Victoria og Daniel strålte av lykke

Slo tilbake mot de vonde ryktene

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel ser ut til å ha lagt den tunge tiden bak seg. Nå ser de fremover etter en lang periode med utroskap og skilsmisserykter. På Victorias navnedag strålte kronprinsesseparet sammen med barna prinsesse Estelle og prins Oscar.

<b>KRONPRINSESSE OG PRINS:</b> Kronprinsesse Victoria og prins Daniel viste sin lykke på hennes navnedag.
KRONPRINSESSE OG PRINS: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel viste sin lykke på hennes navnedag. Foto: NTB
Sist oppdatert

Tre uker etter at kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) følte at de måtte gå til det uvanlig skritt og offentlig dementere at de hadde ekteskapsproblemer ble kronprinsesseparet hyllet på Stockholm slott.

Anledningen var Victorias navnedag som feires med brask og bram i Sverige.

Den varme mottagelsen må ha varmet for et par som i en lengre periode har vært utsatt for en rykteflom både på sosiale medier og på et svensk underholdnings-nettsted.

Rykter om utroskap

Ifølge svenske medier har de vonde påstandene om både utroskap og en snarlig skilsmisse fra ikke navngitte kilder vært veldig tøffe for Victoria og Daniel, og de så til slutt ingen annen utvei enn å gå til motmæle.

<b>VICTORIA OG DANIEL:</b> Oscar holdt hendene for ørene under salutteringen til ære for mamma.
VICTORIA OG DANIEL: Oscar holdt hendene for ørene under salutteringen til ære for mamma. Foto: NTB

«Det har kommet oss til kjenne at det pågår en omfattende, negativ ryktespredning om vårt private forhold. Påstander om svik i relasjonen og en forestående skilsmisse. Normalt kommenter vi ikke rykter og spekulasjoner, men for å beskytte vår familie ønsker vi å gjøre det klart én gang for alle at de ryktene som spres nå, ikke har noen rot i virkeligheten».

Det skrev de to i en felles kunngjøring på Instagram.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har fått massiv støtte fra det svenske folk etter oppgjøret med ryktene, og de kunne nok også føle varmen fra de fremmøtte da de sammen med barna prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6) kom ut på Slottsplassen på navnedagen.

Les også: Slik holder kronprinsesse Victoria seg i toppform

Kronprinsesse Victorias navnedag

Det svenske Forsvaret hyller kronprinsesse Victoria på navnedagen med arrangement i Stockholms slott indre borggård med både salutt og konsert.

I år kunne feiringen gjenopptas på normalt vis, etter to år med nedskalerte markeringer på grunn av pandemien, men grunnet covid-19 tok kronprinsesse Victoria ikke i mot blomster og gaver fra de fremmøtte.

Det har vært en tradisjon siden 1993 å hylle kronprinsessen på navnedagen. Siden Victoria har fødselsdag 14. juli, og hvert år feirer den på sommerstedet på Öland, er navnedagen en anledning til å gjøre stas på tronarvingen hjemme i Stockholm.

Selv om publikum først og fremst var møtt opp for å hylle kronprinsessen, var mange også opptatt av Estelle og Oscar.

<b>FAMILIELYKKE:</b> Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prinsesse Estelle og prins Daniel på vei ut til feiringen i borggården.
FAMILIELYKKE: Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prinsesse Estelle og prins Daniel på vei ut til feiringen i borggården. Foto: NTB

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Barna Estelle og Oscar

Særlig Estelle er etter hvert blitt vant med å møte det svenske folket og pressefotografer, og blir mer profesjonell for hver gang hun opptrer offentlig.

Flere medier påpeker at hun ligner mer og mer på mamma Victoria. Ikke bare utseendemessig, men også i væremåte.

<b>PRINSESSE ESTELLE:</b> Kronprinsesse Victoria fikk på grunn av covid-19 restriksjoner ikke ta imot gaver fra publikum i år, men prinsesse Estelle kunne ikke dy seg.
PRINSESSE ESTELLE: Kronprinsesse Victoria fikk på grunn av covid-19 restriksjoner ikke ta imot gaver fra publikum i år, men prinsesse Estelle kunne ikke dy seg. Foto: NTB

– Hun er i likhet med sin mor glad, sprudlende og utadvendt. Hun er også nysgjerrig og lærervillig, sier svensk TV4s kongereporter Sara Ericsson til sin egen kanal.

– Hun ligner også Victoria ved at hun er genuint interessert i alle hun møter, og stiller mange spørsmål, forteller Ericsson.

Estelle sprudlet også på mammas navnedag, mens lillebror Oscar var mye mer alvorlig. Han så ikke ut til å sette stor pris på å være midt i rampelyset.

Han satte heller ikke pris på salutteringen til ære for Victoria.

<b>PRINS OSCAR:</b> Mange mener at prins Oscar ligner på pappa prins Daniel.
PRINS OSCAR: Mange mener at prins Oscar ligner på pappa prins Daniel.

Mens Estelle, som nevnt, ligner på moren sin, er det mange som mener at Oscar er mer lik pappa Daniel.

Denne saken ble første gang publisert 30/03 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også