Karoline Krüger fra Hver gang vi møtes

Karoline Krüger fikk ett klart råd av ektemannen før «Hver gang vi møtes»

Karoline Krüger fikk to gode råd av ektemannen Sigvart Dagsland, som har deltatt i «Hver gang vi møtes» tidligere. Da hun glemte det ene rådet, kom Ingebjørg Bratland henne til unnsetning.

<b>KAROLINE KRÛGER: </b>Deltagelsen i TV-programmet har gitt mersmak. – Det er lenge siden jeg har brukt så mye tid i studio, og bare jobbet musikalsk. For første gang på 20 år har jeg tenkt på å holde konsert. Jeg har jo gjort konserter med Sigvart, men det er noe annet å gjøre det alene, sier Karoline Krüger.
KAROLINE KRÛGER: Deltagelsen i TV-programmet har gitt mersmak. – Det er lenge siden jeg har brukt så mye tid i studio, og bare jobbet musikalsk. For første gang på 20 år har jeg tenkt på å holde konsert. Jeg har jo gjort konserter med Sigvart, men det er noe annet å gjøre det alene, sier Karoline Krüger. Foto: Jan Petter Dahl
Sist oppdatert

– Jeg har aldri vært med på et prosjekt som er så gjennomarbeidet på research og musikalsk nivå. Det er helt unikt rett og slett. Dette er et av de få musikkprogrammene som virkelig handler om musikk.

– Da jeg hørte hvem som skulle være med, det var folk jeg hadde lyst til å bruke kvelder sammen med. Folk jeg hadde lyst til å høre tolke andres musikk, og min egen, sier Karoline Krüger (52).

Deltar i «Hver gang vi møtes»

Programmet kjenner hun godt til. Ektemannen, Sigvart Dagsland (59), har nemlig selv vært deltager hele to ganger.

Først i 2014, og deretter i jubileumssesongen i 2020. Så da han bød på gode råd i forkant, tok hun de imot med åpne armer.

<b>INGEBJØRG BRATLAND:</b> Ingebjørg Bratland kom Karoline Krüger til unnsetning og lånte henne klær under «Hver gang vi møtes».
INGEBJØRG BRATLAND: Ingebjørg Bratland kom Karoline Krüger til unnsetning og lånte henne klær under «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2

– Det viktigste han sa var, «bare flyt med». Og sørg for at du har nok klær, men det hadde jeg jo ikke. Jeg måtte til slutt låne av sjenerøse Ingebjørg Bratland, både øredobber og sko.

– Jeg gikk tom. Man skulle ikke tro det var en greie, men man trengte 18 antrekk eller noe. Så det var det Sigvart sa, flyt med og sørg for nok klær, forteller Karoline lattermildt.

Les også: Dette er deltakerne i «Hver gang vi møtes» 2023

<b>SUKSESSDUO:</b> Karoline og Sigvart er både ektefeller og samarbeidspartnere. Sammen har de turnert Norge rundt i mange år. Her under en julekonsert i 2004.
SUKSESSDUO: Karoline og Sigvart er både ektefeller og samarbeidspartnere. Sammen har de turnert Norge rundt i mange år. Her under en julekonsert i 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Ektemannen Sigvart Dagsland

Både ektemannen og døtrene Sophie (23) og Emma (19) gledet seg på hennes vegne da det ble klart at hun skulle være med.

Født: 13. februar 1970

Alder: 52 år

Fra: Bergen

Yrke: Artist

Barn: Sophie (23) og Emma (19)

Ektefelle: Sigvart Dagsland (59)

Se mer

– De forventer vel å se mor i full utfoldelse, kommenterer hun med et smil.

Karoline har vært fast inventar på musikkscenen helt siden hun vant Melodi Grand Prix i 1988 med låten «For vår jord». Da var hun knappe 18 år gammel. Siden har hun etablert seg som komponist og skuespiller, spesielt på teater og i musikaler.

Da hun giftet seg med Sigvart Dagsland i 1993, ble de et av Norges superpar. Men Karoline har hele tiden vært bevisst på hva hun stiller opp på. Forskjellige realityshow og TV-konkurranser er ikke noe for artisten.

– Jeg vil at det skal være fokus på musikk. Det er det jeg driver med, understreker hun. «Hver gang vi møtes» var derfor midt i blinken, understreker Karoline som trekker frem stundene rundt bordet som spesielt fine.

<b>HVER GANG VI MØTES:</b> Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg og Karoline Krüger deler opplevelser fra et mangeårig artistliv under årets «Hver gang vi møtes».
HVER GANG VI MØTES: Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg og Karoline Krüger deler opplevelser fra et mangeårig artistliv under årets «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2

– Det beste med deltagelsen var øyeblikkene rundt bordet. Å få høre resultatet av de andres månedslange arbeid for å gi oss en fin versjon av et stykke musikk. Det var helt fantastisk. Det var helt magisk. Jeg skjønner hvorfor folk blir rørt, hvorfor voksne menn sitter og gråter og forteller historien sin. For det er en helt unik, intim setting, forklarer hun.

