«Jul i Blåfjell»

Kjendisenes julegaveønsker: – Det er vel ikke lov å si …

Katrine Moholt , Sigrid Bonde Tusvik og mange andre kjendiser tok seg fri fra juleforberedelsene og koste seg under premieren på «Jul i Blåfjell» på Chateau Neuf i Oslo tidligere i november.

MORTEN HEGSETH: Avslører sitt luksuriøse gaveønske. Her er han avbildet sammen med stedatteren Tine (med ryggen til) og hennes bestevenninne Stella.
MORTEN HEGSETH: Avslører sitt luksuriøse gaveønske. Her er han avbildet sammen med stedatteren Tine (med ryggen til) og hennes bestevenninne Stella. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Førjulstiden består av stadig kortere dager samtidig som listen av gjøremål gjerne blir lengre og lengre.

Da er det viktig å legge inn noen pusterom til glede og moro, og det var nettopp det kjendisene gjorde da de tok med sine nære og kjære på premieren av «Jul i Blåfjell» på Chateau Neuf i Oslo nylig.

– Vi gleder oss veldig til å komme i skikkelig julestemning sammen i kveld, smiler Lilli Bendriss (76), som kom sammen med barnebarnet Leo (10), lillesøster Aase Sydness (71) og hennes barnebarn Victoria (9).

«Jul i Blåfjell» ble første gang sendt som adventskalender på NRKs Barne-TV i 1999, og flere generasjoner har knyttet sterke bånd til nissene med de spisse, blå luene opp gjennom årene.

Teaterprodusentene Taran, Starworks og OverNorge har gått sammen om å lage en oppgradert og stjernespekket teaterversjon av den nå 23 år gamle TV-serien.

– Jeg gleder meg veldig til å spille «Jul i Blåfjell». Jeg tror det blir ganske gigantisk. Det blir en spektakulær forestilling. Vi har et seks meter høyt fjell på scenen, og det blir innslag av akrobatikk så dette blir sprekt, smiler Inger Lise Rypdal (72) og fortsetter:

– Det er også skrevet ny musikk til stykket, og manuset er bearbeidet. Det har vært veldig bra respons på forestillingen til nå, så dette blir veldig spennende.

<b>DRONNING:</b> Norges popdronning Inger Lise Rypdal (72) spiller rollen som Dronning Fjellrose i sitt skuespiller-comeback i «Jul i Blåfjell» på Chateau Neuf i Oslo.
DRONNING: Norges popdronning Inger Lise Rypdal (72) spiller rollen som Dronning Fjellrose i sitt skuespiller-comeback i «Jul i Blåfjell» på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Øyvind Eknes/ Over Norge

I rollen som Dronning Fjellrose gjør Inger Lise comeback som skuespiller. Den folkekjære artisten har spilt i flere titalls filmer, TV-serier og teateroppsetninger opp gjennom karrieren og ser en klar fordel med å gå inn i ulike roller.

– Da slipper jeg å være meg selv. Jeg synes det er morsomt å finne en karakter og bli den jeg spiller, og at jeg får se hva som skjer med den karakteren når jeg begynner å jobbe med den. Det er veldig givende, sier hun.

– Det får jeg virkelig anledning til som Dronning Fjellrose. Jeg har sett forestillingen en gang tidligere, med Monna Tandberg i samme rolle som jeg spiller nå. Jeg husker ikke så mye av det, og stiller helt åpen og med blanke, nye ark til denne rollen, legger hun til smilende.

<b>KJENTE FJES: </b>I rollene som Lillegutt og Mamsen i «Jul i Blåfjell» finner vi to kjente og kjære ansikter fra TV og teater, nemlig Håvard Lilleheie og Siw Anita Andersen.
KJENTE FJES: I rollene som Lillegutt og Mamsen i «Jul i Blåfjell» finner vi to kjente og kjære ansikter fra TV og teater, nemlig Håvard Lilleheie og Siw Anita Andersen. Foto: Øyvind Eknes/ Over Norge

Les også: Etter en kavete jul for noen år siden, skrev Solveig Kloppen en huskeliste til seg selv

Kjendisenes juleønsker

Katrine Moholt tok med seg yngstedatteren Sofia Linn (8) for å se eldstedatteren Evelina (22) på scenen.

– «Jul i Blåfjell» er jo selve barndommen til Evelina og sønnen min Markus, så det er utrolig stas at hun får være med og ta akkurat denne julekalenderen til scenen, sier TV 2-stjernen til Her og Nå.

<b>KJENDISDATTER:</b> Fremst på scenen, med blå nisselue og grønt skjørt, danser Katrine Moholts datter Evelina. 22-åringen har spilt flere roller siden hun var barn, og har en kometkarriere som skuespiller.
KJENDISDATTER: Fremst på scenen, med blå nisselue og grønt skjørt, danser Katrine Moholts datter Evelina. 22-åringen har spilt flere roller siden hun var barn, og har en kometkarriere som skuespiller. Foto: Øyvind Eknes/ Over Norge

På vei inn til teatersalen benyttet Her og Nå anledningen til å spørre kjendisene hva de ønsker seg aller mest til jul i år.

