Christian og Martine Ingebrigtsen

– Christian var helt fantastisk

2023 har bydd på en rekke høydepunkter for nygifte Christian og Martine Ingebrigtsen, og i april meldte livets aller største gave sin ankomst.

<b>CHRISTIAN OG MARTINE: </b>Christian og Martine har holdt sammen i elleve år og i 2021 fridde «A1»-sangeren. Martine beskriver Christian som en trygg og varm pappa og partner.
CHRISTIAN OG MARTINE: Christian og Martine har holdt sammen i elleve år og i 2021 fridde «A1»-sangeren. Martine beskriver Christian som en trygg og varm pappa og partner. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Tonene fra barndommens jul fyller stuen hjemme hos Christian (46) og Martine (32) Dønheim Ingebrigtsen.

I pappas armer følger lille Cara Dønheim Ingebrigtsen (7 md.) nysgjerrig med på lysene som danser livlig ved siden av LP-spilleren.

Det er bare dager til Christian drar ut på den tradisjonsrike juleturneen, og den erfarne artisten tar inn all den julestemningen han kan få sammen med sin lille familie før avreise.

– Vi pynter juletreet allerede i løpet av de første ukene i november. Vi pleier å gjøre det sammen like før jeg drar på juleturné. Da pynter vi og hører på pappas (Stein Ingebrigtsen red.anm.) juleplate.

– Neste gang vi har mulighet til å dekorere treet, er på lillejulaften. Men da er jeg så sliten etter 50 konserter på en måned, at jeg ikke har overskudd til det, erkjenner den relativt nybakte småbarnspappaen.

<b>VAKKERT HJEM:</b> Christian og Martine trives godt i den flotte leiligheten på Abildsø i Oslo. De åpner likevel for at behovet for noe større kan melde seg om det med tiden blir nok en familieforøkelse. 
VAKKERT HJEM: Christian og Martine trives godt i den flotte leiligheten på Abildsø i Oslo. De åpner likevel for at behovet for noe større kan melde seg om det med tiden blir nok en familieforøkelse.  Foto: Svein Brimi

Året for milepæler

Å spre julestemning i kirkerom over det ganske land, er for «A1»-vokalisten en av julens fineste tradisjoner. Med de nostalgiske juletonene sniker julestemningen seg på. I år har det likevel vært litt tyngre å pakke kofferten.

– Jeg savner alltid Martine når jeg er ute og reiser. Nå er det to å savne …

En liten gjesteopptreden fra kone og barn i forbindelse med pappas julekonserter blir det i løpet av de travle ukene. Men det er også det. Når familien endelig gjenforenes kvelden før kvelden, setter de kursen mot Vestlandet, hvor julen feires sammen med Martines familie.

Når endelig julefreden senker seg, kan Christian og Martine se tilbake på det som har vært et år helt utenom det vanlige.

– Dette har vært det travleste året siden «A1» var helt på høyden. Vi skviset like gjerne inn en baby, dåp, oppussing av leiligheten og bryllup på samme tid! Det har virkelig vært noen av livets største milepæler på ett og samme år.

– Vi har gjennomført Asia-turné med «A1», en England-turné og en Norgesturné. Nå gjenstår bare juleturneen som selve kronen på verket. Det har vært helt vanvittig travelt og på samme tid det beste året noen gang.

Christian blir med god grunn nærmest andpusten bare av å ramse opp årets begivenheter. Og da glemte han likevel å nevne singelslippene i løpet av året. Det glemte han for så vidt også på utgivelsestidspunktet.

– Plutselig ble jeg gjort oppmerksom på at jeg skulle gi ut en singel dagen etter! Så travelt hadde jeg det at jeg ikke fikk med meg at jeg skulle slippe singel, rister Christian lattermildt på hodet, og understreker samtidig at det har vært et helt fantastisk år.

Les også: Christian Ingebrigtsen: Mob­bin­gen har satt uhel­bre­de­li­ge spor

<b>VERDENSIDOLER:</b> Christian gjorde stor suksess med boybandet A1 på tidlig 2000-tallet. Gutta holder det fortsatt gående og har i år blant annet tilbakelagt en heftig Asia-turné. Her fra en konsert i Manila i oktober. 
VERDENSIDOLER: Christian gjorde stor suksess med boybandet A1 på tidlig 2000-tallet. Gutta holder det fortsatt gående og har i år blant annet tilbakelagt en heftig Asia-turné. Her fra en konsert i Manila i oktober.  Foto: Privat

Stolt pappa

Cara er en tro kopi av sin far da han var liten, bekrefter Martine. Det har hun vært siden hun kom til verden ni dager etter termin. Blant årets høydepunkter, er det nygifte paret ikke i tvil om hvilket som troner helt der oppe.

– Det er det største som har hendt oss. Jeg trodde før at jeg skjønte hvor stort det ville bli å få barn. Der tok jeg feil. Det har gitt livet en helt ny dimensjon og mening. Jeg er så stolt over Cara, forteller Christian med en varme i stemmen.

Han ser kjærlig bort på datteren, som har funnet roen på mammas fang.

– Gjennom 25 år har karrieren vært livet mitt. Plutselig innser jeg jo at det er dette som er livet.

Martine forteller om et rørende møte mellom far og datter like etter fødselen.

– Christian var helt fantastisk både under fødselen og da Cara kom til verden. Han var så rolig og trygg. Vi har vært sammen så lenge at han vet akkurat hva jeg trenger – og ikke trenger. Så var det så fint å se da han fikk holde Cara for første gang, sier Martine med et kjærlig smil.

Christian gjengjelder smilet.