Les også: Kristian Kristensen: – Jeg var liten, «chubby» og isolerte meg fra andre folk med å game

Krüger på turné

For Karoline var det godt å kunne fokusere på musikk igjen etter at det ble full stans av konserter under pandemien. Sammen med ektemannen har hun reist landet rundt på turné som duo de siste årene. Pandemien ga henne tid til refleksjon.

– Jeg tror veldig mange i vår bransje ble slått av en nummenhet og overraskende opplevelse om at det vi driver med er såpass skjørt. At det å ha sang og musikk som levebrød plutselig ikke var selvsagt. Det tror jeg har gitt et helt annet alvor til arbeidet vårt. Jeg merker både på mine kollegaer og mitt eget virke at man griper fatt i de øyeblikkene man har på scenen med et større alvor nå, sier hun.

Artisten sier at hun og Sigvart ikke gikk oppå hverandre da landet var stengt ned.

– Jeg og Sigvart er jo vant til å jobbe tett, så det var egentlig bare rolig og fint. Og så er vi så heldige å ha et hus der vi kunne slå opp en dør. Da det sto på som verst, og man knapt kunne gå i butikken, så hadde vi mulighet til å åpne døra og være ute. Da tenkte vi på alle de som bor i blokk som opplevde å være innestengt. Det var en rar periode, for oss alle.

<b>ALLSIDIG:</b> – Å jobbe med både musikk og teater er en kombinasjon som er spennende. Jeg liker begge deler, og håper å kunne fortsette med det lenge, sier Krüger om karrieren.
ALLSIDIG: – Å jobbe med både musikk og teater er en kombinasjon som er spennende. Jeg liker begge deler, og håper å kunne fortsette med det lenge, sier Krüger om karrieren. Foto: Vegard Breie

– Hvor håper du å være om 10 år?

– Jeg vil gjøre akkurat det jeg driver med nå. De siste årene har vært fantastiske arbeidsmessig. Jeg har fått gjøre roller ved store teatre og det har vært utrolig givende. Og så har jeg lyst til å skrive litt mer musikk, det er det en stund siden jeg har gjort. Og så må helsen holde. Det har vi lært er viktig, understreker Karoline.

Les også: (+) Under den første julelunsjen med familien Skolmen måtte Isabel klype seg i armen

<b>FOR VÅR JORD:</b> Karoline Krüger sjarmerte en hel nasjon da hun vant norske Melodi Grand Prix i 1988. Her med Anita Skorgan, som var en av komponistene bak vinnerlåten «For vår jord».
FOR VÅR JORD: Karoline Krüger sjarmerte en hel nasjon da hun vant norske Melodi Grand Prix i 1988. Her med Anita Skorgan, som var en av komponistene bak vinnerlåten «For vår jord». Foto: Eystein Hanssen / NTB / SCANPIX

30 års bryllupsdag

Da 52-åringen fikk rollen som Florence i musikalen «Chess» i 2020, måtte hun melde avbud da stykket hadde premiere. Det hun først trodde var en betennelse i hofta, viste seg å være mer alvorlig.

– Jeg hadde brukket hoften, men det visste jeg jo ikke da. Det fant de ut et par dager senere da det ble tatt MR. Den er skrudd på nå, og jeg merker lite til det. Men jeg er åtte år eldre på den ene siden, enn på den andre, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare «Hver gang vi møtes» som gjør 2023 til et stort år for Karoline.

Til våren feirer hun og Sigvart 30 års bryllupsdag. Ikke lenge etter fyller ektemannen 60 år.

<b>SIGVART DAGSLAND: </b>Etter 30 års ekteskap kan Karoline og Sigvart feire perlebryllup i år. Her fra den store dagen i Årstad kirke i Bergen i 1993.
SIGVART DAGSLAND: Etter 30 års ekteskap kan Karoline og Sigvart feire perlebryllup i år. Her fra den store dagen i Årstad kirke i Bergen i 1993. Foto: Aleksander Nordahl / NTB / SCANPIX

– Vi giftet oss i 1993, og Sigvart er født i 1963. Så hans runde år faller sammen med våre runde bryllupsdager. Vi feirer aldri bryllupsdager egentlig, men vi er veldig på å feire bursdager. Vi har flydd hjem fra Alta til Bergen tidligere, bare for å være der på morgenen på bursdagen. Det er viktig for oss.

– Så jeg er redd det blir mer feiring av hans 60-årsdag enn av bryllupsdagen vår, og det er helt greit. Det er et stort gyllent øyeblikk at Sigvart blir 60 år, smiler Karoline Krüger til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2023, og sist oppdatert 03/02 2023.

Les også