produsenter. De har løftet resultatet og fremhevet masse, sier Jacobsen.

Etter at hennes forrige band Oyster gikk i oppløsning prøvde hun seg litt som ensom syngedame med kassegitar.

- Jeg prøvde vel litt, men jeg liker å ha fullt band og rocke litt. Kassegitar eller piano kan jeg godt ha, men ikke hele tiden. Jeg liker å ha litt dynamikk, sier hun.

Universell kjærlighet
Tittelen på platen er identisk med sangen «Win Love Win», og henspiller på platens røde tråd.

- Alle sangene handler om en eller annen form for kjærlighet. Ikke bare mellom mann og kvinne, men den universelle kjærligheten. Det er en rød tråd i alle låtene. Det er veldig melankolsk musikk, men ikke dyster, sier Christine Jacobsen.

Låtene dreier seg om selvopplevde erfaringer, men låtskriveren vil ikke utdype hva alle låtene dreier seg om.

- Jeg pleier å si at det er viktig at ikke jeg skal si hva lytteren får ut av låter som jeg har skrevet. det er viktig å ha sin egen oppfatning, sier hun.

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2007.

Les også