<b>TAKKNEMLIG:</b> – Jeg har 25-årsjubileum som artist i år. Tenk at jeg fortsatt lever av drømmen min, det er jeg så utrolig takknemlig for, forteller sangeren, som har lagt bak seg milepæler på rekke og rad i 2023. 
TAKKNEMLIG: – Jeg har 25-årsjubileum som artist i år. Tenk at jeg fortsatt lever av drømmen min, det er jeg så utrolig takknemlig for, forteller sangeren, som har lagt bak seg milepæler på rekke og rad i 2023.  Foto: Svein Brimi

– Det var et så ufattelig stort øyeblikk. Jeg var ikke forberedt på at jeg skulle bli bedt om å ta av skjorta og holde henne tett på kroppen med en gang. Men det var en fantastisk følelse.

Les også: (+) Hvor mye kan bonusforeldre kreve å delta i barnas liv?

Gjenkjente ikke datteren

Cara var bare to uker gammel da barselbobla sprakk og Christian måtte dra ut på sin første turné. Det skulle bli tøffere enn 46-åringen hadde forutsett.

– Da jeg kom tilbake, var det en sorg at jeg hadde gått glipp av så mye utvikling. Hun hadde endret seg sånn at jeg ble usikker på om jeg hadde kjent henne igjen om jeg hadde sett henne på gaten. Det gjorde at jeg ble skikkelig lei meg, medgir den hengivne pappaen, og legger til noen refleksjoner han har gjort seg i etterkant:

– Pappa, som også er musiker, var mye på turné da jeg var liten. Det gikk jo kjempefint! Jeg ble bare ekstra glad da han kom hjem. Så jeg skal sørge for å være ekstra godt til stede når jeg kommer hjem igjen.

<b>SOM FAR SÅ SØNN:</b> Hjemme hos familien Ingebrigtsen, spiller pappa Stein Ingebrigtsens juleplate i bakgrunnen. Det er fem år gamle Christian som er avbildet på forsiden av LP-platen. 
SOM FAR SÅ SØNN: Hjemme hos familien Ingebrigtsen, spiller pappa Stein Ingebrigtsens juleplate i bakgrunnen. Det er fem år gamle Christian som er avbildet på forsiden av LP-platen.  Foto: Svein Brimi

Levende lys, duften av røkelse, lyden av julemusikk og smaken av julemarsipan. Alle ingrediensene for julestemning er på plass hjemme hos familien Ingebrigtsen denne vinterkvelden.

Gleden og forventningene over å feire sin aller første jul med Cara, er likevel hovedingrediensen i årets feiring. I en alder av 46 og 32 år, kjente de begge på at tiden var inne for en familieforøkelse.

– Cara var veldig ønsket. Jeg var klar for å bli pappa. Frem til da hadde jeg realisert de fleste drømmene mine, bortsett fra å bli pappa. Det føltes som en perfekt timing. Så innrømmer jeg å ha tenkt etter å ha møtt Cara: «Hvorfor har vi ikke gjort dette tidligere?» ler Christian hjertelig.

Martine nikker samtykkende.

– Vi har vært veldig glade i å reise og oppleve verden sammen. På dette tidspunktet i livet følte vi at det var andre ting som var viktigere, medgir den sympatiske Ålesunds-jenta, hvor Christian repliserer kjapt:

– Så hjalp det at jeg fikk fingeren ut og fridde!

Les også: Kirsten og Thorir har vært sammen i over 30 år: – Jeg er utrolig stolt over Thorir

Lagt om livsstilen

Å bli en moden pappa, har uunngåelig satt i gang noen tankeprosesser hos sangeren.

– Jeg har allerede tenkt over når hun er 15 år og pappa skal hente henne på skolen som 60-åring. Det har gjort meg bevisst på å holde meg i form.

– Jeg vil ikke at hun skal bli flau over pappaen sin. Og jeg må ta vare på helsa mi, slik at jeg kan være der for henne lengst mulig, understreker Christian, som i midten av november hadde logget 150 treningsøkter i 2023.

<b>MODEN PAPPA:</b> Christian har tatt grep om helsen de siste årene, og har i skrivende stund logget hele 150 treningsøkter. Det er motivert av ønsket om å være der for Cara så lenge som mulig. Litt julemarsipan og noe godt i glasset er det likevel plass til i julen. 
MODEN PAPPA: Christian har tatt grep om helsen de siste årene, og har i skrivende stund logget hele 150 treningsøkter. Det er motivert av ønsket om å være der for Cara så lenge som mulig. Litt julemarsipan og noe godt i glasset er det likevel plass til i julen.  Foto: Svein Brimi

Og skal vi tro paret, vil selv julaften by på en økt sammen med Christians sporty svigerfamilie. Som om det ikke er heftig nok å gjennomføre et juleturné-maraton i adventstiden.

– Svigerfar vil sikkert ha meg med på joggetur på julaften. Men han er så sprek at han løper jo bare fra meg, ler den nyfrelste treningsentusiasten.

Før Cara har rundet året, har hun rukket å bli en verdensborger. Den lille globetrotteren har allerede vært med på konsert i både Dubai og Spania, og hun var bare to uker gammel da hun overvar sin første «We love the 90s»-konsert med pappa.

På nyåret har den travle familien planer om å roe ned reiseaktiviteten – om enn for noen måneder.

– Jeg starter året med pappaperm. Det gleder jeg meg veldig til! Da blir det mye pappa-og-Cara-tid og jeg blir nødt til å ta det litt roligere. Det har vi alle godt av, erkjenner Christian.

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2023, og sist oppdatert 19/12 2023.

Les også