Mens enkelte har så mange ting at de overhodet ikke ønsker pakker under treet, er andre helt spesifikke på hvilken gjenstand de håper å pakke opp etter julemiddagen i år. Andre har ikke engang begynt å tenke på gaveønsker.

– Jeg er i alle fall i rute med alle julegavene jeg skal kjøpe i år, smiler Katrine Moholt (49), som imponerende nok har rukket å kjøpe inn presanger innimellom hektiske øvingstimer i høstens «Skal vi danse».

– Og til jul ønsker jeg meg masse snø, smiler «Skal vi danse»-stjernen.

Les også (+): Stemningen var på topp – så kom spørsmålet som Silya Nymoen var helt uforberedt på: – Hun ødela hele kvelden min

«JUL I BLÅFJELL»: Katrine Moholt (49) og yngste datteren Sofia Linn (8) storkoste seg på premieren av "Jul i blåfjell". Datteren hennes Evelina (22) er med i skuespillet.
«JUL I BLÅFJELL»: Katrine Moholt (49) og yngste datteren Sofia Linn (8) storkoste seg på premieren av "Jul i blåfjell". Datteren hennes Evelina (22) er med i skuespillet. Foto: Morten Bendiksen

Lilli Bendris (76)

– Jeg skulle til å si snille barn, men de er allerede veldig snille. Fred på jord! Jeg ønsker meg ingenting, for jeg har altfor mye. Hvis barna spør hva de kan gi, svarer jeg: «En spabehandling eller massasje». Heller det enn ting, ler Lilli Bendriss.

Hun kom sammen med barnebarnet Leo (10), søster Aase Sydness (71) og hennes barnebarn Victoria (9).

– For meg er det viktigste å ha barn og barnebarn hos meg på julekvelden, smiler Aase, som de siste årene har vært å se med storesøsteren i TV 2s «Sofa».

LILLI BENDRIS: Synes det høres bra ut med spa.
LILLI BENDRIS: Synes det høres bra ut med spa. Foto: Morten Bendiksen

Sigrid Bonde Tusvik (42)

– Jeg ønsker meg symaskin. Jeg gjør det! Jeg spurte om jeg kunne få mamma sin, men hun sa at jeg måtte skaffe meg min egen. Så nå ønsker jeg meg det, for jeg skal sy inn en bukse.

– Det er jo miljøvennlig også. Jeg skal bli den nye Jenny Skavlan, ler komikeren Sigrid Bonde Tusvik som kom sammen med datteren Jenny (9) og sønnen Jens (6).

SIGRID BONDE TUSVIK: Drømmer om å sy som Jenny Skavland.
SIGRID BONDE TUSVIK: Drømmer om å sy som Jenny Skavland. Foto: Morten Bendiksen

Morten Hegseth (36)

– Jeg ønsker meg gavekort på Prada, men det er vel ikke lov å si. Og så ønsker jeg meg Dyson støvsuger og teateropplevelser, sier Morten Hegseth som kom sammen med sin litt blyge stedatter Tine og hennes bestevenninne Stella.

Guri Schanke (60)

– Oi! Det har jeg ikke begynt å tenke på engang! Jo, jeg ønsker meg regnfrakk! Det fant jeg ut i går, for den jeg har har begynt å bli så gammel at den lekker. Så det håper jeg at jeg får, ler Guri Schanke (60).

Skuespilleren og artisten hadde med seg sitt eldste barnebarn Hedda (5), som også har håp om en spesiell julegave i år.

– Jeg ønsker meg et basseng, smiler søte Hedda.

GURI SCHANKE: Ønsker seg en regnfrakk
GURI SCHANKE: Ønsker seg en regnfrakk Foto: Morten Bendiksen

Marianne Jemtegård (43)

– Jeg ønsker meg gavekort på strøm og en uke på sparesort i solen, smiler moteeksperten Marianne Jemtegård som kom sammen med datteren Julia (3) og sin gode venn Fredrik Boerenstam i blånisseluer.

MARIANNE JEMTEGÅRD: Ønsker seg en uke med strøm
MARIANNE JEMTEGÅRD: Ønsker seg en uke med strøm Foto: Morten Bendiksen

Alexx Alexxander (38)

– Jeg er egentlig en veldig kjedelig type, så jeg ønsker meg svarte sokker og T-skjorter. Alt i svart. Ellers har jeg et ønske for alle der ute.

– At alle husker å se litt ekstra godt rundt seg. Spesielt når det nærmer seg jul, for det er mange som ikke har det så fint rundt juletider. Husk på alle, og vit at noen ganger er det nok å gi noen et smil, sier magikeren Alexx Alexxander til Her og Nå.

Han kom med niesen Valentina (9).

ALEXX ALEXXANDER: Ønsker at alle skal huske å se rundt seg, og gjerne gi et smil
ALEXX ALEXXANDER: Ønsker at alle skal huske å se rundt seg, og gjerne gi et smil Foto: Morten Bendiksen

Henrik Mestad (58)

– Til jul ønsker jeg meg tegninger fra barna, smiler skuespilleren Henrik Mestad, som blant annet er kjent fra tv-seriene Soria Moria, Okkupert og Vikingane.

Han kom på den røde løperen med kona Adele og døtrene Vilja (12) og Iben (9).

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2022, og sist oppdatert 08/12 2022.

Les også