Prins Harry og Hertuginne Meghan

En høy sum å betale

Harry og Meghan kan smile over hvor mye penger de tjener på sin offentlige skittentøyvask, men de har ofret sine aller nærmeste.

<b>HARRY OG MEGHAN: </b>Harry og Meghan sitter nå igjen med en stor pengesum, Netflix-serien, bok og podkast, men har mistet sine nærmeste.
HARRY OG MEGHAN: Harry og Meghan sitter nå igjen med en stor pengesum, Netflix-serien, bok og podkast, men har mistet sine nærmeste. Foto: Mike Coppola/Getty Images
Publisert

Hertuginne Meghan og prins Harry er i full gang med å kutte alle bånd til nesten alle i sin nærmeste familie.

Meghans far Thomas og halvsøsken Thomas jr. og Samantha har lenge ikke eksistert i deres liv, og Harrys far Charles og bror William ser det også ut til at de gjør alt for å kvitte seg med.

Da gjenstår bare Meghans mor Doria. Det blir ikke mange familiefester for paret fremover.

Les også: Meghan og Harry – hyllet og utskjelt

Sitter igjen med 1,8 milliarder kroner

Det synes jeg er en høy sum å betale for å fortelle sitt syn på virkeligheten i all offentlighet.

I mitt hode hjelper det ikke at man sitter igjen med 1,8 milliarder kroner, inkludert Netflix-serie, bok og podkast, for å kaste sine alle nærmeste under bussen.

Men Harry og Meghan har tydeligvis en helt annen oppfatning enn meg om hva som er viktig her i livet. De virker sykelig opptatt av å fortelle hele verden at de vet best om alt. De sitter på den hele og fulle sannhet.

Da spiller det ingen rolle om de ikke kan dokumentere sine påstander, at det går ut over menneskene som står, eller i hvert fall har stått, dem nær eller at det tradisjonsrike britiske monarkiet blir satt i fare.

Riktignok har det vært mange skandaler i det britiske kongehuset opp igjennom årene, men Harry og Meghans oppgjør, nå sist i Netflix-serien Harry og Meghan, topper det meste.

Ingen prins har tidligere beskyldt sin far og konge for å lyve offentlig, fortalt om kranglene med sin bror og neste konge, kritisert sin avdøde dronning og bestemor for ikke å gripe inn i familiekonflikter og mer enn antydet at det britiske kongehuset er rasistisk og korrupt og består av en rekke illojale mennesker som både lekker til mediene og delvis styrer tabloidavisene når det gjelder dekningen av de kongelige.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

Netflix-serien «Harry og Meghan»

Men alt dette hevder Harry og Meghan i Netflix-serien. Ikke rart alle briter jeg kjenner mer eller mindre er i sjokk.

Alle familiekrangler er ille, men det blir spesielt stygt når det skjer i full offentlighet og med noen av verdens mest kjente mennesker i hovedrollene. Her det ingen vinnere – bare tapere.

Selv erfarne reportere i Storbritannia, som elsker når det skjer ting i kongehuset, hadde aldri forestilt seg den skandalen de nå er vitne til i sitt eget land.

Stridighetene i den norske kongefamilien som førte til at prinsesse Märtha trakk seg fra representasjonsoppgaver og tittel-bråket i Danmark føles i denne sammenhengen nesten som en liten bagatell.

Selv om jeg, med 23 års erfaring som hoffreporter, heller ikke så at disse sakene vil nå offentligheten.

Les også: Brevet fra dronning Elizabeth ble solgt for 15 000 kroner

Bør inngå fredsavtale

En annen stor forskjell mellom småkranglingen i de skandinaviske kongehusene og det britiske, er at to første sakene ser ut til å løse seg. Eller som Kong Harald sa om forholdet til prinsesse Märtha og forloveden Durek Verrett: – Vi er blitt enige om å være uenige.

En slik løsning tror jeg er usannsynlig i Storbritannia. Der virker konflikten fullstendig fastløst.

Enkelte mener at kong Charles må sette hardt mot hardt, og frata Meghan og Harry sine kongelige plikter. Jeg tror ikke det vil løse noen problemer. Harry vil fortsatt være sønnen til kongen og broren til den neste kongen.

Jeg mener at de av hensyn til monarkiets fremtid og egen ære er nødt til å inngå en form for fredsavtale. Selv om jeg ikke tror det uansett ikke kommer til å ende med at de blir venner igjen. Det løpet er for lengst kjørt.

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2022.

Les også