Dimmu Borgir vant beste video

Folket mener metalbandet Dimmu Borgir lagde fjorårets beste norske musikkvideo.

Publisert

(OSLO/SIDE2): - Det var litt overraskende egentlig. Vi hadde trodd at Turboneger skulle stikke av med seieren, sier gitarist Sven Atle « Silenoz» Kopperud til Side2 etter at prisen ble innkassert.

- Så du mener at det var litt ufortjent?

- Nei, vinner du så vinner du. Den beste vinner uansett, men for oss var det en positiv overraskelse.

Ikke plass
Lørdag går Spellemann 2007 av stabelen i Oslo Spektrum. Utdelingen skal vises på TV2, men prisen for beste video ble delt ut av MTV-vert Charlotte Thorstvedt i programmet «Fredag» på samme kanal.

LES ALT OM SPELLEMANNFESTEN PÅ SIDE2!

Begrunnelsen for å dele den ut dagen før er at det ikke blir plass til å vise prisen på lørdagens TV-sending.

Dimmu Borgir vant med videoen «The Serpentine Offering» fra fjorårets album «In Sorte Diaboli» med anerkjente svenske Patrick Ullaeus på regi.

Les anmeldelse:Mørk middelalder

-Vi gjorde den kort tid etter at skiva var ferdig i en skog utenfor Göteborg. Det var et ganske spesielt sted, i hvert fall de utescenene i den.

SE VIDEOEN HER:

(Artikkelen fortsetter under)

Dimmu Borgir er Norges største Black Metal-band, og har ifølge plateselskapet solgt 220.000 eksemplarer av «In Sorte Diabloi» - over 60.000 av dem i USA.

Fornøyd
De sju studioalbumene, EP’ene, singlene og DVDene har til sammen blitt skippet ut i over tre millioner eksemplarer siden den spede begynnelse i 1993.

- Til å være den type musikk vi spiller, og hvis man tenker på at CD-salget i verden generelt har gått ned med 20 til 30 prosent de siste 3-4 årene, må vi si oss veldig fornøyd, sier Kopperud.

Intern konkurranse
Bandet kan også vinne en Spellemannpris for beste metalband under lørdagens utdeling. Alle nominasjonene i denne klassen kommer fra det lille norske selskapet Indie Distribution.

- Jeg holder vel en knapp på Mayhem rent personlig. De burde jo hatt Spellemann for «De Mysteriis Dom Sathanas» i 1994. Men det er helt greit for oss å vinne en til, he, he.

Les også:Her ver de nominerte til Spellemann 2007

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 01/02 2008.

Les også