«Kamikaze»-aktuelle Mia Hundvin om skandaleårene

– Jeg skulle vise at det ikke bare var trøbbel med meg, men så klarte jeg å brenne ned hotellrommet mitt

I TVNorges nye humorprogram må Mia Hundvin utføre pinlige oppdrag med skjult kamera, men det er ikke første gang eks-idrettsutøveren blir flau over seg selv.

<b>MIA HUNDVIN</b>: Mia Hundvin prøver seg som skjult kamera-komiker på TVNorge. Her og Nå møtte henne på Discoverys høstlansering.
MIA HUNDVIN: Mia Hundvin prøver seg som skjult kamera-komiker på TVNorge. Her og Nå møtte henne på Discoverys høstlansering. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

– Det er det jævligste jeg har gjort noensinne, sier Mia Hundvin (46) lattermildt.

Den tidligere håndballstjernen snakker om det nye humorshowet hun er med i denne høsten.

I TV-programmet «Kamikaze» konkurrer hun mot komikerne Calle Hellevang-Larsen (46) og Magnus Devold (36), der trioen må utføre ubehagelige oppdrag utenfor komfortsonen. Alt ledet av programleder Jon Almaas (56).

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

Humorshowet «Kamikaze»

– Jeg fikk et spørsmål fra Jon om jeg hadde lyst til å være med å konkurrere, og jeg mener han holdt det at det var skjult kamera skjult for meg. Calle og Magnus er jo komikere, så de kan skru det av og på. Det klarer ikke jeg.

– Det var flaut, det var kleint og jeg syntes synd på folk. Jeg fikk dårlig samvittighet. Men verst gikk det utover oss selv. Det er humor på egen bekostning, forteller Mia til Her og Nå.

<b>KAMIKAZE:</b> Jon Almaas leder Mia, Calle Hellevang-Larsen og Magnus Devold i høstens nye humorprogram.
KAMIKAZE: Jon Almaas leder Mia, Calle Hellevang-Larsen og Magnus Devold i høstens nye humorprogram. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Med skjult kamera må hun motvillig utføre oppgaver mot intetanende nordmenn. 46-åringen erindrer med gru noe av det flaueste hun gjorde i programmet.

– Vi måtte sitte på en kafé, og se på klipp av ting som vi har gjort på TV. Bare det å sitte på et offentlig sted med høy lyd på telefonen er flaut nok i seg selv, men i tillegg skulle vi vise opptakene til kafégjestene å si, «Er jeg ikke flink?» Det var helt forferdelig, meddeler Mia.

Les også: Programleder Jon Almaas: – Jeg liker ikke oppmerksomhet i offentligheten

Tidligere håndballspiller

Den tidligere håndballspilleren, som i dag jobber som TV-produsent, innrømmer dog at det ikke er første gang hun blir flau over seg selv.

Mia var bare 21 år da hun slo gjennom med et brak på landslaget i 1998. Samme år var hun med på å ta EM-gull, og allerede året etter tok hun og håndballjentene VM-seieren på hjemmebane.

Men Mia fikk like mye oppmerksomhet for spilloppene utenfor banen som på, noe som ikke alltid falt i god jord hos daværende landslagstrener Marit Breivik. Den unge håndballspilleren var munnrapp, rebelsk og uten filter.

<b>MARIT BREIVIK:</b> Mia sammen med trener Marit Breivik i år 2000. Landslagssjefen var ikke alltid like glad for krumspringene til sin unge spiller.
MARIT BREIVIK: Mia sammen med trener Marit Breivik i år 2000. Landslagssjefen var ikke alltid like glad for krumspringene til sin unge spiller. Foto: Terje Bringedal/NTB

Hennes kjærlighetsliv, de fargerike frisyrene og det vakre utseende ble også gjenstand for pressens skriverier. 25 år senere har Mia fått et litt annet perspektiv på den tiden.

