Karsten Marcussen

– Forstår at folk synes det er skummelt å si det høyt

Karsten Marcussen hadde skjult sin legning i 15 år da han kom ut av skapet i 2016. – Det er tydelig at det er sårbart tema når jeg fortsatt er den eneste profilerte rapperen som er ute av skapet, sier han til Her og Nå.

<b>TØFT:</b> Karsten Marcussen skulle ønske flere i rapmiljøet kom ut av skapet, men samtidig forstår han at det er vanskelig. Det tok ham 15 år å fortelle åpent om at han er homofil.
TØFT: Karsten Marcussen skulle ønske flere i rapmiljøet kom ut av skapet, men samtidig forstår han at det er vanskelig. Det tok ham 15 år å fortelle åpent om at han er homofil. Foto: Svein Brimi
Publisert

Karsten Marcussen (36), bedre kjent som rapperen Big Daddy Karsten, møter oss i hotellbaren i Bjørvika i Oslo; kledd i svart fra topp til tå, tatoveringer som er synlig både på hendene og halsen, gullklokke og et langt gullkjede.

Rapperen, som er aktuell som kjeltringen «Bikkja» i krimkomedien «Purk» på TV 2, hilser høflig.

Det milde smilet og de glitrende isblå øynene gjør at man fort glemmer den tøffe «innpakningen».

– Da jeg sto frem som homofil i 2016, sørget jeg fortsatt over mamma som døde året før. På en måte er det å stå frem det beste jeg noensinne har gjort, men på den andre siden ble det veldig mye for meg akkurat da, erkjenner Karsten og ser trist ut.

<b>KARSTEN MARCUSSEN:</b> Karsten Marcussen er aktuell som kjeltringen «Bikkja» i krimkomedien «Purk» på TV 2.
KARSTEN MARCUSSEN: Karsten Marcussen er aktuell som kjeltringen «Bikkja» i krimkomedien «Purk» på TV 2. Foto: Svein Brimi

Negative reaksjoner

Selv om det har gått åtte år siden han kom ut, står fremdeles Karsten alene som åpent homofil i rapmiljøet.

– Det har vært tøft! Men det er vel sånn livet er, man får noe godt med det vonde og noe vondt med det gode! utdyper han.

Artisten har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra kolleger, men det er fra fansen at reaksjonene ikke bare har vært positive.

– Det kommer nok fra den usikre delen av lytterskaren. Hvilken legning jeg har, er selvfølgelig noe jeg skulle ønske ikke var et tema.

<b>OPERASANGER:</b> Rapperen Karsten (t.v.) er kjent under artistnavnet Karsten Big Daddy vokste opp med en mor som var operasanger.
OPERASANGER: Rapperen Karsten (t.v.) er kjent under artistnavnet Karsten Big Daddy vokste opp med en mor som var operasanger. Foto: TV 2

Han synes det er synd at ikke flere tør stå frem, men han respekterer likevel at det er en del som synes det er vanskelig.

– Jeg forstår at folk synes det kan være skummelt å si det høyt, men hvis de skeive jeg vet om hadde vært åpne om det, tror jeg det hadde gjort det enklere for mange. På en måte er det en privatsak, på en annen måte er det ikke det. Samtidig må man respektere at vi går gjennom denne prosessen på ulike måter, sier rapperen.

Les også: Artist Ramón: – Det er ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut

Oppdratt på en scene

Karstens mor var operasanger, så musikk fikk han inn med morsmelken.

– Min mor plasserte meg på en scene omtrent før jeg kunne gå. Jeg er mer eller mindre oppdratt på en scene.

– Hvorfor ble det ikke opera på deg?

– Er det ikke sånn at eplet faller så langt fra stammen som overhodet mulig? spør han retorisk og ler så det runger i veggene.

– Mamma ga meg sangtimer da jeg var liten, men jeg har ADHD, så det å stå helt stille og øve på vokalteknikker klarte jeg ikke, fortsetter Karsten åpenhjertig.

Arendalitten var innom en rekke kreative uttrykksformer før han fant sin plass.

– Jeg var innom skuespill, dans og ulike instrumenter, men det var ikke før jeg begynte å skrive raptekster at jeg klarte å tappe inn i hyperfokuset man har som ADHD-er.

Les også: Dette er tegnene på ADHD hos voksne

<b>YDMYK:</b> – Jeg hadde aldri trodd at min første skuespillerrolle skulle være side om side med alle disse stjernene. Det har vært lærerikt og gøy, sier Karsten om sin rolle i TV 2-serien «Purk». Der møter vi blant andre Ine Jansen og Trond Espen Seim. 
YDMYK: – Jeg hadde aldri trodd at min første skuespillerrolle skulle være side om side med alle disse stjernene. Det har vært lærerikt og gøy, sier Karsten om sin rolle i TV 2-serien «Purk». Der møter vi blant andre Ine Jansen og Trond Espen Seim.  Foto: TV 2

TV-serien «Purk»

Det var i denne musikkgenren han følte seg hjemme, og hvor han fant et rom hvor han fikk utløp for følelsene sine.

– I rappen fant jeg min katarsis. Jeg elsket det så mye. Jeg klarte ikke slutte med det – det er derfor jeg tok den veien, forteller han.

36-åringen har også drømt om å prøve seg som skuespiller, og i «Purk» fikk han endelig sin debut.

– Som rapper skal du helst ikke drive med for mye teater og sånne ting, men nå har jeg blitt så gammel at jeg ikke bryr meg lenger. Nå gjør jeg det jeg har lyst til, sier Karsten og smiler fornøyd.


Denne saken ble første gang publisert 11/04 2024.

Les også