Martin Ødegaard og Helene Spilling

Martin Ødegaard tok med kjæresten til Skaugum: – Martin kan godt være litt flau i dag

Dagen etter Kypros-seieren deltok Martin Ødegaard på den årlige vennskapskampen på Skaugum. Til alles store overraskelse dukket også Arsenal-heltens kjæreste Helene Spilling opp i Team Skaugum-drakt.

<b>KJÆRLIG ERTING:</b> Både Martin og resten av Team Skaugum flirte da den noe uerfarne fotballspilleren Helene viste frem sin særegne innkast-teknikk.
KJÆRLIG ERTING: Både Martin og resten av Team Skaugum flirte da den noe uerfarne fotballspilleren Helene viste frem sin særegne innkast-teknikk. Foto: Terje Pedersen/NTB
Publisert

Tradisjonen tro inviterte kronprinsparet og Norges Fotballforbund til den årlige vennskapskampen på Skaugum, som har som formål å aktivisere, samle og støtte spillere med ulike funksjonsnedsettelser.

I år var det Bøn Unified fra Eidsvoll som skulle få bryne seg på kronprinsfamiliens lag på Skaugum stadion.

På plass var også kommentatorlegenden Arne Scheie, som på sedvanlig vis kommenterte kampen som skulle bli usedvanlig spennende.

– Det er skikkelig fint for oss å få være med på dette, og utrolig viktig å vise den bredden vi har i fotballen og idrett generelt. Idretten skal være for alle og et sted man kan høre hjemme, uansett hvem man er, sa kronprinsesse Mette-Marit om arrangementets aller viktigste budskap.

Les også: Helene Spilling: – Det var ikke en bra dialog med ham. Jeg ble deprimert

<b>OVERRASKET</b>: Landslagsstjernen Martin Ødegaard hadde kjæresten Helene Spilling på laget under den årlige vennskapskampen på Skaugum.
OVERRASKET: Landslagsstjernen Martin Ødegaard hadde kjæresten Helene Spilling på laget under den årlige vennskapskampen på Skaugum. Foto: Marius Gulliksrud

Team Skaugum

Team Skaugum hadde blant annet sikret seg England-proffene Maren Mjelde (33), Guro Bergsvand (29) og Martin Ødegaard (24) for anledningen.

Håpet var å gjøre noe med den nedslående statistikken gjennom de syv årene kampen har blitt arrangert, men det endte likevel med tap for Skaugum.

<b>HELBOM:</b> Prins Sverre Magnus og Martin Ødegaard fortviler etter å ha spolert en stor sjanse. 
HELBOM: Prins Sverre Magnus og Martin Ødegaard fortviler etter å ha spolert en stor sjanse.  Foto: Marius Gulliksrud

– Vi ga alt, men de gjorde det vanskelig for oss. Det er en veldig fin greie å være med på. Vi har vært her en gang før også. Fotball er for alle, forteller Martin etter kampen. Arsenal-kapteinen forteller at det var hyggelig å spille på lag med kronprinsfamilien.

– Det var gøy. De leverte og hadde noen scoringer og bra bidrag, oppsummerte han etter kampen.

Les også: Erling Braut Haaland: – Meditasjon har hjulpet meg mye

Kjæresten Helene Spilling

Til manges overraskelse dukket også Martins dansekjæreste Helene Spilling (27) opp som superreserve på Skaugum.

­– Jeg kan jo ikke dette her og helt ærlig var det litt skummelt. Men jeg tenkte det var morsomt å prøve noe nytt. Kjenne på hvordan hverdagen til en fotballspiller er, sier Helene med et smil til Her og Nå.

Underveis var det en helt spesiell hendelse som vekket både latter og god stemning blant spillerne. Helenes innkast var nemlig av det noe særegne slaget.

– Hun kan jobbe litt med innkast-teknikken, men utover det så var det mye vilje, og hun ga alt hun kunne, flirte Arsenal-spilleren etter kampen.

Hovedpersonen selv rister lett på hodet når vi spør henne om innkast-fadesen.

– Martin kan godt være litt flau i dag. Hovedfokuset mitt var å treffe ballen med foten. Jeg fikk noen innkast-tips av ham underveis der. Men jeg holdt ikke mål, innrømmer Helene, tydelig misfornøyd med egne prestasjoner.

Les også: (+) Vi var som skapt for hverandre. Så fortalte jeg hva som hadde skjedd på jobbintervjuet

<b>KJÆRLIGHETSERKLÆRING:</b> Proffdanseren Helene levnet ingen tvil om at Martin er hennes utkårede. Hun bar et diskret kjede med bokstaven «M» rundt halsen kampdagen.
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Proffdanseren Helene levnet ingen tvil om at Martin er hennes utkårede. Hun bar et diskret kjede med bokstaven «M» rundt halsen kampdagen. Foto: Marius Gulliksrud

Prins Sverre Magnus

Det var ikke bare kjæresten Martin Ødegaard som viste Helene omsorg denne regnfulle ettermiddagen. Prins Sverre Magnus (17) synes underveis i kampen å ta jobben med å holde humøret til den noe uerfarne fotballspilleren på topp.

De to ble stadig observert i lystig dialog, og prinsen ga danseren flere vennlige klapp på skulderen.

– Han prøvde hele tiden å muntre meg opp. Han sa: «Bra innsats!» og slike ting, forteller Helene takknemlig.

