For en artist!

Jamie Cullum kom, spilte, vant, – men forvant ikke. Dessuten fikk han regnet til å forsvinne.

Foto: (Emil Marøy)
Publisert

MOLDE/Side2: Knapt 30 år gamle Jamie Cullum er kanskje det nærmeste jazzen kommer en type superstjerne som har alt i seg til å erobre et stort poppublikum også – uten å kompromisse.

Han viste gjennom sitt utendørsshow i Molde at han faktisk ikke har noen begrensninger verken som musikant eller som entertainer. Det betyr at han anno 2009 er en artist i superklassen.

Etter at soulstjerna Raphael Saadiq hadde varmet opp det godt besatte Romsdalsmuseet, kom regnet på slutten av settet hans.

I løpet av ei låt spilte Cullum dråpene bort og sjarmerte publikum både med stemmen si, pianospillet sitt, den inderlige måten han skrøt av Norge og norsk musikk på – alt som kommer ut på det lille selskapet Rune Grammofon, Bugge Wesseltoft, Beady Belle og Nils Petter Molvær er av verdensklasse – og ikke minst hans scenepersonlighet.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Her snakker vi om en artist som snakker nesten like mye til fjortisene framme ved scenekanten som de ihuga jazztilhengerne. Nesten i alle fall...

Med sitt nye band der spesielt blåserne Tom Richards på saksofon og tangenter og Rory Simmons på trompet og gitar gjorde en glitrende innsats, tok Cullum oss gjennom mye materiale fra sin nye skive som kommer til høsten, Radioheads ”High and Dry”, klassikeren ”What a Difference a Day Made” og Duke Ellingtons udødelige ”Caravan” – der Cullum like godt inntok plassen midt ute blant publikum til voldsom jubel og der en del ungjenter fikk en opplevelse som sikkert fører til at de ikke vasker seg på en dag eller to.

I et eksklusivt intervju med TV 2 og Nettavisen før konsertstart kunne Cullum fortelle at han og hans tilkommende, supermodellen Sophie Dahl – som forsvant raskt da kameraene dukka opp – faktisk hadde diskutert tidligere på dagen å flytte til Norge.

Selv om Dahl også er begeistret for Norge og har røtter her fra sin verdensberømte bestefar, forfatteren Roald Dahl, er vi vel ikke helt sikre på om det kommer til å skje. Uansett kommer Cullum til å bli hjertelig mottatt her i steinrøysa anytime.

Mer utadvendt, inderlig og ekte artist finnes nemlig ikke på bygdene nå til dags lenger.

PS: For å bevise at hans fascinasjon for Norge ikke er prat: Jamie Cullum blir værende i Molde et par dager bare å hygge seg!

Foto: (Emil Marøy)

Denne saken ble første gang publisert 16/07 2009.

Les også