– Jeg føler jeg har levd tre liv. Håndball-livet mitt den gangen var helt fantastisk. Det var veldig gøy, og så var jeg veldig ung. Jeg kan se gamle intervjuer av meg selv og dø innvendig, for det er så jævlig flaut.

– Det skulle egentlig ikke vært lov å intervjue en 21-åring. De tror de vet alt, og så kan de ingenting. Men der og da, var det helt fantastisk, smiler Mia.

Les også: (+) Jeg fikk sparken på det mest nedrige vis. Bør jeg virkelig tilgi dette?

Godt forhold til pressen

46-åringen har tidligere vært i forhold med kjente profiler, men har alltid vernet om privatlivet. Hun fikk to barn med snøbrett-legenden Terje Håkonsen (48), og selv om de var et par i mange år finnes det få offentlige bilder av dem sammen.

Nysgjerrigheten pressen har vist for hennes kjærlighetsliv tar hun med knusende ro.

– Nå er jeg blitt så gammel. Jeg jobber i TV-bransjen, men på den andre siden. Det er veldig behagelig. Mine barn er snart blitt voksne, så nå trenger jeg ikke bry meg så mye om det heller.

– Folk som sier at norsk journalistikk er ille, og at de er ute etter dem – det er de ikke. Om jeg blir stilt et privat spørsmål, er det bare å si høflig, «nei takk». Min opplevelse er at norsk presse respekterer det. Danskene og engelskmenn er verre, forteller Mia, som selv spilte for danske klubber i en årrekke.

<b>HØYDEPUNKT</b>: Mia og håndballjentene tok VM-gullet i 1999. Her er hun i aksjon under finalen mot Frankrike på Lillehammer.
HØYDEPUNKT: Mia og håndballjentene tok VM-gullet i 1999. Her er hun i aksjon under finalen mot Frankrike på Lillehammer. Foto: Holm, Morten/NTB

Tobarnsmoren innrømmer imidlertid at det ikke var like lett å være i rampelyset da hun var ung.

– Jeg har sagt så mye dumt. Ikke at jeg alltid tenker før jeg snakker nå heller. Men det var lett å havne i trøbbel hvis du var litt spontan, eller bare tullet. For folk er veldig streite, i hvert fall i idrettsmiljøet, sier hun.

Les også: Therese Johaug: – Jeg bare lå i senga og gråt

Brant ned hotellrommet

Til landslagssjefen lovet Hundvin på tro og ære at det ikke skulle komme noe mer tull fra henne.

– Jeg skulle vise at det ikke bare var trøbbel med meg, at jeg var der kun for å spille håndball. Men så klarte jeg å brenne ned hotellrommet mitt, forteller en flau Mia.

<b>REBELL:</b> Mia fikk raskt et rebell-stempel da hun entret rampelyset som ung håndballspiller. Her feirer hun VM-seieren i 1999 sammen med håndballjentene.
REBELL: Mia fikk raskt et rebell-stempel da hun entret rampelyset som ung håndballspiller. Her feirer hun VM-seieren i 1999 sammen med håndballjentene. Foto: Geir Olsen/NTB

Under en turnering med landslaget i Leipzig i år 2000, hadde håndballspilleren hengt klær til tørk inne på hotellrommet før hun sovnet. Etter hvert våknet hun av en stank, og kontaktet resepsjonen.

Da personalet gikk inn på Mias rom for å undersøke, sto flammene rett mot dem. Etter å ha slokket brannen, fant de raskt årsaken til situasjonen: Mias overtrekksdrakt som hang til tørk over en varm lampe.

– Og jeg som hadde sagt at jeg hverken skulle si eller gjøre noe som ikke hadde med håndball å gjøre. Så skjedde det …

– Du har nok historier til en god bok i det minste?

– Jeg mener jeg har nok til tre bind, men den boka skal aldri skrives. Det tør jeg ikke, det er for flaut. Men tre bind er det i hvert fall. Knausgård, du kan ta deg en bolle! ler Mia spøkefullt.

«Kamikaze» sendes på TVNorge og Discovery+ mandager kl. 21.30.

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2023.

Les også