Prins Harry vil ikke spare noen i familien

Harry vil avsløre alt

Prins Harry er ikke ferdig med sitt oppgjør med den britiske kongefamilien. Snart kommer boken som det påstås vil sjokkere en hel verden.

<b>STARTET BRÅKET:</b> I et intervju med Oprah Winfrey i 2021 tok Harry og Meghan det første oppgjøret med den britiske kongefamilien.
STARTET BRÅKET: I et intervju med Oprah Winfrey i 2021 tok Harry og Meghan det første oppgjøret med den britiske kongefamilien. Foto: NTB/Harpo Productions/Joe Pugliese/Handout via REUTERS/File Photo
Sist oppdatert

Den britiske kongefamilien gruer seg til 10. januar. Da lanseres «Spare», den nye boken til prins Harry (38).

Ifølge forlaget vil boken inneholde prinsens rå og ærlige fremstilling av hans liv til nå. Den usensurerte sannheten om hans opp- og nedturer.

– Prins Harry tar et brutalt oppgjør med sin familie og kongehuset. Han holder ingen ting tilbake. Ingen vil bli spart, forteller en venn av prinsen til The Sun.

– Det virker som prinsen nesten er sykelig opptatt av å fortelle hvor fantastisk han er i forhold til sin far kong Charles og storebror prins William, sier programlederen og spaltisten Deborah Knight.

Les også: Netflix-serien «Harry og Meghan»: Det er nesten ikke til å tro

<b>«SPARE»:</b> Prins Harrys bok Spare kommer på markedet 10. januar.
«SPARE»: Prins Harrys bok Spare kommer på markedet 10. januar. Foto: NTB/Penguin Random House/MEGA

Boken «Spare»

I likhet med flere kongehuseksperter mener hun det er Charles og William som har mest å frykte før bokutgivelsen.

– Dette er uansett slutten på forholdet mellom Harry og hans familie. De kan aldri bli forsonet igjen, sier Knight.

I forhåndsreklamen loves det oppsiktsvekkende og sjokkerende avsløringer om det indre i livet i Europas mest kjente kongehus.

– Boken kan, hvis den leverer den lover, få den seks episoder lange Netflix-serien «Harry og Meghan» til å føles som storm i et vannglass. Det er all mulig grunn til ta på seg sikkerhetsbeltene, sier forfatter og tidligere kongehusekspert i BBC, Tom Bower.

Han mener prinsens oppgjør kan være veldig skadelig for monarkiet i Storbritannia.

– Det er til syvende og sist et spørsmål om hvor mange skandaler det tåler. Kong Charles har et uansett en stor oppgave foran seg. Utfordringene står i kø, sier Tom Bower.

Les også: Brevet fra dronning Elizabeth til prins William ble solgt for 15 000 kroner

Skyggen av prins William

I boken vil prins Harry også fortelle sin versjon av livet i skyggen av broren prins William.

– «Spare» tar leserne umiddelbart tilbake til et av de mest brennende bildene fra det tyvende århundre: to unge gutter, to prinser, som går bak morens kiste – noe verden fulgte med på i sorg og redsel.

<b>ISFRONT:</b> Britiske konge-huseksperter mener prins William og prins Harry aldri vil bli venner igjen.
ISFRONT: Britiske konge-huseksperter mener prins William og prins Harry aldri vil bli venner igjen. Foto: Yui Mok / WPA Rota

–Da prinsesse Diana ble stedt til hvile, lurte milliarder av mennesker på hva prinsene tenkte og følte, og hvordan livene deres ville bli. Nå forteller prins Harry alt, skriver forlaget i en pressemelding.

Boktittelen «Spare», som på norsk kan oversettes til «reserven», kan ifølge britiske mediers tolkning være et stikk til familien om at prins Harry hele tiden har blitt behandlet annerledes enn storebror prins William (40).

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2023, og sist oppdatert 03/01 2023.

Les også