- Endelig!

Mandag serverer Glenn Lyse tidenes raskeste «Idol»-album.

Publisert

(OSLO/SIDE2): - Det har gått fort i svingene, men ikke for fort. Det er jo på tide, jeg er jo 33 år! ler Glenn Lyse i sofaen på hotell Savoy.

Perfeksjonist
Knallhardt arbeid siden «Idol»-seieren før jul krones nå med eget soloalbum, «Come Closer». Selv om alt har gått unna i rekordfart, synes ikke Lyse det har gått nevneverdig ut over plata.

- Det har vært veldig hektisk, men jeg kommer aldri til å bli helt fornøyd uansett. Jeg er ekstremt perfeksjonist, og kan alltid finne noe jeg ikke er fornøyd med. Den hadde ikke nødvendigvis blitt noe bedre om jeg hadde brukt to år på den. Og i tillegg visste jeg jo at det kom til å bli sånn, så jeg var innstilt på det, forteller han til Side2.

Og Glenn ser ut til å like å knuse «Idol»-rekorder. Ikke bare er det den raskeste utgitte plata av en vinner, det er også den eneste som ikke har en eneste coverlåt. Bortsett fra vinnerlåten «Days Go By» er hele albumet skrevet av Glenn Lyse selv.

- Ja jeg tror aldri det har skjedd før. I alle fall ikke i Norge, kanskje ikke i hele verden? Det hadde vært kult, sier han fornøyd.

(artikkelen fortsetter under)

Foto: Paul Weaver

Personlig preg
Dermed kan nok fansen og kritikerne også vente seg en litt mer privat plate enn det de har fått fra tidligere «Idol»-vinnere.

- Noen av sangene er veldig gamle, de har ligget halvferdige i ti år. Andre har jeg skrevet etter at jeg vant, noen av dem mens vi har vært i studio. Derfor er det ikke noe spesielt tema på plata, men noen av sangene er personlige, forklarer Glenn Lyse.

En av dem han er mest fornøyd med er «Would you».

- Det skulle egentlig være en sang med bandet, men da vi kom i studio endret vi litt her og litt der, og plutselig var den akustisk. Den ble egentlig helt annerledes enn den skulle være, og da vi hørte på den etterpå synes vi den ble kul! Den ble liksom helt ny for meg.

- Hvordan vil du selv beskrive plata?

- Det er ganske mye forskjellig, en god blanding. Det er noe rock, noe rolig, litt country og litt ballader. Jeg føler jeg får vist flere sider, og jeg håper det er noe der for alle. At det er noe en på 18 kan like, men også noe for en på 50.

(artikkelen fortsetter under)

Foto: Paul Weaver

Dårlige kritikker?
Men så spørs det hva anmelderne mener da, i mandagens aviser.

- Jeg er veldig spent på det. Siden jeg har skrevet alt selv føler jeg det er mye mer min plate, det er ikke som en 16-åring som kan si at «plateselskapet ba meg synge det» når de dårlige kritikkene kommer.

Og dårlige kritikker er han forberedt på.

- Det vil jo selvsagt stikke, men jeg er litt innstilt på at kritikerne ikke liker det. Jeg har jo hørt at når «Idol» er involvert forsvinner det gjerne to øyer på terningen. Men jeg har gjort det beste jeg kan på den tiden vi hadde, og jeg er fornøyd. Så trøster jeg meg med at mange av de platene som har fått dårlige kritikker er noen av dem som har solgt mest. Det er kult, ler han.

Tiden siden seieren har vært hektisk for familiemannen fra Stavanger, og den blir nok ikke spesielt mindre hektisk heller i tiden fremover. Akkurat nå er han på turné sammen med blant andre Alejandro Fuentes og Mariann Thomassen for Kreftforeningen og P4.

Les mer:Stjerner spiller gratis

(artikkelen fortsetter under)

Foto: Paul Weaver

Familiestøtte
Dermed blir det lite tid hjemme med familien i Stavanger.

- Jeg har bodd mye på hotell i Oslo den siste tiden, ja. Men familien støtter og hjelper meg fullstendig. Det er klart det er tungt å være borte, men de takler det veldig bra og gir meg ikke dårlig samvittighet. Jeg har vært kjempeheldig sånn, skryter Lyse.

Og samboeren har til og med hatt mer enn en finger med i spillet på den nye plata.

- Hehe, ja hun har faktisk vært med og skrevet et par av sangene, så det er litt hennes prosjekt og. Hun ser ting på en litt annen måte enn meg, så det har vært litt krangling innimellom, men det er bare bra, ler han.

Og selv om hans første plate ikke er kommet i butikkhyllene enda en gang, tenker han allerede på plate nummer to.

- Ja, jeg har mange gode ideer og sanger klare allerede til neste plate. Jeg vil gjøre den litt annerledes, ta et steg videre. Kanskje den blir litt mer tematisk, kanskje jeg skal prøve å eksperimentere litt mer. Større band, flere blåsere, kordamer. Vi får se, smiler han lurt.

«Come Closer» lanseres mandag 10. mars.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 07/03 2008.

Les også