Jakob Oftebro roser skuespillerfaren Nils Ole

Jakob Oftebros sterke melding til skuespillerpappa Nils Ole: – Er som med idrettsforeldre

Som tidenes nest yngste, kom Jakob Oftebro inn på teaterhøgskolen som 18-åring. Han takker pappa Nils Ole som har vært en avgjørende støttespiller.

<b>JAKOB OFTEBRO:</b> Jakob Oftebro er sønn av skuespillerveteranen Nils Ole Oftebro, som har spilt en avgjørende rolle for Jakobs yrkesvalg. Her fra da de spilte «Peer Gynt» sammen på Gålå i 2018.
JAKOB OFTEBRO: Jakob Oftebro er sønn av skuespillerveteranen Nils Ole Oftebro, som har spilt en avgjørende rolle for Jakobs yrkesvalg. Her fra da de spilte «Peer Gynt» sammen på Gålå i 2018. Foto: Tone Sidsel Sanden/Arkiv Dølen
Sist oppdatert

Under årets Gullruten vant Jakob Oftebro (37) prisen for beste birolle som narkokongen Freddy Hælvette i serien «Kids in Crime».

Dette var 36-åringens aller første Gullruten-seier. Serien vant også prisen for beste dramaserie.

­– Det er en veldig annerledes rolle enn jeg har gjort tidligere og desto mer stas er det å vinne.

– Her har jeg bokstavelig talt gått inn i rollen med hud og hår og har både klippet og farget håret blondt og tusjet ned kroppen med tatoveringer, forteller Jakob.

Nordens språkpris

Jakob er ikke fremmed for å gi alt for en rolle, og han har tidligere blant annet lært seg både flytende svensk og dansk som en del av forberedelsene til film-innspillinger.

Så overbevisende har han blitt i de nordiske språkene, at han ble tildelt Nordens språkpris i 2014.

– Jeg er nok absolutt en skuespillernerd. For meg har det aldri vært noe alternativ. Jeg har aldri holdt på med noe annet, eller vært glad i noe annet.

<b>VANT:</b> Jakob Oftebro var nominert til Gullruten for første gang og vant prisen for beste birolle.
VANT: Jakob Oftebro var nominert til Gullruten for første gang og vant prisen for beste birolle. Foto: Tuva Åserud/NTB

– Så var jeg heldig som kom inn på teaterhøgskolen tidlig, forteller Jakob, som entret Statens teaterhøgskole i en alder av 18 år, som tidenes nest yngste.

Les også: Iben Akerlie om ekskjæresten Jakob Oftebro: – Jeg var i mange år kjent som «dama til»

Sønn av skuespiller Nils Ole Oftebro

Det er heller ikke til å komme bort fra at unge Oftebro også er arvelig belastet. Som sønn av skuespillerveteranen Nils Ole Oftebro (78), kjent fra en rekke store oppsetninger, har skuespillerkunsten alltid vært tett på livet.

– Pappa har vært helt utrolig. Det er litt som med idrettsforeldre, tror jeg. Å ha foreldre som støtter deg, om det er å kjøre deg til stevner eller noen du kan snakke med, er avgjørende.

– Pappa har sett meg spille og gitt meg tilbakemeldinger på hva jeg kan forbedre, forteller Jakob om farens betydning for sitt yrkesvalg.

– Han har alltid vært en jeg kan prate med, og som skjønner hva det handler om. Når jeg sier jeg er nervøs, forstår han. Det er det ikke alle som gjør, det er tross alt et spesielt yrke. Pappa har vært en veldig god støttespiller.

Les også: Tobias Santelmann om diagnosen: – Jeg hadde klart å skjule det så godt, så lenge

Kjæresten Hannah Chocron

For fire år siden opplevde Jakob selv å bli pappa for første gang, da han og kjæresten Hannah Chocron (30) fikk en datter sammen.

<b>FLOTT PAR:</b> Jakob Oftebro og Hannah Chocron avslørte at de er et par i 2017. Året etter ble de foreldre til en liten jente.
FLOTT PAR: Jakob Oftebro og Hannah Chocron avslørte at de er et par i 2017. Året etter ble de foreldre til en liten jente. Foto: Jan Kåre Ness/NTB

Til Her og Nå forteller han at papparollen har gjort det lettere å finne en balanse i livet.

– Jeg elsker både familien og jobben, så jeg føler meg veldig heldig. Å bli pappa har gjort det lettere å velge i jobben. Jeg sier ja til det som passer, og sier kanskje nei til de tingene som ikke passer like godt, sier Jakob med et smil.

Les også: (+) «Mamma, du trenger ikke å ringe meg hver dag», sa min datter, men jeg klarte ikke å la være

Hemmelighetsfull

Da vi møtte Jakob i forbindelse med Gullruten-nominasjonene, lyste en solid, blank sølvring opp på Jakobs høyre ringfinger.

Det vekker en mistanke om at Jakob og hans kjære Hannah har tatt forholdet et steg videre. I Norge bæres en forlovelsesring tradisjonelt sett på venstre ringfinger, og gifteringen på høyre.

<b>RING PÅ FINGEREN:</b> Jakob hadde en solid sølvring på høyre ringfinger i forbindelse med annonseringen av årets Gullruten-nominasjoner.
RING PÅ FINGEREN: Jakob hadde en solid sølvring på høyre ringfinger i forbindelse med annonseringen av årets Gullruten-nominasjoner. Foto: Svein Brimi

– For en flott ring! Betyr dette at et giftermål har funnet sted?

– Er det ikke en nydelig ring? Ingen kommentar! sier Jakob og ler, før han hastet av gårde fra pressetreffet.

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2023, og sist oppdatert 13/09 2023.

Les også