<b>FANT TONEN:</b> Det var veldig god stemning mellom prins Sverre Magnus og Helene Spilling både på banen og på benken. Han tok godt vare på proffdanseren, og ga henne en «pep talk» på sidelinjen.
FANT TONEN: Det var veldig god stemning mellom prins Sverre Magnus og Helene Spilling både på banen og på benken. Han tok godt vare på proffdanseren, og ga henne en «pep talk» på sidelinjen. Foto: Marius Gulliksrud

Dette var første gangen Helene møtte kronprinsfamilien, og hun uttrykker takknemlighet for den vennligheten hun ble møtt med.

– Det var veldig stort å få møte dem, og de tok meg veldig godt imot da jeg kom inn dørene. De syntes det var veldig hyggelig at jeg skulle være med på kamp. De fortalte også at de har fulgt med på «Skal vi i danse», forteller «Mesternes mester»-deltageren.

<b>GOD STEMNING:</b> Helene forteller at hun ble tatt svært godt imot av kronprinsfamilien, og stemningen på sidelinjen var munter. Her sammen med kronprinsesse Mette-Marit og fotballpresident Lise Klaveness.
GOD STEMNING: Helene forteller at hun ble tatt svært godt imot av kronprinsfamilien, og stemningen på sidelinjen var munter. Her sammen med kronprinsesse Mette-Marit og fotballpresident Lise Klaveness. Foto: Marius Gulliksrud
<b>GA ALT:</b> Lagleder Jan Åge Fjørtoft fleipet med den varierende kvaliteten på kronprinsens hodedueller, hvor Haakon repliserte med et lurt smil: – Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av hodeduellene, men bortsett fra det, så var det et veldig sterkt lag vi møtte i år!
GA ALT: Lagleder Jan Åge Fjørtoft fleipet med den varierende kvaliteten på kronprinsens hodedueller, hvor Haakon repliserte med et lurt smil: – Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av hodeduellene, men bortsett fra det, så var det et veldig sterkt lag vi møtte i år! Foto: Terje Pedersen

Prins Sverre Magnus, som spilte sin første vennskapskamp som niåring, sa seg selv svært fornøyd med én scoring i regnet, og han påsto spøkefullt at han og prinsesse Ingrid Alexandra hadde ligget i hardtrening før årets kamp.

<b>GODT HUMØR:</b> Prinsesse Ingrid Alexandra trøstet lillebror prins Sverre Magnus da tapet var et faktum. Søskenparet fleipet og lo, og det var god stemning under hele kampen.
GODT HUMØR: Prinsesse Ingrid Alexandra trøstet lillebror prins Sverre Magnus da tapet var et faktum. Søskenparet fleipet og lo, og det var god stemning under hele kampen. Foto: Marius Gulliksrud

– Jeg og Ingrid Alexandra har vært i Holmenkollen og løpt trapper, fortalte han spøkefullt til lagleder og primus motor bak initiativet, Jan Åge Fjørtoft, etter kampen.

Les også: Prinsesse Märtha Louise: – Grunnen til at jeg sitter her i dag er på grunn av barna mine

Kronprinsessen som lagkaptein

I år som i fjor, var det kronprinsessen som engasjert stilte som lagets kaptein.

Sammen med resten av familien ga hun alt for Skaugum United – og i rollen som vertinne. Hun og kronprinsen lot til å storkose seg under vennskapskampen, som gikk av stabelen for åttende gang.

<b>MÅL!:</b> Her får Sverre en gratulasjonsklem av lagleder og medspiller Jan Åge Fjørtoft etter at ballen endelig havnet i mål.
MÅL!: Her får Sverre en gratulasjonsklem av lagleder og medspiller Jan Åge Fjørtoft etter at ballen endelig havnet i mål. Foto: Terje Pedersen/NTB
<b>MOR OG DATTER:</b> Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit diskuterte flittig på sidelinjen. De fikk begge testet kondisjonen på banen og måtte ha hyppige pustepauser. 
MOR OG DATTER: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit diskuterte flittig på sidelinjen. De fikk begge testet kondisjonen på banen og måtte ha hyppige pustepauser.  Foto: Marius Gulliksrud

Men selv ikke VM-klare Maren Mjelde (Chelsea), Guro Bergsvand (Brighton) og Arsenal-spiller Martin Ødegaard kunne forhindre at kronprinsparets forsterkede lag gikk på tap mot Bøn Unified.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom kampen, men sekunder før slutt avgjorde Bøn United kampen til sin fordel.

– Det var et veldig sterkt lag vi møtte i år. Knallbra innsats. Vi hadde et bra lag vi også, men vi ble slitne, rett og slett. De slet oss ut, innrømmet kronprins Haakon, og fortsatte:

<b>MANNSTERKE:</b> Hele kronprinsfamilien ga alt på banen under vennskapskampen. Den sporty familien innrømmer å ha minimalt med fotballerfaring, men følger spent med når det er landskamp på TV. 
MANNSTERKE: Hele kronprinsfamilien ga alt på banen under vennskapskampen. Den sporty familien innrømmer å ha minimalt med fotballerfaring, men følger spent med når det er landskamp på TV.  Foto: Marius Gulliksrud

– Det er veldig gøy med fotball, men også at vi har med bredden – at idrett skal være for alle. Det viktigste er at man er i aktivitet og har det moro, og det synes jeg vi fikk til i dag, sa en munter kronprins Haakon til pressen etter kampen.

<b>GODT JOBBET:</b> Kronprins Haakon ga alt i kampen og viste at han holder seg i svært god i form. Her får han skryt for innsatsen av datteren Ingrid Alexandra. 
GODT JOBBET: Kronprins Haakon ga alt i kampen og viste at han holder seg i svært god i form. Her får han skryt for innsatsen av datteren Ingrid Alexandra.  Foto: Marius Gulliksrud

Denne saken ble første gang publisert 14/07 2023.

Les også