10 sanger jeg helst vil glemme

Vår musikkanmelder har tatt turen til de flaueste delene av musikksamlingen.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(Side2:) Gjennom livet vil man like mye rart. Alt fra å blande alle brustypene i butikken i ett og samme glass til å synes at det er en god ide å ha sukker på leverpostei. Det samme gjelder egentlig musikk. Det finnes ikke ett menneske som ikke har noen musikalske skjellett i skapet. Vi har åpnet opp vårt skap, og dratt fram de 10 aller verste.

Eller, vi har i hvert fall fått vår relativt gamle musikkanmelder til å finne siden skjellett. Noe som selvfølgelig betyr et uutgrunnelig mobbegrunnlag for resten av redaksjonen når julebordet skal arrangeres.

Hvis du selv har en liste over dine flaue musikkøyeblikk, eller mener at musikkanmelderen vår slettes ikke har noe å være flau over så kan du jo bruke kommentarfeltet nederst i saken. Vi ba forresten om en begrunnelse på hver sang, men fikk som svar at det egentlig burde være selvforklarende. Muligens er vi enige, muligens er vi ikke. Uansett så har vi klart å lirke ut noen ord.

Uansett, her er listen - rangert fra 1 til 10:

1. Gorky Park - Bang

Det er egentlig ikke sangen i seg selv, som selvfølgelig nok er eksempel på alt som var feil med 80-tallshardrocken, men like mye hvor mye jeg hevdet at sangen var genial. Det er den ikke.

2. White Lion - When the Children Cry

Powerballader burde muligens vært forbudt ved lov, sammen med alt for pretensiøse musikere (hører du, Bono?). Det er godt ment, vi hører det. Men uffda.

3. Michael Bolton - Sitting on the Dock of the Bay

Jeg har bare en unnskyldning: Jeg hadde aldri hørt originalen. Jeg sverger.

4. Rocksteady Crew - Hey You

Unnskyldning er at jeg var breakdancer som ung, men at jeg samtidig hørte på Afrika Bambataa og Grandmaster Flash - og dette. Vel... nei. Det finnes det egentlig ikke noen unnskyldning for.

5. Video Kids - Woodpeckers from Space

Den gangen da denne kom tok jeg den opp på en kassett (90 minutter på to sider med kun denne sangen), hadde den med på ghettoblaster på skolen, gikk i alle friminuttene og spilte den mens jeg sirklet rundt skolebygningen. Unnskyld til alle lærerne på Kihle Skole.

6. Andungen Kvakk Kvakk

Jeg er ikke så flau over denne sånn egentlig, siden jeg var relativt liten da jeg likte den. Det er mer for å be om unnskyldning til mine foreldre som måtte høre meg synge den hele dagen i tre-fire år.

7. Europe - The Final Countdown

Uffda. Mer flau hardrock. Ja, det var harde tider på 80-tallet.

8. Paul Hardcastle - 19

Jeg synes faktisk sangen er litt bra fortsatt, ikke så mye musikalsk kanskje - men jeg er mest flau over hvor mye jeg likte sangen. Jeg hadde fire forskjellige singler, to LP'er med den og laget til og med en egen t-skjorte med 19 på. Pluss at jeg forlangte å få det nummeret, uten hell, både på fotballbanen og håndballbanen.

9. Starship - We Built This City

Teksten oppsummerer det: We built this city on rock and roll - og rev den ned med dette makkverket. Jeg virkelig digget sangen.

10. Beach Boys - Kokomo

Hvordan kunne jeg vite at de hadde vært tusen ganger bedre enn dette? Hmmm. Ok, jeg kunne ha tyvkikket på musikksamlingen til fatter'n. Sorry.

PS! Jeg gir en ekstra æresplassering for følgende låt, som jeg lenge hevdet var den beste fra gruppen. Jeg trenger ikke å forklare hvorfor det er feil, regner jeg med?

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2009.

Les også