Jon Øigarden spiller Jeppe i nrk-serien «Exit»

Jon Øigarden nekter barna å se på «Exit»

NRK-serien «Exit» har vært en braksuksess med seertall på over én million. Men det er ikke alle som får lov til å se på TV-underholdningen.

<b>JON ØIGARDEN: </b>Jon Øigarden liker å bryne seg på kontroversielle roller. – Det å finne en rød tråd er en utfordring og en jobb jeg liker, sier han. Her og Nå møtte ham på pressetreffet til «Exit».
JON ØIGARDEN: Jon Øigarden liker å bryne seg på kontroversielle roller. – Det å finne en rød tråd er en utfordring og en jobb jeg liker, sier han. Her og Nå møtte ham på pressetreffet til «Exit». Foto: Svein Brimi
Publisert

– Man vet aldri på forhånd om noe blir en suksess. Jeg tenkte først at «Exit» kom til å treffe smalt, men det er en verden med rike mennesker der du titter inn i et ukjent univers.

– Så er det fascinerende å se mennesker som gir fullstendig blaffen. Det er veldig unorsk. Vi liker å se på oss selv som snille, gode nordmenn med ryggsekken på ryggen i skogen. Men det er det ikke her, sier Jon Øigarden (51) til Her og Nå.

Les også: Anders Baasmo stilte ett krav til «Exit»-regissøren

Jeppe Schøitt i «Exit»

I disse dager er den populære skuespilleren aktuell med den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit», dramaserien som skildrer livet til en gruppe menn fra finanseliten.

<b>JEPPE SCHØITT:</b> Sex, rus og vold er temaer i TV-serien «Exit» der Jon spiller kyniske Jeppe Schøitt. Her i en scene fra serien.
JEPPE SCHØITT: Sex, rus og vold er temaer i TV-serien «Exit» der Jon spiller kyniske Jeppe Schøitt. Her i en scene fra serien. Foto: NRK

Jon spiller karakteren Jeppe, som er voldelig og glad i fest og narkotika.

Født: 31. mai 1971

Alder: 51 år

Yrke: Skuespiller

Ektefelle: Caroline Giertsen Øigarden (47)

Barn: Filip, Mirella og Thea Øigarden

Se mer

– Det er ingen likheter der, for jeg er jo glad i familien min. Og jeg er ikke en kvinnehater, og jeg driver ikke med «drugs». Og så har jeg ikke de pengene. Men jeg kan godt forstå logikken til en karakter, hvis man setter seg ned og analyserer den.

– Hvorfor gjør vi som vi gjør? Det å finne en rød tråd er en utfordring og en jobb jeg liker. Det er jo det som er en skuespillers jobb, forteller han, og røper at han forbereder seg til rollen på enkelt vis.

– Dressen hans henger i skapet, så jeg tar bare på meg den samme dressen. Men den har kanskje litt mer festflekker på seg nå, spøker Jon.

Les også: (+) Jeg lot meg blende av rikdommen hans. Da det første ønsket kom, tenkte jeg det var greit

Gift med Caroline Giertsen Øigarden

Han har en 25 år lang skuespillerkarriere bak seg og har spilt i flerfoldige filmer og TV-serier. Jon har blant annet spilt i TV-serien «Berlinerpoplene», i komiseriene «Lilyhammer» og «Jul i Blodfjell», samt storfilmen «22. juli» der han var advokat Geir Lippestad.

Karakteren Jeppe er imidlertid blant de mest kontroversielle rollene, og skuespilleren har tidligere avslørt at han har nektet barna sine å se «Exit». Det er et forbud han holder fast ved.

– Jeg sier til dem at hvis de ser på, så mister de tennene, sier han spøkefullt.

<b>CAROLINE GIERTSEN ØIGARDEN:</b> Jon og kona Caroline har vært gift siden 2001 og har tre barn sammen. Hun er for øvrig søsteren til komikeren Thomas Giertsen. Her er paret på Gullruten i Bergen i 2016.
CAROLINE GIERTSEN ØIGARDEN: Jon og kona Caroline har vært gift siden 2001 og har tre barn sammen. Hun er for øvrig søsteren til komikeren Thomas Giertsen. Her er paret på Gullruten i Bergen i 2016. Foto: Morten Bendiksen

Sammen med kona Caroline Giertsen Øigarden (47) har han tre barn på 18, 16 og 12 år.

Du kan se NRK-suksessen «Exit» her på NRK TV.

Denne saken ble første gang publisert 31/03 2023.

Les også