- Den beste uka i mitt liv

Madcon nyter fortsatt fruktene av «Beggin»-suksessen.

Publisert

(SIDE2): Hvis du hadde spurt den gjengse nordmann hvem Madcon var for bare et drøyt år siden, ville han/hun mest sannsynlig stirret deg dumt i øynene og gått videre.

Men en monsterhit og deltakelse i et visst fredagsunderholdningskonsept på TV 2 senere og vips så er hiphop-veteranene en institusjon på linje med Erik Bye og Sølvguttene. Side2 møtte Tshawe og Yosef like etter hjemkomst fra den franske rivieraen, hvor de plukket opp prisen for beste skandinaviske band under World Music Awards.

- Den feteste uka i mitt liv
- Forrige uke var den feteste uka i mitt liv. Det er helt sykt å tenke på det, men tusenvis av mennesker møtte opp for å se på to borderline retards fra Oslo, sier Yosef med et fett glis.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Det beste med Monaco-turen var kvinnfolka! De har et helt annet preg over seg enn norske damer. Jeg er nylig blitt singel, så jeg stakk ikke dit for å bli kompis med de, for å si det sånn. Jeg følte meg åpen for nye, intime relasjoner, ler Tshawe.

- Ikke bare groupies, ass
Og som superstjerner i Frankrike regner vi med at det ikke skortet på groupies der nede?

- Selv om de fleste vet hvem vi er i de landene vi er på listene i, er det ikke bare groupies vi henger med, ass. Nå i Monaco stakk vi for eksempel til andre steder enn kjendisfestene for å se om det funka også uten å være kjent. Nå skal det sies at vi nesten må jobbe for å være anonyme der nede. Det er sært, men vi er stjerner der nå, noe som er veldig uvant. Vi er vant med å bli kjent igjen i Tromsø, ikke i Paris, sier Tshawe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Eirik Baardsen

Også mye hardt arbeid
Men livet som artist handler ikke bare om jetset-liv, festing og damer.

Tshawe og Yosef har holdt på som Madcon siden 1992, men har aldri før vært i nærheten av den typen suksess de nå opplever. Veien har vært lang og hard, men gutta vet at det er nå arbeidet virkelig begynner.

- Det kan være slitsomt i den forstand at det tapper deg fysisk. Men vi klager ikke. Vi er kommet opp på et visst nivå nå, og det skal tære på. Det er sånn, la oss si, Rhianna har det, sier Tshawe.

Ny plate på trappene
Neste punkt på programmet kommer 1. desember i år. Da slipper Madcon sin nye plate «An inCONvenient truth», og skal vi tro gutta selv vil det bli en miks av suksessformelen på «Beggin» og nye musikalske veier.

- Selv om vi alltid ønsker å utvikle oss, er det for tidlig å forlate sounden vi hadde på den forrige helt ennå, mener Tshawe.

- Dessuten har vi aldri vært bare en ting. I tillegg til at videreutvikler suksessformelen vår med «Beggin», inkorporerer vi elementer av tidlig 90-talls hiphop og mer jazza greier, supplerer Yosef.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det blir en partyskive
- «An inCONvenient truth» blir en partyskive musikalsk sett. Den er veldig «up» og glad på det planet. Men noen av låtene har seriøst innhold. Vi har begge mistet mennesker som sto oss nære i det siste, noe som kommer frem på låta «Gone». Den er et lite brev til min bestekamerat og Yosefs far. Jeg har aldri hørt Yosef skrive så seriøst om sine egne følelser før. Men vi fokuserer fortsatt først og fremst på å underholde. Vi vil at folk skal danse først, og så skjønne greia med tekstene senere, sier Tshawe.

- Ja, enig, smiler Yosef.

Tenker ikke på å være kommers
Når man har gjort såpass suksess som Madcon opplever ofte artister press fra ytre krefter som plateselskap og publikum i det å levere stadig like kommersiell musikk. Men det er ikke noe gutta har tenkt på i det hele tatt, hevder de.

- Man bare lager musikk, ikke sant? Man tenker ikke over det på forhånd. Vi er genuine musikere og føler ikke noe press fra noen om hva vi skal lage, sier Tshawe.

- Ja, vi bare uttrykker oss, fortsetter Yosef.

- Vi har en veldig selvtillit i det vi gjør, og det er noe jeg mener man må ha, legger Tshawe til.

Det blir stille i noen sekunder, før Yosef åpner munnen for å få det siste ordet.

- Ja, det er som når du er på bar og prøver å få knulle en dame. Du får det ikke til om du ikke virkelig tror på det sjøl.

«An inCONvenient truth» er ute 1.desember.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 22/11 2008.

Les også